Дж. Олдрідж. Останній дюйм.

Про матеріал
Презентація за оповіданням Д. Олдріджа "Останній дюйм" для циклу уроків може бути використана в дистанційному форматі навчання, а також для роботи в класі. Містить проблемні питання для дискусій та діалогу, ідейний аналіз твору, питання теорії літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джеймс Олдрідж. Останній дюйм. У моїх книгах головна тема завжди одна й та сама – вибір. Вибір шляху. Вибір дії, вибір світогляду.

Номер слайду 2

Задум новели «Останній дюйм» виник у видатного англійського письменника Джеймса Олдріджа, коли він відвідав Акулячу бухту в Єгипті. Натхненний цим екзотичним місцем і ризикованими підводними зйомками, Олдрідж присвятив свій твір цінним людським якостям – мужності, сміливості і внутрішній силі, яка штовхає людей вперед.

Номер слайду 3

Про що новела? Хто головні герої? Яка ідея твору? В чому символічність назви? Чим схожа на притчу?

Номер слайду 4

Бен*льотчик, розлучився з дружиною. *його цікавить тільки робота, він їде на підводні зйомки акул. *часу на сина у нього не вистачає *з сином занадто суворий, різкий, навіть байдужий. Хто головні герої? Деві* 10 років, * пізня, небажана дитина, * не потрібний батькам, * самотній.  * його проблемами , почуттями ніхто не цікавиться

Номер слайду 5

Які відбуваються події? Де кульмінація твору?

Номер слайду 6

Головна думка твору – необхідність боротьби «до останнього дюйма», а також подолання «останнього дюйма», що розділяє людей. У новелі торкаються проблеми розуміння, проблеми стосунків між батьками і дітьми, боротьби з труднощами, що трапляються у житті й уміння їх долати. Яка ідея твору?

Номер слайду 7

Твір «Останній дюйм – це своерідна притча: глибокий роздум про вічні цінності людського життя, про становлення людини, про духовне зближення батьків і дітей. Чим схожа на притчу? Притча – це невеликий прозовий твір повчального характеру, де в алегорічній формі розкривається закладена мораль.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Карпинская Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Mushta Oleksandra
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 червня 2023
Переглядів
519
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку