Електронний супровід до уроку "Літературне читання" по темі: "Звідки пішло прізвище та ім'я Богдана Хмельницького""

Про матеріал

Електронний супровід до уроку "Літературне читання" 4 клас по темі: " Звідки пішло прізвище та ім'я Богдана Хмельницького".Зміст уроку відповідає чинній навчальній програмі МОН та Державному стандартові початкової освіти.В ньому розміщені різноманітні види робіт, які допоможуть вчителям провести цікавий урок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електронний супровід до уроку «Літературне читання» по темі: «Звідки пішло прізвище та ім’я Богдана Хмельницького»Підготувала. Вчитель початкових класів. Світловодської ЗОШ І – ІІІ ст.№9 Ненько Світлана Іванівна

Номер слайду 2

Урок №6 Усі сідайте тихо, діти. Домовляймось – не шуміти,Руку гарно підіймати,На уроці не дрімати,А знання мерщій хапати –Щоб не було нам мороки. Всі готові до уроку?Тож, гаразд. Часу не гаймоІ урок наш починаймо.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вправа для тренування дихального апарата. Прочитати прислів'я з різною інтонацією в різному темпі ( радісно і швидко, сумно і повільно, здивовано, запитально ). Розум без книги, як птах без крил.

Номер слайду 5

ГРА «Віднови вірш»У містах і на селі, –Має книжку на столі. В кожнім домі, в кожній хаті –Хто навчився вже читати,

Номер слайду 6

Переказ притчі «У пригоді»

Номер слайду 7

Вправа «Банани»( Прочитайте в рядку кожну третю букву і ви дізнаєтесь з яким жанром усної народної творчості ми познайомимось на уроці ). ОВЛТПЕГКГЩПЕУЯНКУДЖІИПЛЕГЕНДИ

Номер слайду 8

Легенда — народна оповідь про життя якоїсь особи чи незвичайну подію, оповита фантастикою, казковістю. Легенди починаються з викладання змісту і завершуються висновком, повчальним змістом.

Номер слайду 9

«МОЗКОВИЙ ШТУРМ»Що це за рослина? Як ви думаєте, як ця рослинапов'язана з темою нашого уроку?

Номер слайду 10

Палати. Льох. Тясминжитлова кам'яна або дерев'яна будівля з великою кількістю приміщень, яка зазвичай мала два і більше поверхів.підземне сховищерічка в центральній Україні, права притока Дніпра.

Номер слайду 11

Щоб ніколи не хворіти,Треба вправи вам робити.Із-за парт швиденько встали,Спинки гарно розрівняли,На носочки піднялисьІ до сонця потяглись. Руки разом опустилиІ швидесенько присіли. Потім встали, руки в боки,Всі красиво робим кроки. Назад – вперед прогнулись добре. Не будем мати ми хвороби..

Номер слайду 12

ТЕСТ1. Де відбувалася подія описана в легенді? а) в полі, біля дуба; б) на горі, де зараз церква.2. Чому журилися дід із бабою? а) тому, що в них не було дітей; б) тому, що їм не було чого їсти.3. Що почув дід, вийшовши з хати? а) дитячий голос; б) веселий спів.4. Де знайшов дід хлопчика? а) в льоху; б) в густому – прегустому хмелю.5. Що сяяло в голові у дитини? а) сонце; б) місяць. 6. Що з'явилося на місці старої хати? а) ліс; б) палати. Перевірка: 1б, 2а, 3а, 4б, 5а, 6б.

Номер слайду 13

«Порушена послідовність»Ріс Богдан не по днях, а по годинах…Якось ранком вийшов дід з хати…Батьків Богдана Хмельницького не знає і не бачив ніхто. Дід і баба назвали цю дитину Богданом Хмельницьким.

Номер слайду 14

СЕНКАНБогдан Хмельницький. Хоробрий, винахідливий. Боровся, перемагав, будував. Славетний українець. Гетьман.

Номер слайду 15

Переказувати легенду ст. 14 - 15

pptx
Додано
29 червня 2018
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку