Емоції та емоційний інтелект

Про матеріал
Щоб порозумітися, недостатньо говорити однією мовою. Недостатньо розуміти значення слів, які використовують співрозмовники. Багато інформації залишається поза словами: у діях, жестах, міміці, емоціях. Те, як емоції впливають на спілкування і життя, ретельно досліджують із кінця минулого століття. Вміння правильно розуміти і використовувати емоції у повсякденні науковці називають "емоційним інтелектом".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоції та емоційний інтелект

Номер слайду 2

У спілкуванні людей важливу роль відіграють : Почуття. Сильні й тривалі емоційні стани, які відображають ставлення до конкретної події або особи. ЕмоціїРеакція людини на її ставлення до навколишнього світу

Номер слайду 3

Які ж бувають емоції?Позитивні Виражають позитивне ставлення до навколишнього світу,до людей, до самого себе. Негативні Виникають в наслідок недостатньої інформаційної обізнаності в будь-якій ситуації, невдачах людей.

Номер слайду 4

Історична довідка. Ще з часів Платона вважається, що душа складається з трьох відносно самостійних сутностей: розуму, волі та почуттів, в основі яких є емоції. Якщо розум та воля деякою мірою підкоряються нам, то емоції завжди виникають та діють незалежно від нашої волі та бажань. Це ми знаємо із власного досвіду, коли емоції підкорюють розум та волю.

Номер слайду 5

Чи можна навчитись керувати емоціями?

Номер слайду 6

Що таке емоційний інтелект (EQ)Емоційний інтелект – це здатність людини розпізнавати емоції, розуміти наміри, мотивацію і бажання не тільки інших людей, але і власні, а також здатність керувати своїми емоціями та емоціями інших людей для розв'язання практичних завдань.

Номер слайду 7

Складові емоційного інтелекту: Самосвідомість Самоконтроль. Соціальна чуйність або Емпатія Вміння слухати у стосунках. Мотивація

Номер слайду 8

Чи важко володіти емоційним інтелектом?Емоційним інтелектом володіє людина, яка вміє:розуміти і сприймати власні емоції;керувати своєю поведінкою під час тих чи інших емоцій;розуміти, які емоції відчувають інші люди;використовувати знання про свої та чужі емоції для міжособистісного спілкування.

Номер слайду 9

Навіщо розвивати емоційний інтелект?Розвинений EQ — це…- Запорука успішної комунікації та партнерства. Відчуття радості від улюбленої справи набагато більше, та й з негативними емоціями впоратися легше. Більш легке вирішення важких ситуаціїй та швидкий вихід з депресивних станів. Краще розуміння емоційного стану оточуючих.

Номер слайду 10

Будьте щирими у своїх емоціях. Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 квітня 2022
Переглядів
1117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку