Документ "ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ» "

Про матеріал
ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ» ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ» ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ» ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ» ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР «БУКЕТ КВІТІВ»
Перегляд файлу

ЗРАЗОК РОЗПОВІДІ ЗА КАРТИНОЮ К. БІЛОКУР  «БУКЕТ КВІТІВ»

 

Букет квітів (1960), Катерина БІлокур | Flower art, Flower illustration,  Floral art

 

Перед нами картина Катерини Білокур «Букет квітів». На картині намальовані різноманітні квіти, а саме: ромашки, маки, айстри, волошки та чорнобривці та ще декілька квітів. Якщо придивитися, то можна побачити гілочку калини, яка знаходиться поміж квіт. Все це зображено на синьому кольорі. Авторка намалювала цю картину в середині літа, бо саме тоді відбувається розквіт польових квітів.

Катерина Білокур настільки хотіла витончити свою роботу, що зобразила на передньому плані, в центрі полотна багато квітів, а на задньому фоні лише одноманітний синій колір – для того, щоб на такому фоні, квіти привертали більшої уваги. Художниця теплими відтінками кольорів зображує квіти, які намальовані нібито в букеті.

Від картини віддає теплим, спокійним, затишним настроєм, який занурює глядача у літнє поле. Катерина Василівна настільки вміло комбінує кольори, що від її картини важко відірватися.

Катерина Білокур зображувала на своїх полотнах душевну красу українського народу, мальовничо відтворювала природу, але найбільше вражали художницю квіти. Вона малювала кожний листочок, кожну пелюсточку, стеблинку. Цікавим фактом є те, що вона ніколи не зривала квіти, які малювала, адже вважали, що вони живі, часто називала їх дітками. Художниця могла поїхати далеко, аби намалювати квіти, які їй сподобались. Наприклад, закохана у дивосвіт квітів жінка йшла за тридцять кілометрів пішки під Пирятин, аби там у лісі побачити, як цвіте конвалія.

Вражає те, що на її полотні жодна квіточка, жодна гілочка не повторюється, тобто художниця кожного разу творить неперевершені шедеври. Картини Білокур були представлені на виставках у багатьох містах, зокрема в Москві й Парижі. 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 липня 2022
Переглядів
784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку