До Дня Народження Альберта Ейнштейна

Про матеріал
Додаю власну презентацію-розробку, яку створила до дня народження Альберта Ейнштейна. Презентація створена для заохочення вивчення предмету "Фізика", адже має багато цікавих фактів для любителів історії та цікавих цитат великого фізика для юних філософів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я боюся, що обов'язково настане день, коли технології перевершать просте людське спілкування. І світ отримає покоління ідіотів.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Альберт Ейнштейн (Albert Einstein) — один з найвизначніших фізиків XX століття. Лауреат Нобелівської премії 1921 року.

Номер слайду 4

Альберт Ейнштейн народився 14-го березня 1879 року в німецькому місті Ульм в незаможній єврейській родині Германа там Пауліни Ейнштейн. Мешкав у Швейцарії (з 1893), Німеччині (з 1914) і США (з 1933). Створив спеціальну (1905) і загальну (1907—1916) теорії відносності; відкрив закон взаємозв'язку маси і енергії (E=mc²). Автор основоположних праць з квантової теорії: ввів поняття фотона, встановив закони фотоефекту, основний закон фотохімії (закон Ейнштейна), передбачив (1916) вимушене випромінювання. Розвинув статистичну теорію броунівського руху, заклавши основи теорії флуктуацій, створив квантову статистику Бозе—Ейнштейна. З 1933 р. працював над проблемами космології і єдиної теорії поля.

Номер слайду 5

У 30-і роки емігрував з Німеччини в США і пізніше на знак протесту проти націонал-соціалізму відмовився від німецького громадянства і вийшов із складу Прусської і Баварської Академій наук. Також виступав проти війни, в 1940-х — проти застосування ядерної зброї. У 1940 р. підписав лист президентові США про небезпеку створення ядерної зброї в Німеччині. Гаряче підтримував ідею створення єврейської держави

Номер слайду 6

Хлопчик зростав замкнутим і нетовариським і не демонстрував яких-небудь значних успіхів в школі. Поширеною є думка, що в дитинстві Альберт Ейнштейн був не здібний до навчання.

Номер слайду 7

Дійсно, вчителі критикували Ейнштейна за повільність і погану успішність, проте пояснення низької успішності і труднощам в навчанні Ейнштейна слід шукати не в лінощі або поганих здібностях учня, а в елементарній скромності, несприйнятті застарілих педагогічних методів, що застосовувалися в німецьких школах кінця XIX-початку XX століть, можливій дислексії або специфічній структурі мозку Ейнштейна.

Номер слайду 8

Теорія відносностіТеорія відносності Альберта Ейнштейна — це комплекс з двох фізичних теорій: спеціальної теорії відносності (СТВ) та загальної теорії відносності (ЗТВ), відомої також як теорія гравітації Ейнштейн. Стаття Ейнштейна "До електродинаміки тіл, що рухаються" (1905) окреслила засади спеціальної теорії відносності, основні постулати якої: -В усіх інерційних системах відліку фізичні процеси відбуваються однаково. -Швидкість світла у вакуумі не залежить від руху джерела або приймача і однакова в усіх напрямах.

Номер слайду 9

Ейнштейнн з першою дружиною Мілевою Маліч

Номер слайду 10

Дружину Ейнштейна одного разу запитали: Ви знаєте теорію відносності Ейнштейна?Не дуже, - призналась вона. – але ніхто краще, ніж я не знає самого Ейнштейна.

Номер слайду 11

Дружину Ейнштейна якось запитали, що вона думає про свого чоловіка. Вона відповіла: «Мій чоловік геній! Він вміє робити абсолютно все, окрім грошей!»…

Номер слайду 12

Ейнштейн з другою дружиною Ельзою Ловенталь

Номер слайду 13

Ейнштейн з великим негативом ставився до механічного заучування наукового матеріалу. Він вважав, що цей метод є шкідливим, бо творчий процес ніяк не сумісний із простим «зазубрюванням»Організований безпорядок – робочий стіл генія

Номер слайду 14

1. Уява важливіша, ніж знання; 2. Реальність не більше, ніж ілюзія, правда, досить стійка; 3. Я ніколи не думаю про майбутнє, воно і так приходить достатньо швидко; 4. Все повинно бути викладене так просто, як тільки можливо, але не простіше; 5. Існує тільки одна річ, яка перетинається з моєю викладацькою діяльністю - це моя власна освіта; 6. Ми не можемо вирішити проблему тим же засобом мислення, за допомогою якого вона з'явилася; 7. Освіта є тим, що залишається після того, коли забувається все, чому нас вчили; 8.Є тільки дві нескінченні речі: Всесвіт і дурість. Хоча щодо Всесвіту я не цілком впевнений; 9. Не знаю, якою зброєю битимуться в третій світовій війні, але в четвертій в хід підуть камені і палиці; 10. Я знаю що мої думки у 99% помилкові.

Номер слайду 15

9 цікавих фактівпро Енштейна

Номер слайду 16

Цікаво, що крім плавання ("вид спорту, який вимагає найменших затрат енергії"), Ейнштейн уникав будь енергійної діяльності. Одного разу він сказав: "Коли я приходжу з роботи, я не хочу робити нічого, крім роботи розуму."

Номер слайду 17

Ейнштейн був дуже неохайним і одного разу з цього приводу висловився так: "Коли я був молодим, я дізнався, що великий палець завжди закінчується діркою в шкарпетці", сказав він одного разу. "Так що я перестав носити шкарпетки."

Номер слайду 18

Ейнштейн був любителем трубки. Довічний член клубу Монреальський курців трубок, Ейнштейн сказав наступне: "Курильна трубка допомогає спокійно і об'єктивно судити про справи людські"

Номер слайду 19

Хоча він багато років жив у США, Ейнштейн стверджував, що не вміє писати англійською мовою

Номер слайду 20

Ейнштейн ненавидів фантастику. Щоб не спотворити чисту науку і дати людям помилкову ілюзію наукового розуміння, він рекомендував повне утримання від будь-якого типу наукової фантастики. "Я ніколи не думаю про майбутнє, воно й так скоро прийде" - сказав він.

Номер слайду 21

Ейнштейн любив відпочивати у себе на кухні, награючи на скрипці мелодії Моцарта.

Номер слайду 22

Ейнштейн не любив алкоголь. На прес-конференції, після прибуття в Нью-Йорк в 1930 році, він жартівливо сказав з приводу сухого закону: "Я не п'ю, так що це зроблено для мене."

Номер слайду 23

Він говорив: "Всі шлюби небезпечні. Шлюб - це невдала спроба зробити щось міцне з інциденту."

Номер слайду 24

«І ось живу я без жирів, м’яса та риби, але відчуваю себе доволі добре. Мені завжди здавалось, що людина народжена не для того, щоб бути хижаком»Ейнштейна часто згадують в числі вегетеріанців. Хоча на протязі багатьох років підтримував цей рух, суворої вегетеріанської дієти він почав дотримуватись тільки в 1954 році, приблизно за рік до його смерті.

Номер слайду 25

Одне із історичних співпадінь: Якщо Ньютон родився в рік смерті Галілея (1642), якби приймаючи естафету, то Ейнштейн родився в рік сметрі Максвелла (1879)

Номер слайду 26

Американська журналістка міс Томпсон брала інтерв’ю y Ейнштейна: «В чому різниця між часом та вічністю?»Ейнштейн відповів: «Якби в мене був час, щоб пояснити різницю між цими поняттями, то пройшла б вічність, перш ніж ви б її зрозуміли».

Номер слайду 27

Одна знайома попросила Ейнштейна зателефонувати їй, але вона попередила, що номер її телефону важко запам’ятати: «24-361. Запам’ятали? Повторіть!» «Звичайно запам’ятав! Дві дюжини і 19 y квадраті!»

Номер слайду 28

Після смерті президента Ізраїлю Хаіма Вейзманна, прем’єр-міністр Давид Бен-Гуріон запропонував Альберту Ейнштейну посаду президента, але він відмовився. В своєму листі він висловився коротко: «Я глибоко зворушений пропозицією держави Ізраїль, але з жалем і тугою повинен відмовитись»

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Людина починає жити лише тоді, коли йому вдається перевершити самого себе.

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
6 лютого 2020
Переглядів
1291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку