Дистанційна освіта в школі

Про матеріал
Рекомендації щодо організації дистанційного навчання для учнів 1-11 класів. Короткий опис та можливості використання різноманітних інструментів для ефективної організації освітнього процесу вчителем
Перегляд файлу

Дистанційна освіта – виклик сьогодення

 

В інтернеті вдосталь інструментів, які вчительможе вільновикористати для організації дистанційногонавчанняучнів та живого спілкування та навчання в класі.

Дистанційний курс — це навчальний матеріал, систематизований і структурований у віртуальному  класі задля  доступності знань через інтернет. Як навчальне середовище в дистанційному курсі можна використовувати різні платформи, додатки, сервіси. В залежності потреб та уподобань вчителя на різних етапах роботи бажано використовувати різноманітні інструменти для організації дистанційного навчання.

 

  1.     Зустрічі в режимі реального часу (онлайн уроки): Zoom,Discord,Meet,Skype,Hangouts,Duo.
  2.     Спілкування в інтерактивномурежимі (чати): Viber,Telegram,пошта, MicrosoftTeams (для вчителів, які працюють за оновленою програмою « Світ чекає крилатих»).
  3.     Віртуальні інтерактивні дошки: Jamboard,Padlet,дошка в Zoom.
  4.     Створення навчального контенту: Classroom,YouTube,GoogleDrive,Googleформи, презентації (Google та PowerPoint).
  5.     Використанняготовихдидактичних, інтерактивнихматеріалів для перевірки та оцінювання: Classtime,Kahoot,Quizlet,LearningApps, На Урок, Всеосвіта.

 

 

Рекомендації

  1.     При переході на дистанційну форму навчання необхідно одразу налагодити ефективну взаємодію між всіма учасниками освітнього процесу.
  2.     Визначтесь, які сервіси, додатки, платформиви будете використовувати, бо деякі з них потребують попереднього завантаження та реєстраціїї. Повідомте про це учнів та батьків.
  3.     Все має бути чітко, послідовно, конкретно та лаконічно: запитання, завдання, інструкціїї, подача нового матеріалу, використання схем, таблиць, малюнків, презентацій, відео, тощо.

 

 

docx
Додано
28 березня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку