Дизартрія, як одна з найпоширеніших мовленневих вад сучасності.

Про матеріал

Дизартрія,як одна з найпоширеніших мовленневих вад сучасності. Дизартрія-порушення вимовної сторони мовлення,яке виникає внаслідок органічного ураження центральної нервової системи. Це важкий розлад усієї мовленнєвої діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизартрія,як одна з найпоширеніших мовленневих вад сучасності

Номер слайду 2

Номер слайду 3

При дизартрії порушується не тільки звуковимова майже усіх груп звуків, але і просодична сторона мовлення: голос, інтонація, темп, ритм.  Дизартрія – це неврологічний діагноз. Невролог призначає медикаментозне лікування, а логопед займається корекцією мовленнєвих вад.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Рекомендації. Оточуючі повинні постійно контролювати стан рота дитини і нагадувати йому про необхідність тримати рот закритим, коли він не їсть і не розмовляє. Важливо, щоб у дитини сформувалося диференційоване відчуття сухого і мокрого підборіддя. На заняттях необхідно через певні проміжки часу робити паузи і пропонувати дитині ковтайте слину.

Номер слайду 13

Інструкція для батьків дітей-дизартриків. Гриземося, жуємо, ковтаємо — морквину. Гриземося — сухарі, бублики, сушки..

Номер слайду 14

динамічні мімічні і артикуляційні вправи Імітація позіхання, жування, ковтання з закинутою головою. (Жування і ковтання рекомендується проводити з закритим ротом).«Пташенята» ( «Віконечко»). Відкрити рот широко і утримувати його в такому положенні протягом 3-5 секунд. Закрити рот. Мова при виконанні вправи спокійно лежить на дні ротової порожнини. Утримувати рот відкритим протягом 5-10 секунд.«Антени». Утримувати губами смужку паперу, трубочки для коктейлю різних діаметрів, дерев’яний або металевий шпатель, бульбашки з-під ліків різних діаметрів.«Товстун — худенька». Надування обох щік одночасно. Втягування щік в ротову порожнину при відкритому роті і зімкнутих губах.«Кульки». Надути одну щоку — здути. Потім надути іншу і здути. Надувати поперемінно 4-5 разів.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Інкл
Додано
17 жовтня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку