Презентація. "Педагогіка Монтессорі"

Про матеріал
Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"Презентація. "Педагогіка Монтессорі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Педагогіка Монтессорі

Номер слайду 2

Марія Монтессорі (1870-1952) - це італійський лікар і педагог, яка розробила власну педагогічну систему, що завоювала величезну популярність у світі. В основі її методики лежав принцип саморозвитку.

Номер слайду 3

Автор називала свою методику «системою, де дитина розвивається самостійно, спираючись на дидактично підготовлене оточення». Ключовий принцип методики Монтессорі - «Допоможи мені зробити це самому».

Номер слайду 4

Основні принципи методики1. Повага до особистості дитини. Основа методики Монтессорі - повага до особистості дитини, його свободи, потребам та інтересам.

Номер слайду 5

2. Саморозвиток. Сенс методики Монтессорі полягає в самовихованні, самоосвіті і саморозвитку дитини.

Номер слайду 6

3. Ранній розвиток. Марія Монтессорі вважала, що «Найважливіший період в житті - не на часі навчання в університеті, а найраніший, період від народження до шести років. Тому що це вік, в якому формується інтелект людини, його найважливіше знаряддя.»

Номер слайду 7

4. Свобода. Вільний розвиток, вільний навчання. Дитина сама вибирає, чим і як довго він буде займатися.

Номер слайду 8

5. Монтессорі-матеріали. Це величезний комплекс спеціально розроблених навчальних посібників плюс розвиваючі ігри. Всі посібники виготовляються з натуральних матеріалів.

Номер слайду 9

Монтессорі-матеріали

Номер слайду 10

6. Монтессорі-педагоги. Монтессорі-педагог навчає дитину роботі з матеріалом, потім спостерігає за самостійною роботою дитини і приходить йому на допомогу в потрібний момент.

Номер слайду 11

7. Індивідуальний темп. Важливий елемент методики Монтессорі - можливість для кожної дитини розвиватися в своєму індивідуальному темпі.

Номер слайду 12

8. Монтессорі-клас. Це не клас, де діти сидять за партами. Монтессорі-клас містить різні зони.

Номер слайду 13

За допомогою методики Монтессорі дитина розвиває логічне мислення, увагу, творчі здібності, пам'ять, уяву, дрібну і велику моторику. Методика Монтессорі допомагає освоїти навички спілкування, а також елементи побутової діяльності, що сприяє розвитку самостійності.

Номер слайду 14

Плюси:+ Діти вчаться в своєму темпі, без змагань з однолітками і обов'язкової програми.+ На заняттях не нудно, малюки допитливі і ініціативні. + Вони можуть самі себе зайняти, поважають потреби інших і непогано справляються з побутовими обов'язками.+ Діти знають, що таке «особисті кордону» і «хто Я є». Мінуси:- Після методики Монтессорі дітям буває важко звикнути до дисципліни звичайних дитячих садків і шкіл, де всі разом роблять одне й те саме, і педагог повинен сприйматися як авторитет, а не як помічник.- Посібники досить дорогі, і вони повинні бути різноманітними, щоб залишатися цікавими дітям, і їх має бути достатня кількість.- Складно відтворити монтессори-середу в домашніх умовах. Переваги та недоліки системи

Номер слайду 15

Батькам, для яких важливий індивідуальний підхід до їх дитині. А от мамі і татові, які внутрішньо не готові відпустити дитину без прив'язки до стандартної системи, метод, швидше за все, не підійде. Дітям, у яких немає проблем зі спілкуванням і соціалізацією, буде легше, ніж замкнутим. Любителям спокійно пограти чи помалювати буде простіше освоїтися, ніж тим, хто цього потребує багато рухливих ігор протягом дня. Кому підійде система Монтессорі?

Номер слайду 16

Ранній розвиток дитини - це не мода, а необхідність. І методика Монтессорі, заснована на повазі до дитини, допоможе виростити вільного, гармонійного і всебічно розвиненої людини.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 липня 2022
Переглядів
2899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку