Презентація " Велика буква в кличках тварин".

Про матеріал
Презентація до уроку з української мови " Велика буква в кличках тварин" для учнів 2 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок № Дата: * Урок з української мови у 2 класі

Номер слайду 2

Організаційний момент Встаньте, дітки, всі рівненько, Посміхніться всі гарненько. Посміхніться всі до мене, Посміхніться і до себе, Посміхніться до гостей. Привітайтесь: Добрий день! Продзвенів уже дзвінок, Всіх покликав на урок, тож і ми часу не гаймо працювати починаймо!

Номер слайду 3

Позитивне налаштування

Номер слайду 4

Позитивне налаштування

Номер слайду 5

Гра «Утвори імена» — Від поданих слів — імен дорослих — утворіть дитячі імена. Іван — Марина — Олена — Андрій — — З якої букви потрібно писати імена людей? Іванко Маринка Оленка Андрійко

Номер слайду 6

Групова робота з картками ЮРІЙ, ІВАНОВИЧ, ШЕВЧЕНКО, ТЕТЯНА, РОМАНОВИЧ, ОМЕЛЬЧЕНКО, ЛЕСЯ, ІВАН, СТЕПАНІВНА, ГАЛИНА, ФРАНКО, ПИСАРЕНКО, ВАСИЛЬОВИЧ, КОЦЮБИНСЬКИЙ, СВЯТОСЛАВІВНА І-група виписати імена. ІІ-група-прізвища. ІІІ-група-по-батькові.

Номер слайду 7

Мовна загадка

Номер слайду 8

Проблемна ситуація

Номер слайду 9

Тема уроку. Велика буква у кличках тварин.

Номер слайду 10

Мета уроку формувати в учнів уміння розрізняти тварину та її кличку, писати клички тварин з великої букви; перевірити вміння учнів складати усний та письмовий діалог; розвивати зв’язне мовлення учнів; розширювати світогляд; виховувати любов до тварин.

Номер слайду 11

Епіграф до уроку

Номер слайду 12

Робота з ілюстраціями Спробуємо допомогти нашому попугаю.

Номер слайду 13

Проведи дослідження Зачитайте назви тварин. З якої букви написані назви тварин? Зачитайте клички тварин. З якої букви написані клички тварин? Який висновок зробимо? Правило-висновок: Клички тварин пишемо з великої букви, а їх назви з маленької.

Номер слайду 14

Словничок Кличка - це ім'я, яке дають тварині її господарі. Клички тварини отримують за певними ознаками. Наприклад: за кольором, розміром, характером, забарвленням. Як назвати одним словом тварин, що мешкають у родині Петрика? ( свійські) Свійські тварини приносять людям користь і обов’язково потребують нашого піклування. Адже тварини вдячні лише тому, хто дбає, піклується про неї. І ніколи не стане другом тому, хто хоч раз її образив чи завдав шкоди, образив.

Номер слайду 15

Робота з підручником

Номер слайду 16

Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 17

Робота з підручником

Номер слайду 18

Фізкультхвилинка

Номер слайду 19

Робота в групах Кожна група учнів повинна вирішити до якої групи належить слово, яке їм запропоноване (лежить перед учнями на парті). Хтось один з пари підходить до дошки і кріпить на дошці своє слово в потрібний стовпчик. (Назва тварин чи клички тварин). Слова (коза, корова, теля, вівця, свиня, кабан, кіт, кінь, Букет, Берізка, Голубка, Зірка, Дік, Гнідий, Мурчик, Лапко).

Номер слайду 20

Групова робота з ілюстрацією На парті у вас малюнки з різними тваринами. Ваше завдання обрати 2 тваринки. Дібрати кличку цій тваринці і скласти речення.

Номер слайду 21

Інтерактивна вправа

Номер слайду 22

Підсумок уроку

Номер слайду 23

Рефлексія Я все зрозумів/ла з уроку Я нічого не зрозумів/ла Урок був нормальний На уроці було не цікаво Урок мені дуже сподобався У мене залишились запитання

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, Презентації
НУШ
Додано
1 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку