Дружба - найцінніший скарб

Про матеріал
ВИХОВНА ГОДИНА «ДРУЖБА - НАЙЦІННІШИЙ СКАРБ!» Мета: з’ясувати, що таке дружба, учити дітей цінувати дружбу та друзів; викликати у них прагнення бути справжніми друзями; виробляти в собі якості, що сприяють дружбі; розвивати почуття відповідальності перед друзями; виховувати чесність, щирість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що дорожче за золото, сильніше за бурі, міцніше за сталь?

Номер слайду 2

Номер слайду 3

виховна година Дружба – найцінніший скарб

Номер слайду 4

Дружба — безкорисливі взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Найголовніше в дружбі — це взаємодопомога. Друг завжди без користі прийде на допомогу та ніколи не підведе.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Продовжити прислів'я 1. Дружба та братство – дорожче за … (багатство). 2. Друзі пізнаються в… (біді). 3. Дружний табун і вовків не … (боїться). 4. Дружба – найбільший… (скарб). 5. При горі та в лиху годину пізнаєш вірну … (людину).

Номер слайду 7

6. Людина без друзів, що дерево без … (коріння). 7. Дерево міцне корінням, а людина … (друзями). 8. Без вірного друга велика … (туга). 9. Дружба – найбільший… (скарб).

Номер слайду 8

10. Друга шукай, а знайдеш –… (тримай). 11. 3 ким поведешся, від того… (й наберешся). 12. Один у полі… (не воїн). 13. У лиху годину пізнаєш вірну … (людину).

Номер слайду 9

14. Міцну дружбу і вогонь не … (спалить). 15. Дружба як дзеркало: розіб’єш не … (складеш). 16.Сила птаха в крилах, а людини … (в дружбі). 17. Справжнього друга за гроші … (не купиш). 18. Дружба та братство дорожче за … (багатство).

Номер слайду 10

Тест «Чи гарний ви друг»: 1. Ви знаєте багато цікавих історій про одного зі своїх приятелів. Що ви зробите: а) розповісте їх іншим людям; б) розповісте, не назвавши імен; в) залишите історії при собі?

Номер слайду 11

2. Ваш друг часто бере щось у вас, але ніколи не повертає взяту річ. Зараз він хотів би взяти коштовну відеокамеру. Що ви будете робити: а) скажете, що зараз камери у вас немає; б) дасте її; в) відмовите, пояснивши причину?

Номер слайду 12

3. Друг випадково розбив ваш годинник. Ваші дії: а) відмовитесь від нового годинника, але влаштуєте маленький скандал. б) вимагатимете гроші; в) скажете, що і без того збиралися купити новий;

Номер слайду 13

4. Ваш друг підтримує відносини з людиною, яку ви не любите. У такому випадку: а) скажете другові, що він повинен вибрати між вами й іншим; б) припините стосунки з другом; в) нічого не скажете і будете продовжувати дружні відносини;

Номер слайду 14

5. Почуваєте, що у вашого друга незабаром будуть великі неприємності. Тоді ви: а) порвете стосунки з ним, щоб не постраждати самому; б) продовжите дружбу. в) відверто поговорите з ним;

Номер слайду 15

6. Вважаєте, що справжній друг повинен: а) ділитися з вами всім; б) залишати свої думки і проблеми при собі. в) говорити тільки те, що хоче;

Номер слайду 16

7. Вам відомо, що другові потрібні гроші, і у вас їх досить, щоб, йому їх дати. Ви говорите: а) «переб'єшся! Мені вони й самому стануть у нагоді». б) «візьми їх, доставиш мені задоволення»; в) «згадай, скільки разів ти мені допомагав. Моя послуга ніщо в порівнянні з цим»;

Номер слайду 17

8. Що ви зробите, якщо вам потрібно позичити гроші в друга: а) натякнете здалеку; б) попросите в борг; в) нічого йому не скажете.

Номер слайду 18

9. Ваш друг купив одяг, що, як вам здається, йому не пасує, тоді ви: а) скажете, що він виглядає смішно; б) скажете, що ця річ не для нього, і поясните, чому; в) нічого не скажете.

Номер слайду 19

10. Ви вважаєте, що ваш друг: а) менш розумний, ніж ви; б) більш розумний, ніж ви; в) ви обидва на одному інтелектуальному рівні.

Номер слайду 20

Підрахунок балів а -1 бал, б – 2 бала, в – 3 бала Результати 21—З0 балів: ви справжній друг 15—20 балів: у вас є друзі, але, як більшість з нас, ви іноді не виказуєте в стосунках належного розуміння. Коли не знаєте, як реагувати, спробуйте поставити себе на місце іншої людини. 10—14 балів: ви схильні більше звертати увагу на себе, ніж на інших. Ця ваша риса — бар'єр перед справжньою дружбою. Щоб стати гарним другом, потрібно виявляти більше інтересу до інших людей.  

Номер слайду 21

Все в твоїх руках

ppt
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
2659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку