Документ "Казка про Гідроген"

Про матеріал
Документ "Казка про Гідроген"Документ "Казка про Гідроген"Документ "Казка про Гідроген"Документ "Казка про Гідроген"Документ "Казка про Гідроген"
Перегляд файлу

Казка про Гідроген, який шукав друзів

Жив собі Гідроген та не мав друзів. Був дуже сором*язливим(без кольору, без запаху) і не хотів ні з ким взаємодіяти. Жив він у будиночку під номером 1. Думав Гідроген, що ніколи не знайде друзів та також про те, що нікому він такий легкий не потрібен.

Одного разу почув Гідроген, що всі «найкрутіші» елементи періодичної системи збираються на вечірці у Оксигена в будинку 16 та вирішив її відвідати. Він дуже довго думав, і хотів не йти. Потім вирішив, що він стане сміливим та зробить це, це буде його остання спроба завести друзів.

Там його помітив Оксиген і захотів познайомитися (Так утворилася сполука H2O).  Оксиген мав багато друзів, знав майже всі елементи періодичної системи, тому багато з ким взаємодіяв. Оксиген вирішив познайомити Гідрогена з всіма своїми друзями. Познайомив його з чарівною  Сіркою з будиночка 16, вона сподобалася Гідрогену (Так утворилося H2S). Потім ця трійка стане кращими друзями(Утвориться H2SO4, H2SO3). Потім Оксиген познайомив Гідрогена з швидким Нітрогеном з будиночка 7 (HNO2, HNO3). Потім з розумним Хлором з будиночка 17 (Утвориться HCl), з сміливим Br з будиночка 35 (Утвориться HBr), з важливим Фосфором з будиночка 15 (Утв. H2PO4), та з приємним Карбоном з будиночка 6 (Утв. H2SO3). Потім з легким Флуором (Утв. HF) з будиночка 9, з фіалковим Йодом з будиночка 53 (Утв. HI).

 Так завдяки Оксигену Гідроген знайшов багато друзів і вже ніколи не був самотнім. Тож будьте сміливими як Гідроген заводьте нових друзів та майте багато знайомств.

 

 

 

 

 

 

 

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку