Презентація "Цікаві факти про хімічні та органічні речовини"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про хімічні та органічні речовини"Презентація "Цікаві факти про хімічні та органічні речовини"Презентація "Цікаві факти про хімічні та органічні речовини"Презентація "Цікаві факти про хімічні та органічні речовини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про хімічні та органічні речовини Підготували здобувачки освіти групи 11-ПО Соколенко Анастасія. Лаврут Діана Назарова Тамара. Белова Вікторія. Кудінова Дар'я

Номер слайду 2

Без вуглеводів нормальний обмін білків і жирів в організмі неможливий. Найважливіше джерело енергії для мозку – глюкоза, теж вуглевод. Обмежуючи споживання вуглеводів, людина стає млявою, забудькуватим, підвищується стомлюваність організму.

Номер слайду 3

Молекула колагену – основного білка шкіри – складається з 2000 амінокислот. Колаген відповідає за міцність і еластичність шкіри. Якщо порушується синтез такого складного білка, не можуть допомогти навіть найдорожчі і сучасні креми.

Номер слайду 4

Для повних людей утримання від білкової їжі особливо небезпечно. Якщо людина з добре розвиненою мускулатурою відчуває білкове голодування, організм бере необхідні амінокислоти, використовуючи м’язові тканини.

Номер слайду 5

Хімічно, жири є тригліцеридами, сполукою складних ефірів триатомного спирту (гліцерину) і будь-якою з кількох жирних кислот. Містяться у тваринних і рослинних організмах. Кожна молекула рослинного або тваринного жиру являє собою змішаний естер гліцерину.

Номер слайду 6

Атоми водню настільки малі, що якщо їх в кількості 100 мільйонів розмістити в ланцюжок один за одним, вийде довжина лише в один сантиметр. В одній тонні води Світового океану міститься 7 міліграмів золота. Загальна ж сума даного дорогоцінного металу в водах океанів становить 10 мільярдів тонн.

Номер слайду 7

Вуглекислий газ, який широко використовується для створення сучасних газованих напоїв, був відкритий англійським вченим Джозефом Прістлі ще в 1767 році. Тоді Прістлі зацікавили бульбашки, утворені при бродінні пива.

Номер слайду 8

В Організації оборонних досліджень Індії синтезували наймогутнішу на землі вибухову речовину неядерного типу. Розробили її в індійських лабораторіях в малих кількостях. Речовина називається Indian CL-20. Фахівці відзначили, що CL-20 в 15 разів могутніша октогену, і в 60 разів гексогену.

Номер слайду 9

Пеніцилін був винайдений випадково. Олександр Флемінг забув про пробірці з бактеріями стафілокока на кілька днів. А коли згадав про неї, то виявив, що колонія гине. Уся справа в плісняви, яка почала руйнувати бактерії. Саме з цвілевих грибів вчений отримав перший у світі антибіотик.

Номер слайду 10

Вода може замерзнути в трубопроводі при температурі +20 ° C, якщо в цій воді присутній метан (якщо бути точніше , з води і метану утворюється газовий гідрат ). Молекули метану «розштовхують» молекули води, так як займають більший об’єм. Це призводить до зниження внутрішнього тиску води і підвищенню температури замерзання.

Номер слайду 11

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Yan German
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
4029
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку