Додатковий матеріал до вивчення теми: "Приготування тортів". Матеріали до уроків виробничого навчання для учнів професії "Кондитер".

Про матеріал

Додатковий матеріал до вивчення теми: "Приготування тортів" до уроків виробничого навчання для учнів професії "Кондитер". Матеріали містять алгоритм приготування торту "Казка" двома способами, вимоги до якості.

Перегляд файлу

Бісквітний торт «КАЗКА»

  • Бісквіт основний 340 г,
  • сироп для просочування 200 г,
  • фрукти чи цукати 50 г,  
  • крихти бісквітні смажені 10 г,
  • крем масляний «Шарлот» 200 г,
  • крем «Шарлот» шоколадний 200 г,
  • Вихід 1000 г.

 

 

 

Торт «Казка» можна готувати двома способами.

Перший спосіб приготування

  • Випікають бісквітну розмазку.
  • Після 4-х годин вистоювання розмазку звільняють від паперу , просочують сиропом.
  • Змащують шоколадним кремом і скручують в рулет.
  • Поверхню  ще раз сиропують.
  • На поверхню наносять крем і розмазують його ножем по рулету і по бічних сторонах .
  • Щоб отримати гладку кремову поверхню, беруть пергаментний папір завширшки 10 см, завдовжки 20 см, змочують у гарячій воді і прикладають щільно до краю рулету.
  • Пергаментну стрічку протягують уздовж виробу, продовжуючи притискати до поверхні рулету.
  • Нижню частину рулету обсипають з боків бісквітними крихтами заввишки 10 мм.
  • Поверхню торта оздоблюють масляним і масляно-шоколадним кремом.
  • Торт оздоблюють шоколадним і білим кремом у вигляді березового зрубу.
  • На поверхню «зрубу» висаджують тонкі смужки з шоколадного крему , імітуючи кору берези
  • З білого і шоколадного крему — сучки, з зеленого — листочки.
  • З крихтового напівфабрикату можна сформувати кілька їжачків.
  • З шоколаду — відлити жучка і посадити їх на торт
  • Оздобити поверхню маленькими грибочками.
  • Ніжки грибочків висаджують з масляного крему.
  • шапочки — з випеченого бісквіту буше.

Для другого способу приготування

  • Бісквіт випікають у напівциліндричній формі.
  • Після вистоювання, бісквіт розрізають на три пласти.
  • Кожен пласт просочують сиропом.
  • Склеюють масляним кремом.
  • Поверхню і бокові сторони торта змащують шоколадним кремом.  
  • Нижню частину бокових сторін обкрошують бісквітними крихтами.
  • Поверхню оздоблюють масляним і масляно-шоколадним кремом,

 

 

 

 

Вимоги до якості:

 

  • форма видовжена, батоноподібна;
  • поверхня оздоблена масляним і масляно -шоколадним кремом;
  • бокові сторони обкрошені бісквітними крихтами;
  • на розрізі: три пласти або тістова спіраль прошаровані масляним кремом
  • колір тіста жовтий
  • консистенція пружна, пориста, мяка
  • смак солодкий

 

 

 

Введение 4 Торт бисквитный «Калач» 10 Бисквитный торт «Сказка» 12 ...

docx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
1303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку