Доповідь "Підсумки роботи учнівського самоврядування"

Про матеріал
Матеріал буде корисним для виступу на педраді або написання наказу "Про підсумки роботи учнівського самоврядування в умовах воєнного часу"
Перегляд файлу

Про підсумки роботи учнівського самоврядування

за 2021-2022 н.р.

 

Учнівське самоврядування є важливою частиною демократичних процесів, які відбуваються як у закладі освіти, так і в суспільстві вцілому. Воно  сприяє згуртуванню учнівського колективу, розвитку в здобувачів освіти громадської думки, ефективному входженню в доросле життя. Діти стають не спостерігачами шкільних подій, а їх творцями і  учасниками.

Головним органом учнівського самоврядування в Чорнявському навчально-виховному комплексі «ЗДО-ЗЗСО І-ІІІ ст.» є ДЮО «Продобрій», яку  очолює Президент і спільно з Міністерствами здійснює зв'язок між учнями та адміністрацією, вчителями, громадськістю, планує і веде засідання парламенту, особисто приймає участь у засіданні Ради профілактики правопорушень. У 2021-2022 навчальному році свою роботу Президента школи продовжив учень 11 класу Вороний Олександр, який був обраний на цю посаду загальношкільним голосуванням у вересні 2020 року.

       На першому засіданні учнівського самоврядування, яке відбулося у вересні, було обрано Міністрів та сплановано роботу кожного з Міністерств на навчальний рік.

В ДЮО «Продобрій» діє 7 міністерств: знання, дисципліни та порядку, культури та дозвілля, фізкультури та спорту, фінансів, добрих справ та дитячої служби новин.

Міністерство знання, яке очолювала Вітько Анжела, здійснювало роботу, спрямовану на вироблення в учнів свідомого ставлення до навчання; організовувало консультаційну допомогу з предметів; брало участь  у проведенні предметних тижнів, місячників, олімпіад, конкурсів; контролювало виконання домашніх завдань, ведення щоденників.

 

 

Міністерство фізкультури та спорту.

Члени цього міністерства разом з міністром, Вовченком Дмитром, протягом року активно пропагували здоровий спосіб життя, допомагали в проведенні шкільних  спортивних змагань (футбол, теніс, легка атлетика, волейбол) та «Тижні спорту та туризму», який проходив у вересні. Девіз Міністерства –  «Ми за здоровий спосіб життя».

     Міністерство культури та дозвілля.  Члени цього Міністерства  допомагали  в організації та преведенні свят, фестивалів, конкурсів, тематичних лінійок та заходів. Протягом року проводили активну роботу по залученню учнів до різних форм виховної діяльності. Міністром працювала Ворона Тетяна.

       Міністерство ДСН,  на чолі з Васічевою Аліною, працювали над постійним інформуванням про визначні події шкільного життя та висвітлювали їх у газеті «Голос школи». Також члени Міністерства ДСН допомагали у облаштуванні фотозон та оформленні тематичних стіннівок.

       Міністерство добрих справ очолював у 2021-2022 році Лебідь Вадим. Основний напрямок цього міністерства - волонтерська робота. Члени Міністерства  допомагали в організації акцій милосердя, збору допомоги воїнам,  проведенні екологічних акцій. Так, у вересні була проведена акція «Копієчка», кошти з якої пішли на лікування онкохворим дітям. Протягом року учнями та працівниками НВК постійно збиралась допомога воїнам. У січні були атуальні акції «Нагодуй птахів узимку» та «Тепла лапа». Також у лютому відбулася традиційна акція по збору макулатури «Старий папір – новий підручник, зошит, книжка». У квітні за участю членів Міністерства добрих справ було прикрашено Великоднє дерево.

      Міністерство дисципліни та порядку на чолі з Міністром – Вітько Анастасією слідкували за  дотриманням дисципліни й порядку учнями в навчальному закладі, проводили профілактичні бесіди для порушників поведінки.

Міністерство фінансів, яке очолювала Дружина Діана, займалося бюджетом дитячої організації.

Протягом року 2 рази на місяць проводилися засідання Міністерств, на яких вирішувалися питання підготовки до заходів, залучення учнів НВК до активного шкільного життя та питання, безпосередньо пов’язані з роботою Міністерств. В кінці І та ІІ семестрів на засіданні Ради учнівського самоврядування було підведено підсумки роботи ДЮО «Продобрій».

Лідери учнівського самоврядування протягом року були активними учасниками  в організації загальношкільних заходів, флешмобів та відеороликів:

ВЕРЕСЕНЬ

  • День Знань
  • Тиждень фізкультури та спорту
  • Свято квітів
  • Привітання працівників лісового господарства
  • День Миру
  • День дошкілля

ЖОВТЕНЬ

  • День працівників освіти
  • День Захисника України, День Козацтва

ЛИСТОПАД

  • День української писемності та мови
  • День пам’яті жертв Голодомору

ГРУДЕНЬ

  • Міжнародний день хустки
  • Андріївські вечорниці
  • День Святого Миколая
  • Новорічні свята

 

СІЧЕНЬ

  • Фестиваль колядок та щедрівок
  • День Соборності України
  • День Пам’яті жертв Голокосту
  • День Пам’яті Героїв Крут

ЛЮТИЙ

  • Вечір зустрічі випускників
  • День Валентина
  • Акція «Янголи пам’яті» до Дня Героїв Небесної Сотні
  • Міжнародний День рідної мови
  • День Єднання

БЕРЕЗЕНЬ

  • Міжнародний жіночий день

КВІТЕНЬ

  • Великдень (Флешмоб «Великодніми молитвами до Перемоги»)

ТРАВЕНЬ

  • День Пам’яті та примирення
  • День вишиванки (Флешмоб «Вишиванка – душа мого народу»)

ЧЕРВЕНЬ

  • День Захисту дітей

    На жаль, у зв’язку з воєнними діями в Україні, з 24 лютого 2022 року усі заходи проводилися онлайн. Робота учнівського самоврядування набула якісно нового характеру, але її роль лишилася незмінною. Представники учнівського самоврядування разом з вчителями та працівниками НВК стали справжніми юними волонтерами: приносили гуманітарну допомогу, плели маскувальні сітки, малювали малюнки, писали листи подяки  та створювали відео в підтримку захисникам України та вірою в Перемогу.

Також лідери  учнівського самоврядування  взяли  участь в  Інтернет- проєкті  обласної  Ліги старшокласників  «Ми – патріоти   Черкащини».

Доцільно відзначити активних членів ДЮО «Продобрій»:

Вороний Олександр (11 клас), Вітько Анжела (10 клас), Вітько Любов (11 клас), Коркоць Олександр (5 клас), Вітько Анастасія (10 клас), Супрун Михайло (7 клас), Дружина Діана (9 клас), Коркоць Христина (7 клас), Волова Єлизавета (6 клас), Ворона Тетяна (10 клас), Каплун Альбіна (6 клас), Вовченко Дмитро (10 клас), Насіров Тимур (9 клас), Вовченко Михайло (5 клас), Васічева Аліна (9 клас), Дишлева Юлія (9 клас), Іващенко Катерина (8 клас), Дорошенко Софія (8 клас), Лебідь Вадим (9 клас).

Учнівське самоврядування в Чорнявському НВК працює в тісному зв’язку з педагогічним колективом школи. Самоврядування – це реальний безперервний процес залучення учнів до суспільних справ. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим. Маючи діючу модель учнівського самоврядування, наша школа не тільки дає знання, а й виховує людину в дусі патріотизму, вчить добру, порядності. Діти вчаться відчувати відповідальність, проявляти ініціативу, допомагати один одному. Школа керується інтересами і проблемами дітей, стає улюбленим місцем, де здобувачі освіти не лише вчаться, а й живуть повноцінним духовним життям.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
1639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку