Бісквітний торт «КАЗКА»
-
сироп для просочування 200 г,
-
фрукти чи цукати 50 г,
-
крихти бісквітні смажені 10 г,
-
крем масляний «Шарлот» 200 г,
-
крем «Шарлот» шоколадний 200 г,
Торт «Казка» можна готувати двома способами.
Перший спосіб приготування
-
Випікають бісквітну розмазку.
-
Після 4-х годин вистоювання розмазку звільняють від паперу , просочують сиропом.
-
Змащують шоколадним кремом і скручують в рулет.
-
Поверхню ще раз сиропують.
-
На поверхню наносять крем і розмазують його ножем по рулету і по бічних сторонах .
-
Щоб отримати гладку кремову поверхню, беруть пергаментний папір завширшки 10 см, завдовжки 20 см, змочують у гарячій воді і прикладають щільно до краю рулету.
-
Пергаментну стрічку протягують уздовж виробу, продовжуючи притискати до поверхні рулету.
-
Нижню частину рулету обсипають з боків бісквітними крихтами заввишки 10 мм.
-
Поверхню торта оздоблюють масляним і масляно-шоколадним кремом.
-
Торт оздоблюють шоколадним і білим кремом у вигляді березового зрубу.
-
На поверхню «зрубу» висаджують тонкі смужки з шоколадного крему , імітуючи кору берези
-
З білого і шоколадного крему — сучки, з зеленого — листочки.
-
З крихтового напівфабрикату можна сформувати кілька їжачків.
-
З шоколаду — відлити жучка і посадити їх на торт
-
Оздобити поверхню маленькими грибочками.
-
Ніжки грибочків висаджують з масляного крему.
-
шапочки — з випеченого бісквіту буше.
Для другого способу приготування
-
Бісквіт випікають у напівциліндричній формі.
-
Після вистоювання, бісквіт розрізають на три пласти.
-
Кожен пласт просочують сиропом.
-
Склеюють масляним кремом.
-
Поверхню і бокові сторони торта змащують шоколадним кремом.
-
Нижню частину бокових сторін обкрошують бісквітними крихтами.
-
Поверхню оздоблюють масляним і масляно-шоколадним кремом,
Вимоги до якості:
-
форма видовжена, батоноподібна;
-
поверхня оздоблена масляним і масляно -шоколадним кремом;
-
бокові сторони обкрошені бісквітними крихтами;
-
на розрізі: три пласти або тістова спіраль прошаровані масляним кремом
-
колір тіста жовтий
-
консистенція пружна, пориста, м’яка
-
смак солодкий