Додаток до буклету "Вчимося стресостійкості".

Про матеріал
Матеріал призначений для практичних психологів, вчителів, учнів, батьків, класних керівників, соціальних педагогів. Ми живемо у нелегкий час. Війна, втрата близьких, розлука зі знайомими, переїзд, постійна небезпека тощо. Без сумніву, це все впливає на нас. Діти також реагують на проблеми по-своєму. Матеріал містить актуалі поради, щодо подолання стресу, корисні практичні поради (вправи) - звідки брати сили і натхнення, й як навчити цьому дітей. Матеріал подано у вигляді Додатку (з практичними вправами), що дає можливість використовувати як самостійний матеріал: наочний (просвітницький) матеріал на тренінгу, уроці, виховній годині, батьківських зборах, педагогічних заходах.
Перегляд файлу

ЯК ЗНЯТИ СТРЕС

7 способів

Стійкість організму до стресу є корисною функцією, яка дозволяє адаптуватися до зовнішніх подразників або ігнорувати їх. Іншими словами, це дозволяє людині зберегти спокій у будь-якій ситуації.

1. Лимон

лимон картинки для детей: 2 тыс изображений найдено в Яндекс ...

Сядьте зручно: руки вільно розмістіть на колінах (долонями вгору), плечі та голова опущені, очі заплющені. Уявіть собі, що у вашій правій руці — лимон. Починайте повільно його стискати доти, доки не відчуєте, що «вичавили увесь сік». Розслабтеся. Запам’ятайте свої відчуття. Повторіть вправу лівою рукою. Тепер уявіть, що лимон знаходиться у вашій лівій руці. Знову розслабтеся і запам’ятайте свої відчуття. Після цього виконайте вправу одночасно обома руками. Розслабтеся. Насолодіться станом спокою.

2. Метелик

ГРУПА "МЕТЕЛИК" - ДНЗ №35

Кладемо руки хрест-навхрест на власні передпліччя (коліна). По черзі робимо м’які легкі постукування лівою/правою руками.

3. Горішок

nut png - Essen Foot Fruit Nut Walnut - Walnut Nut Clipart | #1371933 -  Vippng

До центру розкритої долоні лівої руки – правою рукою міцно притискаємо горішок. І починаємо масажувати ліву долоню по годинниковій стрільці. Потім змінюємо руки, на правій долоні робимо рухи проти годинником стрілки.

4. Равлик

Екскурсія до водойми. Казка В.О.Сухомлинського «Равлик»

Заплющить очі, спокійно дихайте. Уявіть - Ви маленький равлик. Підійміть плечі як найвище догори (напружуємо трапецієподібний м’яз), намагаючись доторкнутися до вух (наче равлик ховається у свою домівку).  Зафіксуйте таке положення 1-2 секунди. Різко скиньте напруження, опускаючи плечі. Виконуйте вправу 3-5 разів.

5. Квітка-свічка

C:\Users\Licey\Downloads\_20230714_210949.JPG

Уявіть, що у Вашій лівій руці - улюблена квітка, яка має приємний аромат. В правій – запалена свічка. Повільно зробіть вдих через ніс, ніби вдихаєте аромат квітки. Повільно видихніть ротом – наче задмухуєте свічку.

6. Безпечне місце

C:\Users\Licey\Downloads\_20230714_211959.JPG

Згадайте, щось приємне (людей, подію, місце). Уявіть, що Ви знову там. Відчуйте, як Вам спокійно, затишно та безпечно. Тут Вас ніхто ніколи не потурбує. Пориньте у ці відчуття.

7. Великий палець

Рисунок палец вверх - 60 фото

Стисніть пальці в кулак, відставивши великий палець окремо. Підніміть кулак на рівень очей. Зробіть глибокий вдих і повільно видихайте повітря на великий палець. Повторюйте цю вправу протягом 2 хвилин.

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
30 липня 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку