"Друге життя папіру" Презентація

Про матеріал
Папір як важливий ресурс, переробітка папіру, макулатура і аспекти ії використання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Друге життя папіруrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 2

На жаль, сміття є невід’ємною частиною нашого життя. Тому ми знову повертаємось до цієї теми. Сьогодні поговоримо про папір. Так, саме про папір, який ми використовуємо щодня і в дуже великій кількості

Номер слайду 3

мова йде про маленькі клаптики паперу для нотаток, про упаковку круп, сухих сніданків, ліків, тролейбусні квиточки, втулки від туалетного паперу, паперові рушники і т.д. – список можна писати на декількох сторінках. Річ у тім, що достатньо великий відсоток паперу викидається через те, що ми не думаємо, що все це теж може бути корисним – rrrrr

Номер слайду 4

Весь цей дріб’язок потрапляє у смітник. За деякими даними, у 1 тонні побутового сміття міститься біля 20-40% паперових відходів.rrrrr

Номер слайду 5

Проблема в тому, що, на відміну від скла, відокремити хоча б якусь частину цієї паперової маси для переробки, після того, як вона змішалася з іншим сміттям – не можливо. Тому вкрай важливо збирати макулатуру окремо.

Номер слайду 6

Отже, більше всього макулатури потребує виготовлення гофрованого картону, що використовується для упаковки різноманітної продукції.

Номер слайду 7

Виробництво гофрованого картону є найбільшим споживачем макулатури, а основним її компонентом є старі картонні ящики й коробкиз використанням макулатури також виробляють тарний картон, картон для коробок та різноманітні упаковки – коробки, пакувальні коробочки, піддони тощо.

Номер слайду 8

Ще з макулатури роблять власне папір. Наприклад, газетний. При цьому це не означає, що на ньому друкують саме газети. Газетним, зазвичай, називають тонший папір сірувато-бежевого кольору.  Його використовують для нотаток, записів та друку книг, блокнотів ну і, звісно, газет.

Номер слайду 9

Все більшим попитом в Україні користується папір з вторсировини для офісних потреб. Далеко не кожен раз, коли ви роздруковуєте якісь матеріали для роботи, вам необхідно робити це на білосніжному папері. Якщо це робочий документ, документи для внутрішнього користування, ви можете скористатися папером, що частково виготовлений з макулатури.

Номер слайду 10

Також, з офісного приладдя, з макулатури сировини можна придбати ручки, олівці, папки,  блокноти, папір для нотаток, лінійки.

Номер слайду 11

Ще одним аспектом використання макулатури можна назвати гігієнічний. Так, саме з макулатури виготовляють більшість сортів туалетного паперу, серветок та паперових рушників, одноразовий посуд. Причому використання макулатури дозволяє зменшити витрати на виробництво цих товарів, за деякими оцінками, на 30-50 %.

Номер слайду 12

Дещо несподіваним виявилось, що макулатура – відмінна сировина для виготовлення теплоізоляційних матеріалів, наприклад ековати, що на 81% складається з переробленого газетного паперу. 

Номер слайду 13

Макулатура також слугує основою для виготовлення  таких покрівельних матеріалів, як  руберойд та пергамін – це листки картону просякнуті біномом і дьогтем та їх сумішами.

Номер слайду 14

Варто не забувати про те, що для вас сміття – для когось цінний ресурс. 

pptx
Додав(-ла)
Vladislava
Додано
26 березня 2022
Переглядів
13977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку