Добірка різних комбінацій основних рухів для фізкультурного заняття у ІІ молодшій, середній, старшій групі

Про матеріал
Представлено добірку різних комбінацій основних рухів для фізкультурного заняття у ІІ молодшій, середній, старшій групі (у вигляді таблиці). Одна вправа має бути на етапі початкового розучування, до якої слід підібрати основні рухи, що раціонально з нею поєднуватимуться (всього 6 комбінацій основних рухів).
Перегляд файлу
  1.           Тема: Гімнастика у навчанні дітей дошкільного віку фізичних вправ

Зробити добірку різних комбінацій основних рухів  для фізкультурного заняття у ІІ молодшій, середній, старшій групі  (у вигляді таблиці). Одна вправа має бути на етапі початкового розучування, до якої слід підібрати основні рухи, що раціонально з нею поєднуватимуться (всього 6 комбінацій основних рухів) Н-д, ходьба по лаві приставним кроком, стрибки з обруча в обруч, підлізання під дугу на карачках (ІІ мол. гр.).

 

 

ІІ мол. група

 

середня група

старша група

 

І-й в-т

рівновага

ходьба по лаві приставним кроком, стрибки з обруча в обруч, підлізання під дугу на карачках.

ходити по доріжці, гімнастичній лаві, по мотузці, що покладена на підлогу прямо, по колу та зигзагоподібну, охоплюючи її стопою. Підлізати під палицю, мотузку, дугу правим, лівим боком і грудьми вперед. Повзати по дошці, лаві в упорі, споячи на колінах, опираючись кистями рук.
ходьба з високим підніманням колін, на носках, на п’ятках, на зовнішній та внутрішній сторонах стоп, дрібними та широкими кроками.

ходьба у напівприсіді, схресним кроком, спиною вперед, з предметом у руках
(гімнастична палиця на плечах, за спиною, перед грудьми); приставним кроком, змінюючи положення рук.
 

ІІ-й в-т

біг в колоні по одному, невеликими групами, всією групою в одному напрямі, змінюючи напрям руху(оббігаючи предмети, що стоять на підлозі), по прямій і звивистій доріжці (ширина 25-30 см, довжина 5-6 м), у різних напрямах, з зупинками.

Біг на носках, високо піднімаючи коліна, широким кроком; у колоні й парами, у різних напрямках; по колу; парами, тримаючись за руки; змійкою, оббігаючи предмети, які розставлені на одній лінії; змінюючи напрям та темп.

Човниковий біг на швидкість

стрибки

стрибки на місці; підстрибування вгору, намаючись дістати предмет, підвішений вище піднятих вгору рук дитини на 10-15 см.
Стрибки на обох ногах, просуваючись в перед.

Стрибки на місці, енергійно відштовхуючись обома ногами та просуваючись вперед, стрибати на місці на правій та лівій нозі, з ноги на ногу; підстрибувати на місці - ноги разом та нарізно, з поворотом навколо себе вліво-вправо .

Стрибки на місці ( ноги навхрест, нарізно, одна нога вперед,друга- назад); підстрибування з ноги на ногу на місці, застрибування на предмети: колоду, пеньок. Стрибати у довжину з місця, у висоту, з розбігу, через довгу й коротку скакалку, обертаючи її вперед і назад.

 

 

docx
Додано
1 травня 2021
Переглядів
1764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку