Дитяча п'єса "Пригоди друзів"

Про матеріал

У програмі 1 класу Нової української школи є тематичний тиждень «Театр».

Театралізовані уроки викликають різноманітні емоції у дітей, вчать розрізняти та програвати їх. Водночас театралізації збуджують інтерес до навчання, спираючись переважно на образне мислення, фантазію, уяву учнів.

Дана п'єса узагальнює вивчений матеріал інтегрованого курсу «Я дослід-жую світ». Вона систематизує знання дітей про різних тварин: як зимують, як готуються до зими, території їх проживання, родини (котячі). Матеріал п'єси сприяє закріпленню знань про зміни у живій та неживій природі з настанням осені, про зміну пір року. Також можна використати краєзнавчий матеріал (назву річки чи озера у своєму населеному пункті).

Відомі дітям казкові герої роблять п'єсу казковішою та цікавішою для актора і глядача. Костюми та декорації, виготовлені з допомогою батьків, сприяють родинному вихованню. Можна заздалегідь виготовити оригінальні запрошення для рідних та друзів (реалізовуючи технологічну галузь) і розділити з ними радість прем'єри.

У ході підготовки п'єси першокласники практично засвоять словник тематичного тижня «Театр»: актори, глядачі, декорації, дія, емоція, сцена, реквізит, дійові особи, головні герої, суфлер, п'єса, квиток, запрошення, театр, автор, прем'єра.

docx
Додано
6 листопада 2018
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку