Дослідницька робота "Кімнатні рослини в кабінеті фізики"

Про матеріал
Чи потрібні кімнатні рослини в кабінеті фізики? Кабінет фізики прикрашає велика кількість кімнатних рослин . Вибираючи , які кімнатні рослини найліпше прикрасять ваше помешкання, кабінет? Потрібно пам’ятати, що озеленювати приміщення слід, керуючись не лише власними естетичними вподобаннями, а й користю вазонів для здоров’я людини.
Перегляд файлу

Підлісненська філія КЗ «Олександрівьке НВО №2»

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\моє фото\мій клас\Фото0145.jpgЗавідуючий кабінетом Охріменко Надія Василівна 

 

   Лише завітавши до приміщення нашої школи , ми зразу ж попадаємо в чарівний світ кімнатних рослин .

 

 

 

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\моє фото\мій клас\Фото0149.jpg

 

 

 

 

 

 

 

    Кабінет прикрашає велика кількість кімнатних рослин . Вибираючи , які кімнатні рослини найліпше прикрасять ваше помешкання,  кабінет? Потрібно  пам’ятати, що озеленювати приміщення слід, керуючись не лише власними естетичними вподобаннями, а й користю вазонів для здоров’я людини.                                                                                                                                                                        У лабораторії космічної агенції NASA провели тести найбільш популярних видів кімнатних рослин на предмет їхньої здатності утворювати кисень та очищувати повітря від найбільш поширених токсинів, повідомляє аpartmenttherapy.com. Це такі сполуки, як трихлоретилен (входить до складу лаків, фарб і клеїв), формальдегід (наявний у килимах, меблях) та бензол (міститься у пластику, синтетичних волокнах і детергентах). До рейтингу увійшли 13 видів рослин, котрі, як виявилось, найкраще серед досліджуваних очищують повітря.                                                                                                              Необхідно пам’ятати :    Щоб кількість рослин була не завеликою і не замалою, треба знати «дозу» зелених насаджень у квартирі. Скільки саме горщиків із вазонами має бути вдома? Вчені підрахували, що на будинок площею 170 м² необхідно 15-18 великих вазонів. Іншими словами, приблизно одна доросла рослина на 10 м² площі квартири.

Довідка: apartmenttherapy.com – американський сайт, присвячений декору приміщень. Містить корисні поради, статті, посилання на ресурси щодо дизайну, облаштування та оформлення.

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\мій клас та квіти\09102012311.JPG

 

 

 

 

Учені радять: у приміщенні, де люди проводять багато часу, треба мати не менш як три кімнатні рослини.

Вибирати домашні квіти варто не тільки за красою, але й за корисністю. У міських квартирах потрібні рослини, які очищають повітря від пилу, мікробів і токсичних речовин, збагачують його киснем, насичують корисними ароматами і фітонцидами. І слід знати, що є рослини, які більше користі принесуть на кухні, де, як правило, підвищена вологість, духота і гар.

Є такі, які допомагають оздоровити атмосферу в кабінеті - знімають негативний вплив електромагнітного випромінювання від комп`ютера, сканера, телевізора. А є кімнатні квіти, які дуже корисно вирощувати в спальні.

Ось п`ять найбільш корисних кімнатних рослин: хлорофітум,фікус, герань , лавр, алое.

Наприклад  герань  рекомендується тримати в спальні. Корисні сполуки, що виробляються пеларгонією (така наукова назва герані), мають заспокійливу дію, що дуже важливо при стресах і безсонні. Також виділяє біологічно активні речовини, вбиваючи стафілококи і стрептококи, дезинфікує приміщення і відгонить мух, так що і на кухні вона буде цілком доречна. Тим більше, що герань має властивість як би всмоктувати вогкість і чад, очищати і освіжати приміщення із запахом, що застоявся , «кислим» .  Рослина невибаглива, легко розмножується. Світлолюбна - краще всього тримати на підвіконні, на сонячній стороні. У теплу пору року вимагає рясного поливу. Практично не вражається хворобами і шкідниками.

 

Увага!

Серед кімнатних рослин, причому вельми поширених, є і отруйні - наприклад, олеандр і диффенбахія. Стежте, щоб маленькі діти не узяли їх в рот.

Учені встановили, що в повітрі приміщень, де росте мирт звичайний, хвороботворних мікроорганізмів удвічі менше, ніж там, де його немає.

А антибактеріальні властивості амариліса, агапантуса, зиферантеса, гіпеаструма, драцени настільки сильні, що від їх летючих фітонцидів деякі бактерії гинуть швидше, ніж від фітонцидів часнику.

Аспарагуси поглинають важкі метали.

Водно-газовий обмін в квартирі здатні поліпшити рослини з крупним листям - диффенбахія, антуріум, філодендрони.

За допомогою квітів можна добитися підвищення вологості повітря. Квіти, яким потрібно багато вологи, зазвичай повертають її через листя. Це фіалки, цикламени, папороті. Підвищують вологість також абутилон, афеляндра, гібіскус, азалія.

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\мій клас та квіти\09102012312.JPG

 

 

 

 

Рослини перевірили на детекторі брехні

 Кажуть, рослини реагують на слова господаря і на музику, яка грає в приміщенні, - все це настільки незвично, що свого часу заінтригувало вчених, і так появилися фітопсихологи, що досліджують психологію рослин.

ЗДАТНІСТЬ ВІДЧУВАТИ

  Найновіші результати досліджень показали, що деякі припущення, які раніше вважалися неймовірними, підтвердилися. До того, як з'явилися результати цих досліджень, ніхто не вірив, що рослини можуть відчувати біль чи задоволення. Зараз вже ніхто не сумнівається в тому, що рослини мають високорівневу емоційну активність. Раніше це вважалося неймовірним. Проте до цих пір точно невідомо, яким є рівень реактивності рецепторів рослин, але з упевненістю можна сказати, що реагують вони досить імпульсивно.

Рослини спілкуються між собою

  Китайські вчені змогли доказати, що рослини спілкуються між собою через грибну мережу, яка об'єднує їхнє коріння, - мікоризу, - повідомляє портал R&D.

 

   Життя рослин нерозривно пов'язане з водою, вміст її в тканинах рослин досягає 80- 95%. Вона виконує роль внутрішнього середовища, забезпечуючи транспортування мінеральних і органічних речовин, терморегуляцію, бере участь у фотосинтезі, диханні.

  Полив - відповідальна операція з догляду за кімнатними рослинами. Визначити, коли й скільки поливати ту або іншу рослину, не так просто. Для цього необхідно мати не тільки досвід, але й інтуїцію.

 Міські жителі використовують для поливу водопровідну воду. Проте вона зазвичай хлорована й жорстка - містить надлишок солей кальцію. Від хлору можна частково позбутися, заздалегідь набравши й відстоявши воду протягом доби. Ще краще пропустити її через побутовий фільтр. Що ж стосується солей кальцію, то реакція різних видів рослин на вміст їх у ґрунті неоднакова.

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\моє фото\мій клас\Фото0143.jpg

 

 

Листя втрачає блиск і виглядає млявим

Вірогідна причина - дуже яскраве світло; іншою причиною може бути червоний павутинний кліщик. Навіть здорове зелене листя може мати непривабливий вигляд, якщо рослини не мити.

Верхнє листя зберігає пружність, але жовтіє

Спричинено, як правило, високим вмістом кальцію в грунті - в тих рослин, які не переносять вапно, або жорсткістю води для поливу.

Крапки або плями на листі

Якщо крапки або плями сухі і коричневі, то найбільш вірогідна причина - недостатній полив. Якщо уражені місця м'які, темно-коричневого кольору - це, швидше за все, через перезволоження грунту. Якщо крапки або плями білі або жовтуваті, ураження викликане використанням холодної води при поливі, попаданням води на них.

 Коли рослин уже забагато...

Для кожного квіткаря настає момент, коли фізично квартири вже недостатньо для подальшого поповнення колекції рослин. Часом ми вже починаємо забувати, що в нас росте. Просте поливання перетворюється в складну експедицію "в саме серце джунглів", іноді навіть із жертвами - упустили горщик, перевернули плошку із сіянцями. Забули полити вимогливу щодо вологості ґрунту рослину, а наступного дня жарке сонце призвело до фатальних наслідків... Це ознака того, що треба щось міняти. Адже безліч квітів, на повноцінний догляд за якими бракує часу, перетворюється у тягар, який давить і навіть може призвести до легкої депресії (мій особистий досвід і досвід деяких моїх знайомих). Що ж робити? Адже наше хобі повинне приносити позитивні емоції, радуючи пишною зеленню й чудовими квітами.

 Теплички для кімнатних рослин

Так виходить, що багато кімнатних рослин, які ми так хочемо мати, не пристосовані до квартирних умов. Вирощувати їх заважає занадто сухе повітря, коливання температур, можливий протяг і т.д. Проте необхідні умови можна отримати, якщо зробити кімнатну тепличку або тераріум. Тепличка буде необхідна й для вкорінення черешків і вирощування рослин з насіння.

Ціль створення теплички – підтримка рівномірної температури, достатньої для вирощування теплолюбних рослин, захист рослини від протягу, жаркого сухого повітря від батарей або каміну, підтримка високої вологості. А основні вимоги – простота конструкції та декоративність. От декоративністю якраз переймається далеко не кожний квітникар, частіше запеклі колекціонери, готові побудувати будь-яке спорудження, аби тільки конструкція дозволяла максимально зручно вмістити велику кількість екземплярів.

 

 

   Щоб добитися найкращого візуального ефекту від вашої рослини, варто насамперед ще до покупки придивитися до приміщення, де вона буде стояти. Коли ви принесете рослини додому, спробуйте різні способи розміщення горщиків, щоб подивитися, де вони справлятимуть найкраще враження.

   Коли рослини потрібні для конкретних цілей, наприклад, щоб закрити порожній камін або розділити різні зони в кімнаті, то місце розміщення рослин у такому випадку визначене заздалегідь, так що вам потрібно тверезо оцінити навколишнє оточення, перш ніж ухвалювати рішення.

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\моє фото\мій клас\Фото0141.jpg

 

 

Кімнатні рослини – найкращі очищувачі повітря

Забруднення життєвого простору загрожує здоров’ю людини. Кімнатні рослини, як і ми, намагаються вижити в умовах нашого дому. Ті рослини, що давно живуть у будинках, пристосовуються до впливу залізобетонних стін, побутової техніки, електроніки та синтетичних матеріалів.

Рослини не тільки самі виживають у цих умовах, але й допомагають нам, знешкоджуючи отруйні речовини.Деякі з них зв’язуються цитоплазмою клітин і стають неактивними. Інші перетворюються із токсичних на нетоксичні й використовуються рослинами.

Речовини, що вміщують сірку, за допомогою коренів виділяються в грунт.Чемпіоном серед кімнатних рослин-очисників виявився скромний хлорофітум чубатий.

Кімнатні рослини, що приносять кохання

Окремі види кімнатних рослин можуть впливати на людину, на її дім, сприяючи вирішенню або ускладнюючи окремі проблеми родинних відносин, і навіть кохання. У східній філософії є ряд положень, які пов’язують кімнатні рослини і сфери людської діяльності та її життя в цілому.Отож, прикрашаючи інтер’єр кімнатними рослинами, необхідно враховувати таку обставину: для чого був введений той або інший вид рослин людиною.Одні рослини мають красиву форму та фактуру листків, інші - ефектне цвітіння, окремі дають смачні і корисні плоди. В цілому всі квітучі рослини можуть виступати уособленням кохання, романтичних стосунків.

Антуріум вважається рослиною вогню, уособленням чоловічої сили та гармонії інтимних стосунків у родині. Але не варто мати цю квітку в домі чоловікам, схильним до полігамних стосунків або надлишкового самолюбства, знервованості...

 

   Без зелених супутників будь-яке приміщення буде виглядати холодним, незатишним і непривітним. Домашні квіти відчувають енергетику приміщення і людей. Цей енергетичний зв’язок між людиною і рослиною відбувається на тонкому рівні. У будинках, де є конфлікти між чоловіком та дружиною, квіти погано ростуть і хворіють.

   Зелені супутники допомагають нам зволожувати повітря. А також поліпшують склад повітря квартири або офісу й очищають від шкідливих речовин. В атмосфері сучасних квартир присутні небезпечні хімічні сполуки. Меблі з ДСП ще довгий час виділяють пари формальдегіду, так само як і старіючий поролон у диванах і ліжках. Килимові покриття виділяють радіонукліди. Аміак, формальдегід, ацетон і все інше доводиться щодня вдихати сучасній міській людині. І найефективнішим очисником нашого простору є зелені супутники — домаш... Читати далі » Кімнатні рослини: у чому їхня користь?

    Без зелених супутників будь-яке приміщення буде виглядати холодним, незатишним і непривітним. Домашні квіти відчувають енергетику приміщення і людей. Цей енергетичний зв’язок між людиною і рослиною відбувається на тонкому рівні. У будинках, де є конфлікти між чоловіком та дружиною, квіти погано ростуть і хворіють.

  Зелені супутники допомагають нам зволожувати повітря. А також поліпшують склад повітря квартири або офісу й очищають від шкідливих речовин. В атмосфері сучасних квартир присутні небезпечні хімічні сполуки. Меблі з ДСП ще довгий час виділяють пари формальдегіду, так само як і старіючий поролон у диванах і ліжках. Килимові покриття виділяють радіонукліди. Аміак, формальдегід, ацетон і все інше доводиться щодня вдихати сучасній міській людині. І найефективнішим очисником нашого простору є зелені супутники — домашні квіти.Хлорофітум, драцену, сансев’єру, бамбук, півонію, орхідею, лимон та інші цитрусові, аспарагус відносять до рослин із твердою (янською) енергетикою. Товстянка (грошове дерево), бегонія, гарденія, цикламен, фіалка належать до рослин з м’якою (іньською) енергетикою.

  У вітальні можна тримати рослини з твердою енергетикою. Для кімнат з м’якою енергетикою підійдуть невеликі рослини. Що стосується спальні, то зрізані квіти не рекомендують тримати в ній. Найкраще підійдуть рослини, які виділяють у нічний час доби кисень. Це — каланхое, алое, сансев’єра. Сансев’єра може інактивувати шкідливі речовини і бактерії, які є в атмосфері приміщення. Королівська бегонія теж активно бореться з отруйними речовинами, а також є символом матеріального добробуту. Філодендрон для дитячої буде дуже доречним. Хлорофітум виконує функції кондиціонера в приміщенні. Він негативну енергію перетворює в позитивну. Поселяючись у новій квартирі, посадіть там хлорофітум. Підходящим місцем для нього буде кухня. Герань теж є корисною рослиною, що оберігає будинок від негативних впливів.

 Хризантема є символом щастя, а разом з геранню і м’ятою захистить ваш дім від негативної енергетики. У кімнаті з поганою енергією герань буде активно цвісти.

 Є рослини, з якими варто поводитись дуже обережно. Наприклад, сік олеандра, листя, стебел, а іноді і квіток отруйний. Молочний сік молочаю, потрапляючи в рот, може викликати нудоту, а сідендрон може сильно обпекти шкіру.

  Для людей, які страждають на гіпертонію або порушення мозкового кровообігу, цитрусові рослини тримати не рекомендується. Апельсинове і мандаринове дерево сприятливо впливає на дітей, розслаблюючи їх психічно і фізично.

  Традесканція, плющ і ліана є барометрами. Вони починають хворіти, коли виникає енергетичний дисбаланс у приміщенні. Вони поглинають не тільки негативну енергію, але й електромагнітне випромінювання від побутових електроприладів.

  Є рослини, які не рекомендують для житлових приміщень, це — монстера, дифенбахія, пуансетія, папороть і т.д. Наприклад, папороть, якщо поставити її біля ліжка, може викликати неспокійний сон. Необхідно вчасно видаляти сухе листя і хворі гілки.

Багато народів світу шанують троянду. Вона виробляє позитивні енергетичні кругові імпульси і заповнює простір доброю енергетикою. Але троянда не любить сусідства з іншими квітами.

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\мій клас та квіти\09102012314.JPG

 

Кактуси- тому що не потребують особливого догляду

 

 

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\мій клас та квіти\09102012315.JPG

 

Кімнатні росини які красиво квітують.

 

 

 

C:\Documents and Settings\admin\Рабочий стол\мій клас та квіти\09102012316.JPG

Улюблениця дівчат-зухаріс.Яка два рази на рік радує нас своїми квітами.

docx
Додано
26 листопада 2021
Переглядів
808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку