Довідка про стан ведення учнівських зошитів з геометрії в 8 класі

Про матеріал
Аналіз перевірки робочих зошитів показав, що існує певна система письмових робіт (домашніх та класних). Зміст робіт, їх складність відповідають вимогам навчальних програм. Обсяг і характер домашніх завдань за рівнем складності відповідає змісту вивченого матеріалу в класі. Основними видами класних та домашніх робіт є: вправи, задачі, рівняння, самостійні роботи, тестові завдання (як відкритої, так і закритої форми), передбачені чинними програмами. Приділяється певна увага зовнішньому вигляду зошитів, дотриманню норм єдиного орфографічного режиму. Зошити перевіряються згідно порядку перевірки: у 7-9-х класах – з геометрії – один раз на два тижні.
Перегляд файлу

Довідка

про стан ведення учнівських зошитів з геометрії в 8 класі

 

Мета перевірки: виконання та дотримання вчителями та учнями єдиного орфографічного режиму, якість і періодичність перевірки зошитів учителями з геометрії

Згідно з річним планом роботи філії ЗСО І-ІІ ст. с. Буші та з метою контролю за освітнім процесом і станом роботи з шкільною документацією, з 20.02 по 24.02.2023р.  проводилося вивчення системи роботи із зошитами учнів та учителів геометрії.

Перевіркою встановлено, що згідно з «Орієнтовними вимогами до виконання письмових робіт і перевірки зошитів з природничо-математичних дисциплін у 5-11 класах» (наказ МОН України №1/9-529 від 27.12.2000), для виконання усіх видів письмових робіт є така кількість зошитів з геометрії:

8 – 1 для робіт з геометрії; для контрольних робіт –  1 зошит, які збері­гаються протягом навчального року навчальному закладі.

Аналіз перевірки робочих зошитів показав, що існує певна система письмових робіт (домашніх та класних). Зміст робіт, їх складність відповідають вимогам навчальних програм. Обсяг і характер домашніх завдань за рівнем складності відповідає змісту вивченого матеріалу в класі. Основними видами класних та домашніх робіт є: вправи, задачі, рівняння, самостійні роботи, тестові завдання (як відкритої, так і закритої форми), передбачені чинними програмами. Приділяється певна увага зовнішньому вигляду зошитів, дотриманню норм єдиного орфографічного режиму. Зошити перевіряються згідно порядку перевірки:

у 7-9-х класах – з геометрії – один раз на два тижні.

Оцінки за ведення зошитів вчитель Гаврилюк В.В. виставляє як в зошитах, так і в журналах один раз на місяць. Виставляючи оцінку за ведення зошита, він враховує такі критерії: наявність класних та домашніх робіт, грамотність (якість виконання робіт), охайність, уміння правильно оформляти роботи (дотримання вимог орфографічного режиму).  Вчитель звертає увагу на систематичність виконання домашніх завдань. Оцінки в зошитах для контрольних робіт співпадають з оцінками в журналах.

У зошитах для контрольних робіт вчитель Гаврилюк В.В. проставляє бали за кожну відповідь, виконується робота над помилками, але в деяких учнів  робота над помилками відсутня. В зошитах для контрольних робот робота над помилками переглядається вчителем. Дати проведення контрольних робіт у зошитах і в журналах співпадають.

 

Рекомендую:

Вчителю Гаврилюк В.В.

  1.  Дотримуватися єдиного орфографічного режиму щодо  підпису як робочих зошитів, так і зошитів для контрольних робіт.
  2. Дотримуватись вимог виконання всіма учнями домашніх завдань.

Заступник завідувача філії        Руда О.В.                                                                             

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 березня 2023
Переглядів
425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку