Документ "Звіт з переддипломної педагогічної практики"

Про матеріал
Звіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практикиЗвіт з переддипломної практики
Перегляд файлу

ЗВІТ

З переддипломної педагогічної практики

Соколенко Анастасії Олександрівни

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ПОКРОВСЬКИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ»

 

Освітньо-кваліфікаційний рівень

Молодший спеціаліст

 

Напрям підготовки 0101 Педагогічна освіта

Спеціальність 013 Початкова освіта

Спеціалізація

Вчитель інформатики початкової школи

4 курс, група 41-ПО

 

Місце проходження практики

(Назва) ЗЗСО I-III ступенів

 (Назва) міської військово-цивільної адміністрації

(Назва)  району

(Назва)  області

Вчитель: (ПІБ)

 

 

 

 

 

 

 

2022 рік

Я, … , проходила переддипломну практику у … ЗЗСО I-III ступенів … міської військово-цивільної адміністрації … району … області, у 4 класі, класним керівником якого є Морозова Валентина Іванівна. Вчителька має великий стаж роботи, високу фахову й методичну підготовку. У класі навчається 30 учнів, з них – 20 дівчат і 10 хлопчиків. Термін проходження практики з 09.02.22 по 23.03.22 року. У школі було створено всі умови для проходження практики.

Перед початком практики я брала участь у настановній конференції з питань педагогічної практики. На цій конференції я отримала чіткі завдання щодо проходження переддипломної практики, ознайомилася з правилами і оформленням документації.

Ознайомлення з класним колективом та власна адаптація до нових умов, пройшла не легко через карантинні обмеження. Під час карантину, моєю задачею було ознайомлення з планом роботи та календарно-тематичним планом учителя, складання власного індивідуального плану на період практики, ознайомлення зі шкільною документацією та педагогічною літературою, розробка завдань з деяких предметів на період практики, внесення коректив до календарно-тематичного планування.

 

ПРЕДМЕТ

ПЛАН

ФАКТ

1

Українська мова

20

7

2

Українське читання

16

6

3

Математика

27

10

4

Я досліджую світ

16

6

5

Музичне мистецтво

5

2

6

Фізична культура

16

6

7

Спеціалізація. Уроки зі спеціалізації

5

2

 

Під час проходження практики я активно застосовувала ІКТ, що значно активізує пізнавальну діяльність учнів. Також використовувала різні форми та методи в системі освітньої роботи класу: найбільше використовувала, фронтальну форму та групову, рідше індивідуальну форму, часто використовувала метод наукового впливу, зв’язку теорії з практикою та науки з життям, для цього були організовані вікторини та  ігри.

Протягом всього освітнього процесу перед проведенням уроків я відбирала відповідні матеріали для уроку і продумувала кожне заняття. Навчальний матеріал постійно супровождувався наочністю. Використання засобів наочності допомагало кращому сприйманню і засвоєнню знань учнів, концентрації більшої уваги дітей на певний матеріал. 

За період проходження практики я мала змогу виготовляти наочні матеріали до уроків, перевіряти зошити та щоденники.  На перервах - проводити з дітьми хвилинки-цікавинки та рухливі ігри для розвитку в учнів уваги, мислення, пам’яті, спритності та витривалості.

Упродовж всією переддипломної практики я виконувала індивідуальне завдання.

Предмет: педагогіка.

Тема: виховання поваги до батьків як першочергові завдання виховання (за творами В.Сухомлинського).

Зміст: твори В. Сухомлинського як один із шляхів формування поваги до батьків.

Форми роботи: бесіди, лекції, виховні години, тренінги, вистави, виставки.

Методи та прийоми: анкетування, спостереження, тестування.

Під час проведення тестувань та анкетувань учні були дуже зацікавлені, які вони отримають результати. Також дітям подобалося готувати матеріали до вистав та виставок. За період практики діти ознайомилися з творами Василя Сухомлинського та його біографією.

На мою думку, ця педагогічна практика для мене дуже корисна, тому що сприяла формуванню і закріпленню інтересу до професії вчителя, а також формуванню педагогічних здібностей. Ефективності роботи в класі сприяло те, що я змогла знайти спільну мову з дітьми – це вважаю найбільшим своїм досягненням, здобутим під час проходження практики. Я навчилася організувати клас до роботи, керувати дисципліною, цікаво, доступно і зрозуміло пояснювати навчальний матеріал, при цьому використовуючи наочність, враховувати вікові та індивідуальні особливості учнів, а також вміти зацікавити і залучити до роботи кожного учня в класі.

Переддипломна практика дала мені можливість: застосовувати свої теоретичні знання, вміння і навички практично,  тим самим я закріпила і поглибила свої психолого-педагогічні знання; оволодіти навичками взаємодії з учнями, знаходження спільної мови з учнями; навчитися планувати свою роботу; розробляти і проводити різноманітні за формою уроки, з використанням різних методів і прийомів; ефективно проводити виховні бесіди з учнями, переконувати їх; ознайомитися з передовим педагогічним досвідом самого вчителя-класовода; аналізувати і проводити самоаналіз уроків, помічати свої помилки і виправляти їх; використовувати новітні технології навчання, творчо підходити до педагогічної діяльності.

Позитивним в організації і проведенні педагогічної практики було те, що я, як практикант, завжди могла отримати консультацію або пораду у вчителів. Ці консультації допомагали виявити недоліки у моїй роботі і стимулювали працювати над вдосконаленням своїх уроків.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 липня 2022
Переглядів
6871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку