Презентація "Психологічна підтримка учнів під час війни: ресурси та активності"

Про матеріал

Війна кардинально змінила наші життя, змусивши по-іншому розставляти пріоритети. На сьогоднішній день завданням освітянської спільноти є надання психологічної підтримки дітям, що дозволить їм почуватися більш захищеними у надзвичайній ситуації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувалапрактичний психолог Наталя Манухіна. Психологічна підтримка учнів під час війни: ресурси та активності

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Надання першої психологічної допомоги дітям

Номер слайду 5

РЕКОМЕНДАЦІЇЗдоров'язбережувальна складова Використання: Дихальних вправ Психологічних хвилинок. Вправ на розпізнання емоцій,Вправ на зниження тривожності. Арт-терапевтичних вправ.

Номер слайду 6

Вправи на дихання. Здоров'язбережувальна складова

Номер слайду 7

Вправи на дихання. Здоров'язбережувальна складова

Номер слайду 8

РЕКОМЕНДАЦІЇЗдоров'язбережувальна складова Швидка допомога «Техніка заземлення»(повернення свідомості і тіла в даний момент) 

Номер слайду 9

Здоров'язбережувальна складова Вправи-антистрес

Номер слайду 10

Здоров'язбережувальна складова Вправи-антистрес

Номер слайду 11

ВПРАВА НА РОЗВИТОК УЯВИ ТА ФАНТАЗІЇ Здоров'язбережувальна складова Вправа полягає в тому, щоб за допомогою уяви та фантазії перетворити звичайний тенісний м’яч на уявний предмет. Наприклад, на: — гарячу картоплю — павучка — маленького пухнастого котика — цибулину — авокадо — стигле смачне манго Розпочинає гру вчитель, та, тримаючи м’яч, називає те чим уявно віднині являється даний предмет. Назвавши умову, вчитель передає м’яч дитині поруч, а вона - наступній. Діти мають за допомогою своєї уяви відіграти образ, враховуючи запропоновані обставини, щойно до них у руки потрапляє об’єкт. Коли всі повзаємодіяли з уявним предметом, вчитель називає нову умову.

Номер слайду 12

Гра на уяву зі смішними умовами Здоров'язбережувальна складова Запропонуйте дітям конкретні нереальні умови та можливість зобразити їх на папері. Наприклад, уявити та зобразити, як і де буде ховатися: — прозора мавпа у супермаркеті — ящірка-хамелеон в італійській піцерії — пудель в акваріумі — равлик на марафоні

Номер слайду 13

Уявімо себе Здоров'язбережувальна складова Вправа полягає в тому, щоб діти могли уявити себе різними персонажами чи предметами і відтворити цю роль в ігровій формі. Вправа починається з того, що вчитель всьому класу задає відповідну “роль”, яку варто відіграти учням одночасно. Наприклад, діти уявляють себе: — гарним деревом — картиною, на яку всі дивляться — чайником, який закипає — пеньком — квіткою/плющем, який плететься по стіні — динозавром — жабою — кішкою, яка засинає Якщо немає можливості рухатися, вони можуть виконувати цю вправу сидячи.

Номер слайду 14

Показати емоцію Здоров'язбережувальна складова Попросіть дітей показати свої емоції: — лінь (рекомендуємо робити першою) — зацікавленість — хитрість (щось замислили) — замріяність — гнів — страх — закоханість (може бути у предмет, подію) — радість (у кінці) — щастя (у кінці) Якщо немає можливості рухатися, діти можуть виконувати цю вправу сидячи. Вчителю варто уважно слідкувати за груповою динамікою, особливо при прояві негативних емоцій та вчасно переключатись на іншу (протилежну) емоцію.

Номер слайду 15

Запитання — відповідь Здоров'язбережувальна складова Діти розраховуються на «перший-другий». Перші мають право тільки ставити запитання, другі — тільки відповідати. При цьому діти задають умову — літери, на які мають починатися запитання і відповідь. Наприклад: Умова: запитання має бути на літеру «Т», відповідь має бути на літеру «Б». Запитання: «Твоя мама — українка?» Відповідь: «Британка». При цьому діти одне одного слухають та ведуть діалог у розважальній формі. Пропоновані теми для побудови діалогів: - Я і мої друзі Смаки в музиці, кіно - Здорове харчування -Я і моє місто - Моє хобі - Мої мрії та бажання - Мій клас

Номер слайду 16

ВПРАВА «ЧОТИРИ ПАПІРЦІ» Здоров'язбережувальна складова Особистісний ресурс

Номер слайду 17

1. Порадник для вчителя. Активності для учнів та учениць у бомбосховищах шкіл file:///C:/Users/Admin/Downloads/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96%20%D0%B7%20%D0%B4%D1%96%D1%82%D1%8 C%D0%BC%D0%B8%20%D0%B2%20%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%96.pdf. Відпочинок за кілька хвилинок.pdfhttps://www.unicef.org/ukraine/media/26001/file/Breathe_cards_Royz.pdfhttps://www.dropbox.com/sh/9ott6lcyjy7fflv/AACqw. OTz. V9 U4nm_Fr5 Nt. JS4a/Videos/Breathe?dl=0&preview=Breathe_Animal+Arms+Butterfly.mp4&subfolder_nav_tracking=1 ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Грудзінська Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Федорович Оксана Савівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лубенець Олена
    Чудова презентація. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Либерман Олеся
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
3 серпня 2023
Переглядів
6645
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку