Експрес-бліц .Питання до теми"Цивілізація Дворіччя.Варіант Б.

Про матеріал
Кластер "6.Всесвітня історія.Історія України (інтегрований курс).Розробки". Модуль "Розділ ІІ.Стародавні цивілізації Азії та Африки". Проект "6.експрес-бліц. Цивілізації Дворіччя".ВаріантБ. Представлена дидактична розробка - питання до теми(актуалізація знань),зберігається в формі навчальної презентації. Дидактична розробка-презентація має ексклюзивний характер і є авторською роботою. Автор дозволяє обмежені дії спрямовані на зміну форми і змісту роботи(за умови збереження концепції-шаблону роботи). Станьте першим, хто оцінить розробку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевір себе… Експрес-бліц (презентація) Розділ ІІ. Стародавні цивілізації Азії та Африки» тема: “Цивілізація Дворіччя». Урок: «Природно-географічні умови Шумеру і Вавилону. Повсякдення і господарське життя. Урок: «Організація суспільства і влади у містах-державах і царствах Дворіччя. Урок: «Писемність і мистецтво Дворіччя». 6 клас Навчальний підручник: “Всесвітня історія.Історія України.(інтегрований курс). Бандровський О.Г.;Власов В.С. 2019.

Номер слайду 2

Чому Месопотамію називають Дворіччям? Питання №1

Номер слайду 3

Питання №2 Назвати народи,які в давнину заселяли Дворіччя.

Номер слайду 4

Питання №3 1792 - 1750 рр. до н. е правління царя…..

Номер слайду 5

Питання №4 Чим уславився цар Хаммурапі?

Номер слайду 6

Питання №5 Яку писемність винайшли в давньому Дворіччі?

Номер слайду 7

Питання №6 Який матеріал для письма використовували мешканці Месопотамії?

Номер слайду 8

Питання №7 Найдавніше місто в Межиріччі. Місто – держава….

Номер слайду 9

Питання №8 …Бліц!!!!!! Які категорії населення згадуються в законах Хаммурапі? Чиї інтереси захищали ці закони? Які професії були поширені серед населення Давнього Вавилону? Які види покарань передбачалися за різного виду злочини? Чи передбачалися в законах крім обов’язків ще й права? Чи готові Ви судитися за законами царя Хаммурапі

Номер слайду 10

Питання №9 Як називали школу в давньому Вавилоні?

Номер слайду 11

Питання 10 Які товари везли торговці з Півночі на Південь,до Перської затоки? Які товари везли вгору за течією — з Півдня на Північ, до Вавілону?

Номер слайду 12

Питання №11 Хаммурапі дуже піклувався про зрошування полів, які називали «душею країни». Для їх поливу була створена низка зрошувальних каналів. Біля столиці вирили канал, який назвали на честь царя Хаммурапі, ім’я якого у перекладі означало «Багатство людей». Якщо будь-який канал засмічувався і вода не надходила на поля, то Хаммурапі наказував його очистити. Чим була викликана така турбота влади про стан зрошувальних каналів?

Номер слайду 13

Питання №12 ….Бліц!!!! 1. Якими були головні заняття жителів Вавилону? 2. Що дозволяло вавилонянам займатися хліборобством? 3. З якою небезпекою було пов’язано заняття хліборобством? 4. Які ремісничі професії були поширені в Вавилоні? 5. Які знаряддя праці та інструменти використовували стародавні вавилоняни? 6. Які матеріали (метали) використовували вавилоняни для виготовлення знарядь праці?

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
16 червня 2021
Переглядів
1042
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку