Дзеркальний текст фрагменту твору "Сліпий музикант"

Про матеріал
Дзеркальний текст фрагменту твору "Сліпий музикант" допоможе вчителю організувати учнів уважно сприймати інформацію уроку.
Перегляд файлу

ШВИДКОЧИТАННЯ

Прочитай вихідний текст

Дядя Максим угадав: тонка й багата нервова організація хлопчика брала своє і сприйнятливістю до відчувань дотику та слуху ніби намагалася надолужити певною мірою повноту своїх сприймань. Усіх дивувала надзвичайна тонкість його дотику. Часом здавалося навіть, що він не позбавлений відчуття барв; коли йому до рук потрапляли яскравого кольору клапті, він довше зупиняв на них свої тонкі пальці, і по обличчю його проходив вираз дивної уваги. Однак з часом почало виявлятися дедалі більше, що розвиток сприйнятливості відбувається головним чином у бік слуху.

Незабаром він досконало вивчив кімнати з їх звуків:

розрізняв ходу домашніх, рипіння стільця під

imageінвалідом-дядьком, сухе розмірене шоркання нитки в руках матері, рівне цокання настінного годинника. Іноді, лазячи вздовж стіни, він чуйно прислухався до легкого, нечутного для інших шарудіння і, піднявши руку, тягся нею за мухою, що бігала по шпалерах. Коли злякана комаха здіймалася з місця і летіла геть, на обличчі сліпого з'являвся вираз болісного нерозуміння. Він не міг збагнути таємничого зникнення мухи. Але пізніше і в таких випадках обличчя його зберігало вираз осмисленої уваги; він повертав голову у той бік, куди відлітала муха,— витончений слух вловлював у повітрі тонке бриніння її крил.

1

ШВИДКОЧИТАННЯ

Дзеркальний текст

яіцазінагро авоврен атагаб й акнот :вадагу мискаМ ядяД укитод ьнавучдів од ютсівилтянйирпс і єовс аларб акичполх утонвоп юорім юонвеп итижулодан ясалагаман ибін ухулс ат огой ьтсікнот анйачивздан алавувид хісУ .ьнамйирпс хїовс йинелвабзоп ен нів ощ ,ьтіван ясолавадз мосаЧ .укитод оговаркся илялпартоп кур од умой илок ;враб яттучдів і ,іцьлап ікнот їовс хин ан вянипуз ешвод нів ,ітпалк уроьлок мосач з кандО .игаву їонвид зарив видохорп огой юччилбо оп котивзор ощ ,ешьліб іладед яситялвяив олачоп

.ухулс кіб у монич минволог ясьтєавубдів ітсовилтянйирпс

:вікувз хї з итанмік вичвив оланоксод нів морабазеН діп яцьлітс янніпир ,хіншамод удох вянзірзор

imageхакур в иктин яннакрош енерімзор ехус ,мокьдяд-моділавні ичязал ,ідонІ .акиннидог огоннітсан яннакоц енвір ,іретам огонтучен ,огокгел од ясвахулсирп онйуч нів ,инітс жводзв ,юохум аз юен ясгят ,укур ишвяндіп ,і яннідураш хишні ялд з ясаламйідз ахамок анакялз илоК .харелапш оп алагіб ощ зарив ясвялвя'з огопілс іччилбо ан ,ьтег алітел і яцсім огочинмєат итунгабз гім ен ніВ .яннімузорен огонсілоб огой яччилбо хакдапив хикат в і ешінзіп елА .ихум янненкинз йот у уволог ватревоп нів ;игаву їонелсимсо зарив олагіребз у вавюлволв хулс йинечнотив —,ахум алатілдів идук ,кіб .лирк її яннінирб екнот іртівоп

2

pdf
Додано
11 лютого 2021
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку