Довідка про підсумки проведення Тижня книги

Про матеріал
З 11 по 15 березня 2019 року у філії «ЗСО І-ІІ ст. с Буші» проходив Тиждень дитячої та юнацької книги. Цей традиційний захід уже вкотре доводить, що шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою навчально - виховного процесу. Основною метою тижня було залучення учнівської молоді до читання, пропаганда сучасної літератури, виявлення читацьких інтересів, виховання бережливого ставлення до підручників, формування щоденної потреби в книзі, підвищення культурного читацького рівня.
Перегляд файлу

Довідка про підсумки проведення

Тижня книги

З 11 по 15  березня 2019 року у філії «ЗСО І-ІІ ст. с Буші» проходив Тиждень дитячої та юнацької книги.  Цей  традиційний захід уже вкотре  доводить, що  шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою  навчально -  виховного процесу. Основною метою тижня було залучення учнівської молоді до читання,  пропаганда сучасної літератури, виявлення читацьких інтересів, виховання бережливого ставлення до підручників, формування щоденної потреби в книзі, підвищення  культурного читацького рівня.

      Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

    11.03.19 Загальношкільна лінійка на тему: «Найбільше диво з див, створених людством», на якій повідомили учнів 1-9 класів про відкриття Тижня дитячої та юнацької книги, коротко ознайомити з цікавими фактами з історії книги, програмою тижня; сприяли зацікавленню учнів , спонукали їх до активної участі у конкурсах, вікторинах, святах.

Для учнів 5 класу був проведений бібліотечний урок «Як  народжується книга», на якому учні ознайомилися з найдавнішими книгами, складним і о цікавим «народженням  книги».

12.03.19 Бібліотечний урок «Літературне кафе: сучасна дитяча література» для учнів 6 класу. На уроці панувала дійсно атмосфера дитячого кафе, що дало змогу зацікавити учнів цікавинками сучасної дитячої літератури.

 

   13.03.19 було здійснено  рейд-перевірку стану збереження підручників  учнями 1-9 кл.

Книжкова виставка  «Енциклопедії – книги, які знають все» зацікавила школярів тим, що вони мали змогу поділитися своїми домашніми книгами, найактивнішими виявились учні 4 класу.

 

14.03.19 організовано виставку  «Моя Україна у творах Т.Г. Шевченка», учні 2—4 класів охоче  створювали ілюстрації до творів великого Кобзаря. 

15.03.19 Бібліотечний урок «Історія виникнення книг. Розвиток книгодрукування в Україні». Учні 9 класу підготували цікаві презентації на цю тему. Урок пройшов цікаво та пізнавально.

Підведені підсумки тижня дитячої та юнацької книги.

У всіх класах проведено бесіди «Бережи книгу»,  «Книга в нашому житті» та інші.  У підготовці та проведенні заходів  бібліотекарю допомагали члени оргкомітету «Живи, книго!», вчителі, учні. У ході проведення були використані книжкові виставки, фотографії, історичні дані про книгу.

    Тиждень пройшов цікаво, організовано і змістовно.

   Тиждень дитячої та юнацької книги вже минув, але шкільна бібліотека  гостинно чекає на своїх читачів, щоб запропонувати їм нові  виставки, цікаві надходження.

Виходячи з викладеного,

РЕКОМЕНДУЮ:

1. Роботу по проведенню Тижня дитячої та юнацької книги в навчальному закладі вважати задовільною.

2. Гикавчук Н.Є., бібліотекарю закладу, впродовж року:

2.1.  Проводити анкетування з виявлення читацьких інтересів школярів

та аналіз читацьких формулярів.

2.2. Впроваджувати в роботу інноваційні форми та методи роботи з учнями.

2.3. Під час проведення Тижня проводити літературні зустрічі з поетами

та письменниками рідного краю.

2.4. Звернути особливу увагу на оформлення книжкових виставок і

бібліотечних плакатів з рекламою заходів Тижня, оформлення бібліотеки.

 

                  Заступник завідувача філії                             Руда О.В.

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
2002
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку