Доповідь "Звіт про виховну роботу"

Про матеріал
матеріал можна використати як доповідь на педагогічній раді,або звіт на батьківських зборах
Перегляд файлу

                                                           Звіт

педагога- організатора

 

    Планування виховного процесу учнів Новинської ЗОШ І-ІІ ступенів імені, змісту, форми роботи, засобів педагогічного впливу, прийомів залучення учнів до діяльності і спілкування були визначені завданнями Програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів»,  та низкою нормативно-правових актів, зокрема:

  • загальною декларація прав людини;
  • декларацією прав дитини; 
  • конвенцією про права дитини, прийнятою Генеральною асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 20 листопада 1959 року;
  • всесвітньою декларацією про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей;
  • конституцією України

- Законами України:

 Закон України «Про освіту»

Закон України «Про загальну середню освіту освіту»

Закон України про охорону дитинствва

Лист МОН України від 16.08.2019№1/9-523 «Про національно=патріотичне виховання у закладах освіти у2019-2020 навчальному році»

 

    Виховання – багатогранний і складний процес, значення якого неможливо переоцінити. Він передбачає формування у дитини єдиної системи цінностей і соціальних компетенцій. А це і ставлення до себе і своїх батьків, відношення до природи, суспільства, своєї країни тощо.  Метою виховної роботи у Новинській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Тараса Пазина є формування громадянина України – носія цінностей та загальнолюдських надбань. Головним завданням є національно-патріотичне виховання молоді на засадах загальнолюдських, полікультурних, громадянських цінностей. Пріоритетними напрямками є формування гармонійно розвиненої   і національно свідомої особистості, здатної до саморозвитку, наділеної глибокою громадянською відповідальністю, високими духовними якостями, родинними і патріотичними почуттями. Виховна робота у школі. передбачала реалізацію наступних завдань:

-  Формування в учнів правової свідомості, виховання громадської відповідальності, культури поведінки та свідомої дисципліни.

- Виховання відповідального ставлення до навчання та до праці, розширення кругозору й підготовка до свідомого вибору професії.

- Формування в учнів естетичної культури, розвиток умінь створювати прекрасне навколо себе, розвиток художніх здібностей і талантів дітей.

- Виховання в учнів політичної свідомості, розвиток суспільної активності, формування основ громадянського світогляду.

       Для реалізації цих завдань у школі був розроблений план виховної роботи, що охопив усі напрямки виховання.  Було систематизовано організацію та участь у календарних, традиційних шкільних святах, заходи, конкурси, щодо зміцнення моральності та утвердження  здорового способу життя. В навчальному закладі елементи дорослого громадянського життя моделюються через учнівське самоврядування. Діяльність органів учнівського самоврядування була направлена на розвиток управлінських можливостей школярів, ріст яких яскраво було продемонстровано у вересні-жовтні,  під час демократично проведеної виборчої компанії серед учнів 5 – 9 класів.

   Учнівське самоврядування сформовано на основах демократичного підходу щодо визначення роботи у шкільному колективі, що сприяє вільному виявленню особистості у шкільному колективі.   Головою учнівського самоврядування  цьогоріч    стала Гера Соломія(7кл)                                               Формами організації виховної діяльності за  2016-2020 н.р. у школі були:

традиційні українські свята Спортивне свято « Козацькі розваги»(5-9кл), відкриття тренажерного майданчика до Дня народження Героя України Тараса Пазина, урочистості посвячення харчоблоку після ремонту, «Свято осені»(1-4кл), «Свято української мови та писемності» відеоблок-8 кл., «День соборності України» (загальнощкільна лінійка), «День прапора»,80 –літній ювілей школи, Участь учнів школи у вшануванні  річниці загибелі воїна Героя України Тараса Пазина, вшанування новітнього героя Майдану-Романа Варениці  загальношкільна акція «Незабутки памяті», реквієм «Голодомор в Україні»,  , флешмоб до Дня гідності,(5-9кл.)«Свято Миколая» (1-4кл.),вечірка до Нового року для вчителів, Свято Коляди (5-9 кл),загальношкільний  челендж «День вишиванки в Україні»( у соцмережі), відеопривітання «Великодні пкредзвони»(1-4кл), флешмоб « Привітай свою матусю!»( у соцмережі 1-4кл),Квест до Дня рідної мови»,ланцюг єднання до Дня Соборності України(загальношкільний виховний захід) , дискотеки до Дня Святого Валентина(5-9кл), загальношкільна лінійка» Останній дзвоник» (онлайн);

тематичні конкурси-виставки:  «Увага, діти на дорозі!»(5-7КЛ), , «Скажемо СНІДу – НІ!» (7КЛ), вироби з природнього матеніалу( 1-9кл), «Новорічна композиція» (1-9кл.),  загальношкільний відеоконкурс «Моя писанка», загальношкільний конкурс малюнка « Не пали траву»; заходи з вшанування пам’яті воїнів, які боролися за незалежність : цікаві пізнавальні екскурсії до музею бойової слави , пам’ятника Героям небесної сотні у м. Яворові(8-9кл) , покладання квітів до могили та меморіальної дошки Героя України Тараса Пазина , ім’я якого носить школа,  участь у районному конкурсі «Пам'ять про Героїв»9 6-9кл);  ,  акція посади дерево т  на шкільному подвір’ї (1,9кл) , загальношкільний конкурс « Збережи ялинку»; 

благодійні акції: «Від серця до серця», збір коштів для хворих дітей,  благодійнні ярмарки . 

Також участь в засіданнях шкільного методичного об’єднання класних керівників , педагогічних рад з доповіддю на тему: «Про здійснення  виховання молоді у Новинській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Тараса Пазина.                                                                                    Постійно займаюся самопідготовкою, а саме:

  • Проходження вебінарів.
  • Перегляд педагогічних видань «Шкільний світ», «Позакласний час»
  • Участь у благодійному конкурсі «Золоте перо»
  • Публікації в на сайті школи,соціальних мережах
  • Курси підвищення кваліфікації при ЛОІППО

 

                                                             

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку