Електронний посібник з креслення ( презентация) частина 12

Про матеріал
•Розширення і поглиблення знань учнів, відповідає програмі дисципліни “Технічне креслення" , що вивчається при підготовці верстатників широкого профілю у професійно-технічних училищах машинобудівного напрямку . Доступність і простота викладеного матеріалу поряд з глибиною змісту забезпечать учням успішність в освоєнні методики вирішення завдань з усіх тем. В кінці деяких тем є питання для контролю знань учнів . Посібник може бути корисним викладачам, які працюють в училищах. •Завдання: вчити працювати учнів з інформаційно-комунікаційними технологіям , які є додатковим засобом отримання необхідної інформації, досліджуючи проблему створення креслень з різних тем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ескіз - креслення, призначене для разового використання у виробництві. Зображення предмета на ескізі виконується за правилами прямокутного проекціювання, але від руки з дотриманням пропорцій між частинами зображуваного предмета на око Так що ж таке ескіз?

Номер слайду 3

Застосування ескізів: 1.При конструювання (нових машин); 2.При ремонті устаткування, коли треба виготовити нову деталь замість старої; 3.При виготовлення нової деталі на виробництві. Де використовують ескізи?

Номер слайду 4

Требования которым должен удовлетворять эскиз 1.Ескіз повинен бути виконаний за ЕСКД 2.Лінії рівні й чіткі 3.Всі написи повинні бути виконані креслярським шрифтом 4.Виконують ескіз олівцем (М або 2М)

Номер слайду 5

Порядок виконання ескізів! 1.Уважно ознайомтеся з деталлю; 2.Виберіть головний вигляд деталі; 3.Встановити скільки виглядів необхідно для повного виявлення форми і розмірів деталі; 4.Побудова тільки за певним планом. Дорогі друзі ! Я ваш друг і мене звуть Information, можна просто Info! Якщо ви мене побачите те запам'ятовуйте! Сьогодні ви дізнаєтеся порядок виконання ескізів!

Номер слайду 6

1. Креслимо на аркуші обраного формату зовнішню рамку і рамка обмежує поле креслення. Розмічаємо і викреслюємо графи основного напису.

Номер слайду 7

2. Визначаємо як краще розмістити зображення на полі креслення. Викреслюємо тонкими лініями габаритні прямокутники. Проводимо осьові і центрові лінії.

Номер слайду 8

3. Наносимо на виглядах зовнішні (видимі) контури деталі не зображуючи дрібні елементи

Номер слайду 9

4. Изображаем невидимые части и мелкие элементы детали.

Номер слайду 10

5. Наносимо виносні та розмірні лінії

Номер слайду 11

6. Обміряємо деталь, наносимо розмірні числа ,якщо треба то і написи. обводимо ескіз . 20 30 60 40 5 5 20 40 75 10 50

Номер слайду 12

7. Заповнюємо основний напис. 20 30 60 40 5 5 20 40 75 10 50 Стойка Сталь 1:1 ПТУ-2 група креслив Перевірив

Номер слайду 13

Як же перевірити свій ескіз? Якщо Ваш ескіз відповідає цим правилам то він виконаний правильно. Головний вигляд деталі обрано вдало Зображення побудовані правильно і в проекційному зв'язку Досить виглядів для того ,щоб виявити форму деталі. Розміри нанесені правильно Зроблені необхідні пояснювальні написи Правильно заповнений основний напис

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Анастасия Продан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
10 липня 2019
Переглядів
1806
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку