Довідка про проведення Всеукраїнського тижня правознавства

Про матеріал
Метою проведення тижня було підвищення правової освіти школярів, формування в учнів свідомого ставлення до необхідності поважати норми права та законності, а також попередження правопорушень серед учнівської молоді. Більшість заходів проведено на високому організаційному та методичному рівні, що сприяло значній активізації роботи щодо правового виховання школярів та батьків учнів.
Перегляд файлу

Довідка про  проведення у філії ЗСО І-ІІ ст.. с. Буші

Всеукраїнського тижня правознавства

 

     З 02.12.2019 р. до 06.12.2019 р.  у філії ЗСО І-ІІ ст.. с. Буші проведено Всеукраїнський тиждень правознавства . Метою проведення тижня було підвищення правової освіти школярів, формування в учнів свідомого ставлення до необхідності поважати норми права та законності, а також попередження правопорушень серед учнівської молоді.

     Більшість заходів проведено на високому організаційному та методичному рівні, що сприяло значній активізації роботи щодо правового виховання школярів та батьків учнів.

   05.12.2019 р. в усіх проведено Всеукраїнський урок «Права людини»,присвячений  проголошенню Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 Правовиховні та правоосвітні заходи проводились для школярів різних вікових категорій  і в тому числі для  наймолодших учнів 1-4 класів:

·   перегляд мультимедійних презентацій для учнів 1 класу: тренінг «Права знаєм , про обв’язки не забуваємо». Гра «Я і мої права»;

·   тренінгові заняття  учнів 3 класу: «Мій світ і я», «Ми різні – ми рівні»; «Зроби крок у світ своїх прав». Мультвікторина « Конвенція про права дитини» ;

·    Години людяності: «Співчуття»; тренінг «Поважаю себе, поважаю тебе»; вікторина «Знай свої права вдома і у школі»( 2 клас);

·     виховну бесіду «Свої права повинна знати кожна дитина» (4 клас);

   В учнів молодших класів традиційно велику зацікавленість викликав конкурс учнівських малюнків на правову тематику «Права дитини – очима дитини».

    Упродовж Всеукраїнського Тижня правознавства класними керівниками були проведені тематичні правові бесіди, години спілкування, диспути, конференції, вікторини, конкурси тощо. У шкільній бібліотеці демонструвались тематичні виставки літератури, новинки періодичної преси на правознавчу тематику.

     Учитель правознавства з числа старшокласників сформували інформаційно-просвітницькі лекторські групи, які виступали перед учнями молодших класів із правовою інформацією на такі теми як «Захисти свої права», «Права та обов’язки учнів», «Правопорушення і юридична відповідальність».

 Беручи до уваги викладене вище, слід зазначити, що у ході проведення Всеукраїнського тижня правознавства  використовувались різні форми і методи роботи з правового виховання, які дають можливість педагогам створити сприятливий психологічний клімат у навчальному закладі та в сім’ях учнів, виробити навички і вміння правомірної поведінки. У свідомості школярів закладається звички і вміння щодо необхідності дотримуватися чинних законів, вимог права і моралі, виконання свого громадянського обов’язку.

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
21 січня 2020
Переглядів
448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку