Сорти меду. Липовий: світло-жовтий, легко кристалізується, має характерний запах. Використовується при захворюваннях дихальних шляхів, особливо у вигляді інгаляції. Позитивно впливає на шлунково-кишечний тракт, нирки. З однієї липи бджоли можуть зібрати приблизно 40 кілограм меду. Акацієвий: безколірний, світлий, з запахом акації. Рекомендується вживати при хворобах кровоносної, травної, статевої системи. Гречаний: яскраво-коричневий колір, з характерним запахом і легенькою гірчинкою. Соняшниковий: золотисто-жовтий, приємний на смак, швидко кристалізується.
Висновки: отже провівши низку експериментальних досліджень, ознайомившись з літературою я дізналася про історію меду, його види та хімічний склад, якими методами фальсифікують мед на сучасних ринках. Дослідивши 3 різних видів меду, було виявлено в одному із зразків крейду і вньомуш зразку було виявлено гіркуватий смак . В першому зразку було виявлено рештки цукрової патоки. Зразок № 2 виявився якісним, приємним на смак і запах, без всяких домішок.