Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"

Про матеріал
Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"Документ "Дійовий виконавський аналіз твору"
Перегляд файлу

Болгарська народна казка «Виноградар і змія» (2 клас)

http://surl.li/bvrbe

Один чоловік мав гарний виноградник. Біля виноградника лежала купа каміння, де жила велика змія. Якось виноградар побачив змію і надумав зробити їй добро. Узяв кухоль свіжого молока, приніс, поставив біля каміння і став оддалік — хотів побачити, що буде. Змія вилізла, випила молоко і впустила в кухоль один золотий. Виноградар узяв кухоль із золотим і пішов собі. Відтоді щоранку носив він змії молоко і забирав по одному золотому. Так дружили вони багато років.

Якось виноградар покликав сина, майбутнього господаря, і розповів йому про змію, що її годував молоком. Почав і син носити молоко й забирати золоті. Одного разу він подумав: «У тій купі має бути багато золотих; краще вбити змію, розрити купу й забрати золоті, а не носити молоко та годувати ту змію».

Отаке надумавши, він узяв палицю і поніс змії молоко. Коли змія молоко випила, хлопець замахнувся і щосили вдарив її, але убити не зміг, відбив тільки шматок хвоста. Змія розгнівилась і вкусила хлопця. Він розпух і ледве дійшов додому. Батько спитав його, що сталось. Син розповів усе, як було, і через кілька днів помер.

Минуло багато часу, і якось прийшов виноградар до тієї самої купи каміння. Вилізла і змія. Виноградар їй каже:

— Давай знову дружити, як раніше дружили.

А змія йому відповіла:

— Чоловіче, не може відновитися колишня дружба. Поки ти бачиш синову могилу, а я — свого відбитого хвоста, ми не можемо стати друзями. Коли щось робиш, думай і про наслідки.

 

План казки

1) Дружба виноградаря і змії.

2) Злочин сина.

3) Дружбу повернути неможливо.

Творче перспективне завдання

  • Діти, пропоную виконати творче завдання! Вам потрібно уявити, ніби то ви працюєте у видавництві книжок. Там ви обіймаєте посаду ілюстратора. І ось до вас прийшло замовлення: створити ілюстрацію до болгарської народної казки «Виноградар і змія». Нам прийшло замовлення намалювати малюнок до першої частини казки. Тож до роботи!

C:\Users\Настя\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\20220425_173206.jpg

C:\Users\Настя\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\20220425_173144.jpg

 

 

docx
Додано
29 червня 2022
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку