Докладний письмовий переказ художнього тексту розповідного характеру з елементами опису природи

Про матеріал

Презентація створена за підручником О. Заболотній, В. Заболотній "Українська мова. 6 клас", 2023 р.

Презентація стане хорошим додатковим джерелом для проведення уроку. Вона полегшить роботу вчителю, зацікавить учнів. У презентації вміщено різні творчі запитання, матеріал на повторення, пам'ятка, як треба працювати з переказом та обов'язкові елементи уроку у 6 класі НУШ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письмовий докладний переказ розповідного тексту художнього стилю з елементами опису природи. У засланні

Номер слайду 2

психоформула

Номер слайду 3

Докладний переказ. Вибірковий переказ. Переказ із творчим завданням. Стислий переказ. Переказ — вид письмової роботи в школі, в якій оцінюється рівень сприйняття, осмислення, передачі змісту і художньо-стилістичних особливостей тексту. Види переказів

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Послухайте текст Визначте тему Визначте основну думку

Номер слайду 8

Номер слайду 9

1. Дібрати синоніми до слів. Шпичастий - колючий, стрімкий, шпилястий. Баюра – вибоїна, ямка, калюжа, ковбаня Стрімкий – стрімчастий, крутий, прямовисний, урвистий. Пожухлий – невиразний, потухлий, потьмарений, тьмяний 2. Пояснити написання слівмереживо, нездійсненний, перекотиполе, непривітний. Виконайте завдання3. Записати на чернетці ключові слова та фрази, з яких складається картина природи

Номер слайду 10

Не було звістки з України. Сумні рядки в крихітній книжечці. Пустельний зауральський степ:а) сивий ковил, будяки та курай;б) бабине літо;в) кущики перекотиполя.4. Душею на сивому Дніпрі.5. Народжувалися рядок за рядком.

Номер слайду 11

Повторне прослуховування тексту

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Напишіть відповідно до плану чорновий варіант тексту. Намагайтеся зробити його докладним і розгорнутим. Коли чернетка готова, слід уважно її перечитати. Виправити всі недоліки тексту: повтори, невідповідності. Прочитайте написане ще раз і виправте синтаксичні та пунктуаційні помилки. Акуратним розбірливим почерком перепишіть переказ. Перечитайте чистовий варіант, будьте уважні при перевірці, постарайтеся знайти всі можливі описки.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Пояснення домашнього завдання. Підручник. Сторінка 265. Виконати вправу 670 (завдання1-5).

pptx
Додано
29 лютого
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку