Характеристика" Атестація бібліотекаря"

Про матеріал

матеріал до атестації,як можна скласти характеристику для атестації шкільних бібліотекарів

Перегляд файлу

 

 

Характеристика

бібліотекаря

 

 

       Цізда Л.М. добре знає бібліотечну справу, вміло організовує роботу шкільної бібліотеки, здійснює формування, облік і збереження її фонду. Складає каталоги, картотеки, тематичні списки. Нею естетично оформлені книжкові виставки, тематичні матеріалиі, огляд літературних та методичних новин.

     Проводить інформаційно-бібліотечну роботу з обслуговування учнів, вчителів школи, батьків. Своїм першочерговим завданням вважає виховання в учнів любові до книги, бережливого ставлення до неї, формування читацьких смаків, культури читання, сприяння творчому розвитку навчально-виховного процесу в школі.

  •       Сьогодні її турбує ставлення дітей до книги і читання. Тому систематично вивчає читацькі запити за допомогою анкетування, соціологічного опитування, тестування. Це дає їй можливість вивчати інтереси, здібності, нахили дітей - читачів, планувати роботу з ними. Для, цього використовує різноманітні форми її проведення: літературні посиденьки, подорожі до країн казок, вікторини, турніри. Пропаганду книг здійснює через мандрівки літературними стежинками, години спілкування з мистецтвом, презентації книг, поетичні зустрічі,постійно діючі виставки та виставки матеріалів до ювілейних дат та дат календаря.,оригінальна виставка літератури «Сходинки до знань історії України»

 

     Завдяки працьовитості та професійній компетентності вона стала помічником і партнером у виховному і навчальному процесі школи.

    Допомагає вчителям в організації та проведенні предметних тижнів, уроків позакласного читання, які сприяють підвищенню інтересу до книги. Залучає учнів до проведення бібліотечних уроків(подорож до казкового будинку 1 кл,словники  - довідники української мови- 5 кл, аудіоказка  для початкових класів,фольклор української літератури 6 кл.,онлайн мандрівки , онлайн вікторини, віртуальні подорожі бібліотеками світу,перегляд фільмів про подвиги Героїв Крут,Голодомор,Героїв війни та Майдану.

      Провела   районний. семінар шкільних бібліотекарів  на тему: «  Роль у шкільної бібліотеки  у розвитку читацьких інтересі та громадянської позиції школярів»,екскурсії для наймолодших читачів,  флешмоб  читання творів Шевченка, відеочелендж « Я прочитала і вам раджу прочитати», фотоквест «О,рідна мово!»,екскурсія наймолодших читачів до бібліотеки,подорож до будинку І.Франка та М.Грушевського у м.Львові, інсценізація твору В.Сухомлинського «Пригоди  осіннього лісу», відеоблоки популяризації художньої книги в рамках проведення тижня книги та місячника  книги,створення лепбуку «Вода»до всесвітнього Дня води

 

    Відповідальна, працьовита, вимоглива до себе та учнів, тактовна, наділена організаторськими здібностями.

   Користується авторитетом і повагою серед колег та батьків.

   Відповідає займаній посаді.

«___»_____________ р.

 

 Директор школи      

 

З характеристикою ознайомилася                  

 

 

 

docx
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
4824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку