Джек Лондон. Життя і творчість

Про матеріал
Презентація знайомить учнів 6го класу з американським письменником Джеком Лондоном. Джек Лондон відомий своїми творами про Північ Америки. Учні 6го класу знайомляться з оповіданням Джека Лондона "Жага до життя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель зарубіжної літератури. Устян Чінар Меружанівна Джек Лондон. Життя і творчість. Оповідання «Жага до життя». С З Ш № 6 м. Новомосковськ

Номер слайду 2

На сьогоднішньому уроці ми починаємо роботу над новим розділом «Наскільки людина мала й наскільки ж вона велика!». Але перш, ніж розпочати новий розділ, з’ясуємо:- Кого, на вашу думку, називають «сильними особистостями»? Які риси характеру притаманні таким людям?

Номер слайду 3

«Сильна особистість» - це людина, яка долає будь-які труднощі, має силу волі і не здається на шляху до своєї мети. Сила волі — це здатність протистояти короткочасним спокусам заради довгострокових цілей. Воля дозволяє людині зосередити сили та піднятись над усіма труднощами. Мета – це те, до чого хтось прагне, чого хоче досягти

Номер слайду 4

Отже, сильна особистість – це людина, яка має силу волі і не здається на шляху до своєї мети. Сильними бувають не лише полководці, військові, спортсмени. Сильною може бути звичайна людина, яка має твердий характер, волю до життя. Твердість— риса характеру, що характеризується рішучістю, послідовністю і завзятістю в досягненні цілей або відстоюванні поглядів, непохітність.

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ми поговоримо про видатного американського письменника Джека Лондона, розглянемо відомості із його життя та творчості, дізнаємось історію створення оповідання «Жага до життя», почнемо читати твір та обговорювати проблеми дружби і зрадництва у ньому.

Номер слайду 6

Джек Лондон— американський письменник.

Номер слайду 7

Справжнє ім'я письменника — Джон Гріффін. Лондон — це прізвище його вітчима, який всиновив хлопця. Рідний батько покинув матір ще до народження сина. Але Джек вважав вітчима своїм батьком і дуже любив його. З ранніх літ Джек змушений був заробляти собі на життя і допомагати матері і вітчиму.

Номер слайду 8

Ще школярем продавав ранішні і вечірні газети. Після закінчення початкової школи у віці чотирнадцяти років влаштувався на консервну фабрику. Робота була дуже важкою, і він пішов з фабрики. Був «піратом на устриць»: ловив устриці в бухті Сан-Франциско, що було заборонено

Номер слайду 9

У 1893 році найнявся матросом на промислову шхуну, яка відправлялася ловити котиків до берегів Японії. Перше плавання дало Лондону багато яскравих вражень, які лягли потім в основу багатьох його морських розповідей і романів.

Номер слайду 10

У 21 рік Джек Лондон піддався «золотій лихоманці» і поїхав на Аляску, де під час зимівлі захворів цингою. У 1896 р. на березі річки Клондайк були відкриті золоті копальні. 1897 р. — почалась «золота лихоманка»Золота лихоманка — різка міграція значної кількості людей у місцевість, де були виявлені поклади золота.

Номер слайду 11

На фото зображено золотошукачів, які прямують по засніжених землях Аляски у пошуках золота.

Номер слайду 12

Аля́ска — вузький і довгий півострів на північному заході Північної Америки між Бристольською затокою і Тихим океаном; територія США

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Пригоди Джека Лондона на Алясці Джек у 21 рік відбув на кораблі до індіанського селища Дайз, де познайомився з трьома золотошукачами і приєднався до них, сподіваючись відшукати золото. До Клондайку можна було дістатися від Берингового моря вгору по течії Юкону (назва річки). Навігація по Юкону можлива влітку між червнем і листопадом. Загалом подорож, зважаючи на географію регіону й кліматичні умови, була дуже непростою. Гори були складні для переходів, звивисті річки в багатьох місцях непрохідні для човнів, коротке літо досить спекотне, а взимку температура опускалася до -50 °CДжек під час подорожі захворів цингою. Цинга́— хвороба людини, яка розвивається через нестачу в організмі вітаміну C

Номер слайду 17

Джеку, на жаль, так і не судилося знайти золото після кількох років виснажливої праці, але справжнім скарбом для Лондона стають особисті враження і досвід цього своєрідного краю, що отримав назву в подальших творах .

Номер слайду 18

Почнемо ми знайомство з творчістю Джека Лондона з оповідання «Жага до життя»

Номер слайду 19

“Жага до життя” — одна з яскравих перлин циклу північних оповідань. Аляска — те місце, де кожен змушений виявляти свої справжні риси. Північ рівняє бідних і багатих, пронизливий холод не зважає на неміч, рвучкий вітер байдужий до соціального стану, а дикий звір не розбирає звань. Нам необхідно з вами з’ясувати наступні питання:чи переможуть у протистоянні з жорстокою природою герої твору;чи є у героїв риси сміливості, витривалості, енергії, сили духу, одержимості життям; чи є здатності навіть в екстремальних умовах залишатися Людиною.

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Виписати і вивчити поняття «оповідання» у підручнику. Прочитати статтю у підручнику про життя і творчість Джека Лондона Прочитати оповідання «Жага до життя»Додаткове завдання*Знайти і розповісти цікаві факти про Аляску або про Джека Лондона Дякую за увагу! Бажаю успіхів!

pptx
Додано
22 січня 2021
Переглядів
1091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку