Домашнє завдання Гліцерол

Про матеріал
Домашнє завдання по темі "Поняття про багатоатомні спирти на прикладі гліцеролу, його хімиічні властивості"
Перегляд файлу

Завдання з теми «Поняття про багатоатомні спирти на прикладі гліцеролу, його хімічні властивості»

 

Безпечність харчового гліцерину

У більшості країн широко застосовується харчовий гліцерин, склад якого на державному рівні дозволений для використання в якості харчової добавки при виготовленні продуктів харчування. Речовина є повністю безпечною для людини, однак при деяких захворюваннях нирок і серця через його дегідралізуруючі властивості вживання рекомендується мінімізувати.

 

З іншого боку, харчової гліцерин нешкідливий для здоров'я людини за наступним причин:

- він є природним для організму продуктом, так як самостійно виробляється в шлунково-кишковому тракті при розчиненні надходять з їжею жирів в жовчі;

-гліцерин абсолютно нетоксичний;

-наукою доведено, що в невеликих дозах гліцерин сприятливо впливає на слизові оболонки різних органів, стінки судин і шкірний покрив.

 Проаналізуйте ринок продукції та визначіть,  які продукти харчування містять у своємуу складі гліцерин.

 

Харчової гліцерин і технічний: в чому різниця?

Не кожен вид гліцерину застосовується у виготовленні засобів гігієни або виробництві харчових продуктів. Після відкриття формули речовини за два з чвертю століття над нею були проведені тисячі експериментів, в результаті яких відбулося чітке розмежування гліцерину на наступні види:

 технічний;

аптечний;

 харчовий;

спеціальний.

Спеціальний гліцерин використовується, наприклад, в якості основи рідини для електронних сигарет, основним складовим є пропіленгліколь. Гліцерин харчової, також відомий в якості харчової добавки Е422 виготовляється тільки з натуральних тваринних жирів або олій.

Визначіть, в чому різниця харчового та технічного гліцерину.

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
4 грудня 2019
Переглядів
1175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку