Доброзичливість і гарні манери

Про матеріал
Розробка уроку до інтегрованого курсу "Вчимося жити разом" Слайди 2 - 4 активні в режимі F5
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Спілкування за допомогою слів називають

Номер слайду 3

Спілкування без слів називають

Номер слайду 4

виразні рухи м’язів обличчя це. МІМІКА виразні рухи частин тіла (рук, ніг, голови) це

Номер слайду 5

Куди поділосятвоє волосся?Як ти виріс за літо!Розгляньте малюнки і поміркуйте, на якому з них зображено щирість, а на якому — нетактовність.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Доброзичливістьі гарні манери. Приязна,відкрита манера спілкування є надзвичайно привабливою. З доброзичливими людьми залюбки спілкуються і встановлюють дружні стосунки. Тому люди виробили правила ввічливості — етикету,які сприяють порозумінню.

Номер слайду 9

Розгляньте малюнки і запишіть по три словачи фрази, які можна використати для:3) прохання про послугупо допомогу2) вітання і прощання з друзямивітання і прощання з дорослими, вчителями4) висловлення подяки5) вибачення

Номер слайду 10

Визначте, у яких ситуаціях герої демонструють гарні манери.1. Михась завітав до Віталика на день народження. За столом хлопець виголосив: «Я не буду їсти нічого, крім торта й цукерок ».2. Подруги зайшли до під'їзду. Біля ліфта стояв дідусь. Оленка привіталася. А Люся здивовано запитує: «Цей дідусь твій знайомий?». «Ні, він просто живе в нашому під'їзді», - пояснила Оленка.

Номер слайду 11

Визначте, у яких ситуаціях герої демонструють гарні манери.3. Сашко після уроків зайшов провідати однокласника Богдана. Двері відчинила його мама. Сашко запитав: «Богдан удома?».4. До мами прийшла приятелька й питає її маленьку дочку: «Як тебе звати?». «А навіщо вам?» - відповіла дівчинка.

Номер слайду 12

Визначте, у яких ситуаціях герої демонструють гарні манери.5. Тарас зателефонував Оксанці, але слухавку взяв її брат: «Добрий день, - привітався Тарас. - Запросіть, будь ласка, до телефону Оксану». 6. На вулиці перехожий звернувся до хлопця: «Синку, скажи, будь ласка, як пройти до драматичного театру?». Не повертаючи голови, хлопець відповів: «Я не довідкове бюро».

Номер слайду 13

Вправа «Відкритий мікрофон» По черзі продовжте фразу: «На цьому уроці...»

Номер слайду 14

pptx
Додано
20 лютого 2020
Переглядів
2618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку