Екологічний проект "Генетично модифіковані продукти в харчуванні сучасного школяра"

Про матеріал

Текстова інформація до слайдів презентації екологічного проекту "Генетично модифіковані продукти в харчуванні сучасного школяра" розміщена на сайті "На Урок": екологія, позакласні заходи від 02.03.2019 .

Використати - під час демонстрації слайдів презентації "Екологічний проект "Генетично модифіковані продукти в харчуванні сучасного школяра" .


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічний проект на тему: «Генетично модифіковані продукти в харчуванні сучасного школяра»Створенийвчителем екологіїБортнічук Т. Я. таученицею 11 класу. ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пісочне. Лисковець Юлією

Номер слайду 2

Екологічна стабільність чи порушення рівноваги?

Номер слайду 3

ГМО – загроза біорозмаїттю чи унікальна можливість його розвитку?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Генетично модифіковані продукти у харчуванні сучасного школяра

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вивчити поширення ГМП та ризики, пов'язані з використанням ГМО. Виявити відношення батьків і дітей до генномодифікованих продуктів харчування. Спонукати до досліджень, розширення світогляду, до потреби вести здоровий спосіб життя, до підвищення відповідальності за власне здоров’я.

Номер слайду 8

Завдання. * Опрацювати інформацію про виникнення потреби генної модифікації й історії створення ГМО. * Вивчити закони України на предмет ГМО та ГМП. Ознайомитись з законодавчою базою інших країн. * Дізнатися, які можливі наслідки використання ГМО. * Довідатися з різних джерел, які продукти ймовірно містять у своєму складі ГМО і як їх розпізнати. * Проаналізувати проблеми контролю продуктів на вміст ГМО.

Номер слайду 9

* Дослідити: А) поінформованість населення про ГМО; Б) відношення вітчизняних ЗМІ, науковців до проблем генної модифікації; В) частоту споживання окремих продуктів (з ймовірним вмістом ГМО) учнями і дорослими; Г) маркування продуктів “ Без ГМО” у шкільній їдальні, магазинах; Е) плюси і мінуси впливу ГМО на довкілля і здоров’я людини; Д) рішення людей щодо вибору продуктів харчування.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Маркування продукції

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Продукти з ГМО

Номер слайду 16

М´ясний фарш – поширювач ГМО.

Номер слайду 17

Компанії, які вірогідніше всього використовують ГМО: Mc. Donald's (Макдональдс) - «ресторани» швидкого харчування. Danon (Данон) - виробництво йогуртів, кефіру, сиру, дитячого харчування. Mars (Марс) - виробництво шоколаду Марс, Снікерс, Твікс. Pepsi. Co (Пепсі-Кола) - напої Пепсі. Nestle (Нестле) - виробництво шоколаду, кави, кавових напоїв, дитячого харчування. Hershey's (Хершіс) - виробництво шоколаду, безалкогольних напоїв. Coca-Cola (Кока-Кола) - виробництво напоїв Кока-Кола, Спрайт, Фанта, тонік «Кінлі».

Номер слайду 18

Ознаки ГМП

Номер слайду 19

Ознаки генномодифікованих продуктів Не псуються і не цікавлять комах. Всі ГМ овочі і фрукти зазвичай довго зберігаються (за рахунок «вклеєних» генів) і виглядають просто ідеально. ГМ продукти при розрізуванні не втрачають форму і не пускають сік.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Як часто ви вживаєте в їжу…

Номер слайду 22

Здорові й інформовані діти — гармонійне довкілля

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
18 липня 2018
Переглядів
1360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку