Дитяча народна гра. Тести Літературне читання 2 клас

Про матеріал
«Як дитина бігає і грається, так їй здоров’я усміхається», - стверджує прислів’я. Чим більше дитина рухається, тим краще росте й розвивається. Народні рухливі ігри за змістом і формою прості та доступні дітям різного віку. Вони є універсальним засобом у фізичному вихованні молоді. Підкреслюючи універсальність цього засобу виховання, А. Макаренко писав: «Гра має важливе значення, яке в дорослого має діяльність, робота, служба: яка дитина у грі, такою з багатьох поглядів вона буде в роботі, коли виросте. Тому виховання майбутнього діяча насамперед відбувається у грі».
Перегляд файлу

image

1.          Яким був журавель?

image               а) Довгоносий.                                                                    image     б) Довгополий.

в) Довгоносий. довгополий.

2.          Куди унадився журавель?

image                а) Щипати пшеницю.                                                      image      б) До бабиних конопель.

в) Косити жито.

3.          Що треба робити дітям?

image                 а) Співати пісні журавлю.                                            image      б) Грати з журавлем.

в) Ловіть журавля.

4.          Про кого дитяча гра "Рій гуде."

image                а) Про журавля.                                                                 image      б) Про рій бджіл.

в) Про рій бджіл та ведмедя.

5.          Кого шукає Іванко з народної гри "Ой ходить Іванко"?

image               а) Братика.                                                                             image      б) Сестричку.

в) Мамусю.

6.

Про які слова йдеться у вірші "Дивні слова"?

 

image

а) Про слова, які читаємо чи зліва                                    image

б) Синоміми.

направо, чи справа наліво - означає те саме.

image       в) Антоніми.

Ключ до тесту

1. в (2 балів)                                  2. б (2 балів)                                3. в (2 балів)                                  4. в (2 балів)

5. б (2 балів)                                  6. а (2 балів)

pdf
Додано
28 березня 2023
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку