Електронний посібник з креслення ( презентация) частина 5

Про матеріал

•Розширення і поглиблення знань учнів, відповідає програмі дисципліни “Технічне креслення" , що вивчається при підготовці верстатників широкого профілю у професійно-технічних училищах машинобудівного напрямку . Доступність і простота викладеного матеріалу поряд з глибиною змісту забезпечать учням успішність в освоєнні методики вирішення завдань з усіх тем. В кінці деяких тем є питання для контролю знань учнів . Посібник може бути корисним викладачам, які працюють в училищах.

•Завдання: вчити працювати учнів з інформаційно-комунікаційними технологіям , які є додатковим засобом отримання необхідної інформації, досліджуючи проблему створення креслень з різних тем.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГЕОМЕТРИЧНІ ПОБУДОВИ ПОДІЛ КОЛА

Номер слайду 2

ВИДИ ПОДІЛУ КОЛА: Поділ на 4 и 8 частин. Поділ на 3, 6 и 12 частин. Поділ на 5 и10 частин. Поділ на 7 частин.

Номер слайду 3

ПОДІЛ НА 4 И 8 ЧАСТИН. Поділ кола на чотири і вісім рівних частин проводиться в такій послідовності: Проводять дві перпендикулярні осі, які перетинаючи коло в точках 1,2,3,4 ділять її на чотири рівні частини; Застосовуючи відомий прийом розподілу прямого кута на дві рівні частини за допомогою циркуля або косинця будують бісектриси прямих кутів, які перетинаючись з окружністю в точках 5, 6, 7, і 8 ділять кожну четверту частину кола навпіл.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ПОДІЛ НА 3, 6 И 12 ЧАСТИН. Поділ кола на три, шість і дванадцять рівних частин виконується в такій послідовності: Вибираємо в якості точки 1, точку перетину осьової лінії з окружністю З точки 4 перетину осьової лінії з окружністю проводимо дугу радіусом рівним радіусу кола R до перетину з колом в точках 2 і 3; Точки 1, 2 і 3 ділять окружність на три рівні частини; З точки 1 перетину осьової лінії з окружністю проводимо дугу радіусом рівним радіусу кола R до перетину з колом в точках 5 і 6; Точки 1 - 6 ділять окружність на шість рівних частин; Дуги радіусом R, проведені з точок 7 і 8 перетнуть коло в точках 9, 10, 11 і 12; Точки 1 - 12 ділять коло на дванадцять рівних частин.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПОДІЛ НА 5 И 10 ЧАСТИН. Поділ кола на п'ять рівних частин виконується в такій послідовності: З точки А радіусом, рівним радіусу кола R, проводимо дугу, яка перетне коло в точці В; З точки В опускають перпендикуляр на горизонтальну осьову лінію; З підстави перпендикуляра - точки С, радіусом рівним С1, проводять дугу кола, яка перетне горизонтальну осьову лінію у точці D; З точки 1 радіусом рівним D1, проводять дугу до перетину з колом в точці 2, дуга 12 дорівнює 1 / 5 довжини окружності; Точки 3, 4 та 5 знаходять відкладаючи циркулем з даної окружності хорди, рівні D1. (+ 5 точок і отримуємо 10 частин)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ПОДІЛ НА 7 ЧАСТИН. Поділ кола на сім рівних частин виконується в такій послідовності: З точки А радіусом, рівним радіусу кола R, проводимо дугу, яка перетне коло в точці В; З точки В опускають перпендикуляр на горизонтальну осьову лінію; Довжину перпендикуляра НД відкладають від точки 1 по окружності сім разів і отримують шукані точки 1 - 7.

Номер слайду 10

ppt
Додано
10 липня 2019
Переглядів
1987
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку