8 клас біологія
Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини
Доповни твердження
1. Складний ланцюг перетворень різних сполук в організмі, починаючи з моменту потрапляння їжі із зовнішнього середовища й закінчуючи видаленням продуктів розщеплення
2. Біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні впливати на швидкість перебігу реакцій
3. Процеси розщеплення складних органічних сполук до простих
4. Основними речовинами, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини є
5. Процеси, внаслідок яких відбувається утворення органічних сполук, необхідних для забезпечення життєдіяльності клітин
6. Об′єкти рослинного та тваринного походження, які використовують в їжу в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал
7. Речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб подовжити їхньої придатності, змінити колір, надати певних смакових якостей
8. Харчові продукти, які є основним джерелом білків та жирів, а також частково вуглеводів
9. Під час перебігу цих реакцій в організмі звільняється необхідна енергія
10. Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини регулюють … системи.
11. Харчові продукти , які мають високий вміст вуглеводів, хоча до їхнього складу входять також білки та рідкі жири
12.Сукупність властивостей продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров′я людини
13. Сукупність властивостей харчових продуктів, що забезпечують фізіологічні потреби людини в енергії та будівельному матеріалі
14. Процеси метаболізму забезпечують
8 клас біологія
Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини
Доповни твердження
1. Складний ланцюг перетворень різних сполук в організмі, починаючи з моменту потрапляння їжі із зовнішнього середовища й закінчуючи видаленням продуктів розщеплення
2. Біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні впливати на швидкість перебігу реакцій
3. Процеси розщеплення складних органічних сполук до простих
4. Основними речовинами, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини є
5. Процеси, внаслідок яких відбувається утворення органічних сполук, необхідних для забезпечення життєдіяльності клітин
6. Об′єкти рослинного та тваринного походження, які використовують в їжу в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал
7. Речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб подовжити їхньої придатності, змінити колір, надати певних смакових якостей
8. Харчові продукти, які є основним джерелом білків та жирів, а також частково вуглеводів
9. Під час перебігу цих реакцій в організмі звільняється необхідна енергія
10. Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини регулюють … системи.
11. Харчові продукти , які мають високий вміст вуглеводів, хоча до їхнього складу входять також білки та рідкі жири
12.Сукупність властивостей продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров′я людини
13. Сукупність властивостей харчових продуктів, що забезпечують фізіологічні потреби людини в енергії та будівельному матеріалі
14. Процеси метаболізму забезпечують