Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"
Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах. Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО КЗ «Покровський педагогічний коледж» Соколенко Анастасія Олександрівна
Номер слайду 2
Крохмаль – це складний полісахарид, який синтезується в рослинах в результаті фотосинтезу. Він найпоширеніший вуглевод в раціоні людини. Це харчовий продукт першої черги, надзвичайно потрібний і мозку, і м’язам.
Номер слайду 3
В чому ж мінуси і плюси крохмалю?+При кулінарній обробці крохмаль набухає. У цьому стані крохмаль добре переробляється ферментами органів травлення і засвоюється організмом людини. Крохмаль в організмі людини, з`єднуючись з водою, перетворюється в глюкозу. Він обволікає слизову оболонку кишечника, поглинає (абсорбує) шкідливі для організму речовини.-У продуктах, оброблених при високій температурі, утворюється отруйна речовина, що викликає захворювання на рак. При переїданні з’являється метеоризм, здуття живота і навіть шлункові кольки. При включенні в раціон хліба, киселів або каш, вони сповільнюють розщеплення цукру, і його рівень в крові після їжі падає.
Номер слайду 4
У сир часто додають крохмаль. Перевірити, чи є він у складі, можна з допомогою краплі йоду. Якщо крохмаль є, сир забарвиться в синій колір, якщо немає — колір йоду не зміниться. В такий же спосіб перевіряємо якість ковбаси, кетчупу. Також, щоб довести, що в картоплі є крохмаль, перевіряємо її. Виробники чипсів, говорят, що для їх приготування вони використовують справжню картоплю. Перевіримо й це.
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Номер слайду 9
Номер слайду 10
Номер слайду 11
Підведемо підсумки. Наші продукти успішно прореагували з йодом;У продукти крохмаль додають для збільшення їхньої в’язкості;В якісних продуктах харчування йод не змінює своє забарвлення;Картопля – чемпіон серед харчових продуктів за вмістом крохмалю;Крохмаль дуже важливе харчове волокно;Грає велику роль в нашому організмі.