Дистанційний фотоквест для учнів 8 класу на повторення вивченого

Про матеріал
Матеріал фотоквесту можна використати на дистанційних уроках із зарубіжної літератури, на звичайних уроках повторення вивченого в кінці року, вікторинах, літературних диктантах, квестах.
Перегляд файлу

Дистанційний фотоквест для учнів 8 класу із зарубіжної літератури за вивченими творами в навчальному році у формі повідомлень у Viber/ Facebook Messenger/Instagram

 

 

Завдання таке: відгадай і зроби селфі з цим предметом, який буде пов'язаний з автором, твором чи героєм або героїнею ( повторення за вивченим у 8 класі). Кожні 3-5 хв. надсилатиму питання. Якщо вдома такого предмета поблизу немає, знайдіть оригінальний вихід. Фотовідповідь надсилайте в приватні повідомлення. Можна використовувати будь-які підручні засоби для відповіді на запитання: печиво, цукерки, листя, ґудзики, монети, леґо, намистинки,  іграшки тощо. Рух, відпочинок і задоволення- запорука гарного настрою і натхнення. Цього вам і бажаю!

Наприклад: Античність. Скільки років тривала облога Трої? Про це ми дізнаємось, читаючи міфи троянського циклу Стародавньої Греції. Відповідь: 9. Ви фотографуєте цифру,наприклад, на годиннику або 9 своїх пальців, або викладаєте з чогось це число тощо. Зрозуміло? Поставте +, якщо так, зрозуміло. Починаймо!


  1. Фрукт з написом "Найвродливішій", що став символом розбрату, суперечок між Афіною, Афродітою та Герою, яких мав розсудити Паріс, один із синів троянського царя Пріама.

 

 

  1. Підступний подарунок греків троянцям.

 

  1. Перша поетеса античного світу, жінка-легенда, авторка безсмертної любовної лірики, «цариця поетів».

 

  1. Здобувши славу в перемозі над Троєю, він загинув, тому що мав вразливе місце. Що це?

 

  1. Цього героя, який належить до "вічних" образів, Есхіл зображує бунтарем, котрий не шкодує про свій вчинок. Що вкрав Прометей з Олімпу і приніс людям, зробивши внесок у розвиток цивілізації?

 

  1.  Як ім’я античного поета Публія Овідія Назона пов’язане з частиною тіла? Якою саме?

 

  1. Вірш середньовічного китайського поета Лі Бо має назву " Печаль на яшмовому..."

 

  1. Продукт і різновид тканини з поезії Ду Фу "Пісня про......."

 

  1. Східний поет Омар Хайям творив у жанрі рубаї. Скільки рядків у такому вірші?

 

  1.                 У нерівній битві проти 400000 маврів цей герой через свою гордість довго не хотів скористатися цим предметом, щоб покликати Карла з військом на підмогу. Що це?

 

  1.                 Трагедія В.Шекспіра "Ромео і Джульєтта" про...

 

  1.                 Пригадаймо пародію на лицарські романи Сервантеса. Що означає прізвище героя Кіхот?

 

  1.                 Пан Журден за п'єсою французького комедіографа Ж.Б.Мольєра " Міщанин-шляхтич", бажаючи стати шляхтичем, мав плани щодо маркізи Дорімени, незважаючи на те, що був одружений,тож передає через Доранта коштовний подарунок. Що це?

 

  1.                 На планеті маленького принца росла...

 

  1.                 Сучасна польська письменниця Барбара Космовська у своєму підлітковому романі "Буба" виводить образ дівчини-підлітка, яка спочатку схожа на хлопчака. Що переважає у гардеробі дівчини?

 

Вчитель: Цей роман про шкільне життя, про пошук дружби, про батьків, які не мають часу на доньку, про дідуся-ігромана, про сімейні проблеми, зраду, про перше кохання, про перетворення в красиву дівчину Агнешку, а ще про великі перемоги над собою. Тож, підсумовуючи, хочу вам подякувати за роботу і побажати ще і ще великих перемог над собою! Зустрінемось на уроках вже в 9-ому класі. До побачення!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Клименко Валентина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
30 травня 2020
Переглядів
2039
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку