Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"

Про матеріал
Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"Документ "Ігри на розвиток уваги на уроках фізкультури"
Перегляд файлу

Ігри на розвиток уваги
Капітани



Усі гравці шикуються в одну шеренгу.  Керівник, який стоїть обличчям до дітей, подає різні команди, які вони повинні виконувати в тому випадку, якщо він попередньо вимовить слово «капітани».  Якщо слово капітани попередньо не пролунає, виконувати команду не можна.  Гравець, що зробив помилку, робить крок вперед і продовжує грати.  Зробивши другу помилку, він знову робить крок вперед.  Після закінчення гри виявляються самі неуважні.

Чотири стихії

Усі гравці шикуються в одну шеренгу. Керівник, який стоїть обличчям до дітей, подає різні команди, виконуємо рухи відповідно до слів: «земля» – руки вниз, «вода» – витягнути руки вперед, «повітря» – підняти руки нагору, «вогонь» – зробити обертання руками в зап'ясткових і ліктьових суглобах. Хто помиляється, той програв.

Заборонений рух

Діти стають на невеличкій відстані один від одного. Вчитель — обличчям до дітей. Він оголошує правило: «Заборонений рух — руки на вуха». Тоді вчитель швидко називає і показує інші рухи. Наприклад, «руки на пояс», «руки на голову», «руки вгору». Діти повторюють за ним. Після кількох таких повторів, вчитель має швидко зробити заборонений рух. Завдання учнів — вчасно відреагувати і не повторити його.

Снігова куля

Діти пригадують, як збільшується куля, якщо її котити по снігу до снігової баби. Ведучий називає слово та показує певний рух, дитина повторює це слово та рух і додає своє, наступний повторює попередні слова та рухи і так само додає своє нове слово та вигадує свій рух.

docx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку