Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"

Про матеріал
Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"Презентація "Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослід на вміст крохмалю в деяких продуктах. Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО КЗ «Покровський педагогічний коледж» Соколенко Анастасія Олександрівна

Номер слайду 2

Крохмаль – це складний полісахарид, який синтезується в рослинах в результаті фотосинтезу. Він найпоширеніший вуглевод в раціоні людини. Це харчовий продукт першої черги, надзвичайно потрібний і мозку, і м’язам.

Номер слайду 3

В чому ж мінуси і плюси крохмалю?+При кулінарній обробці крохмаль набухає. У цьому стані крохмаль добре переробляється ферментами органів травлення і засвоюється організмом людини. Крохмаль в організмі людини, з`єднуючись з водою, перетворюється в глюкозу. Він обволікає слизову оболонку кишечника, поглинає (абсорбує) шкідливі для організму речовини.-У продуктах, оброблених при високій температурі, утворюється отруйна речовина, що викликає захворювання на рак. При переїданні з’являється метеоризм, здуття живота і навіть шлункові кольки. При включенні в раціон хліба, киселів або каш, вони сповільнюють розщеплення цукру, і його рівень в крові після їжі падає.

Номер слайду 4

У сир часто додають крохмаль. Перевірити, чи є він у складі, можна з допомогою краплі йоду. Якщо крохмаль є, сир забарвиться в синій колір, якщо немає — колір йоду не зміниться. В такий же спосіб перевіряємо якість ковбаси, кетчупу. Також, щоб довести, що в картоплі є крохмаль, перевіряємо її. Виробники чипсів, говорят, що для їх приготування вони використовують справжню картоплю. Перевіримо й це.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Підведемо підсумки. Наші продукти успішно прореагували з йодом;У продукти крохмаль додають для збільшення їхньої в’язкості;В якісних продуктах харчування йод не змінює своє забарвлення;Картопля – чемпіон серед харчових продуктів за вмістом крохмалю;Крохмаль дуже важливе харчове волокно;Грає велику роль в нашому організмі.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
2602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку