Презентація. Застосування комп'ютерного тестування для контролю знань

Про матеріал
Застосування комп'ютерного тестування для контролю знаньЗастосування комп'ютерного тестування для контролю знаньЗастосування комп'ютерного тестування для контролю знаньЗастосування комп'ютерного тестування для контролю знаньЗастосування комп'ютерного тестування для контролю знань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування комп'ютерного тестування для контролю знань. Підготувала студентка 41-ПО групи Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

В умовах сучасного інформаційного суспільства перед освітою виникає глобальна проблема – збільшення кількості та підвищення якості навчальної інформації при інваріантному навчальному часу, за який має бути засвоєна ця інформація. Одним із шляхів, що забезпечують вирішення цього протиріччя, є застосування комп’ютерного тестування (КТ), як частини багатьох педагогічних інновацій.

Номер слайду 3

Переваги комп'ютерного тестування. Тестування за допомогою комп’ютерної програми, а не на паперовому носії, певним чином нагадує комп’ютерні ігри, які дуже популярні серед молоді

Номер слайду 4

Переваги комп'ютерного тестування. Отримання миттєвого результату у присутності учня

Номер слайду 5

Переваги комп'ютерного тестування. Простота використання і швидкість виконання тестів

Номер слайду 6

Переваги комп'ютерного тестування. Неминучість контролю

Номер слайду 7

Переваги комп'ютерного тестування. Повторюваність результатів при повторному тестуванні, у разі відсутності додаткової підготовки після першої спроби

Номер слайду 8

До речі, коректність та надійність тестових завдань – одна з важливіших проблем успішного втілення в навчальний процес комп’ютерного тестування.

Номер слайду 9

Складання тестів – непростий процес, який потребує певного рівня професіоналізму і досвіду навчально-методичної роботи викладача.

Номер слайду 10

Наступним етапом є складання плану тесту - приблизна розкладка необхідного числа завдань різного ступеня складності та різних типів на кожен розділ предметної області. Найвідповідальніший етап - складання і підбір тестових завдань.

Номер слайду 11

Типи завдань

Номер слайду 12

Типи завдань

Номер слайду 13

При складанні тестових завдань різних типів необхідно враховувати наступні основні вимоги: Завдання закритого типу повинне містити не менше однієї правильної відповіді.

Номер слайду 14

На закінчення хочеться додати, що використання КТ в навчальному процесі як один зі способів контролю знань дозволяє:

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Проте ІКТ не повинні повністю замінювати традиційні методи навчання і контролю знань, можливість безпосереднього спілкування учнів і вчителя, а має виступати як їх істотне, зручне доповнення.

pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку