Додавання зображень із файлу та іх форматування

Про матеріал

За допомогою цієї презентації ми дізнаємось:

1.Яким чином здійснюється переміщення, копіювання та видалення фрагментів тексту документа?

2.Як уставити графічне зображення в текстовий документ або презентацію?

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Додаваннязображень із файлу та їх форматуванняЄськова Г. В.5 клас

Номер слайду 2

На уроці ми дізнаємось: Як уставити графічне зображення в текстовий документ або презентацію? Опишіть послідовність дій. Яким чином здійснюється переміщення, копіювання та видалення фрагментів тексту документа? Опишіть послідовність дій.

Номер слайду 3

Графічні зображенняв текстовому документіІноді в користувача виникає потреба вставити в текстовий документ графічне зображення:

Номер слайду 4

Графічні зображення, уставлені в текстовий документ, мають певні властивості:обтікання текстомрозташування на сторінцірозміри зображення

Номер слайду 5

Межа рисунка

Номер слайду 6

Вставлення графічнихзображень з файлів До текстового документа можна додавати такі графічні об'єкти: Потім такі об'єкти можна форматувати: змінювати розмір і кольори ліній, спосіб розташування в тексті тощо.

Номер слайду 7

Для вставлення в текстовий документ графічного зображення з файла, який зберігається на носії даних, слід виконати Вставлення ⇒ Ілюстрації ⇒ Зображення. Після цього в діалоговому вікні Вставлення рисунка вибрати потрібний файл.

Номер слайду 8

Опрацювання зображень у текстовому документіУставлені в текстовий документ графічні зображення можна редагувати та форматувати. Маркери змінення розміру. Перед тим як виконувати будь-які операції над графічним зображенням, його потрібно виділити, вибравши вказівником миші.

Номер слайду 9

Операції:

Номер слайду 10

Під час створення презентацій у 4-му класі для переміщення зображень в інше місце ви використовували перетягування, за такого способу вказівник набував вигляду . Якщо при цьому утримувати натиснутою клавішу Ctrl, то зображення буде скопійовано. Слід пам'ятати, що вставлене зображення приєднується до оточуючого тексту і, якщо абзац, який містить це зображення, переміщується в інше місце документа, рисунок переміщується разом з ним.

Номер слайду 11

Форматування графічних зображень, уставлених у текстовий документ, виконується з використанням елементів керування тимчасової вкладки Формат, яка з'являється на Стрічці в розділі Знаряддя для зображення після виділення рисунка.

Номер слайду 12

Дайте відповіді на запитання1. З якою метою вставляють графічні зображення в текстовий документ? Звідки їх можна отримати?2. Які властивості мають графічні зображення, уставлені в текстовий документ?3. Як уставити графічне зображення в текстовий документ, який зберігається у файлі на носії даних?4. Як видалити зображення з текстового документа?

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Інструктаж з БЖД

Номер слайду 15

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
10 лютого 2020
Переглядів
2847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку