Емоції та почуття в житті людини

Про матеріал
Презентація уроку етики 5 клас за темою "Емоції та почуття в житті людини" допоможе вчителю якісно та цікаво побудувати свій урок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я - учень. Я - хочу знати. Я - думаю. Я - вмію. Я - знаю. Я - особистість творча. Організація класу

Номер слайду 2

Емоції та почуття, їх значення в житті людини. Затремтіли струни у душі моїй... Олександр Олесь

Номер слайду 3

СьогодніРобота з термінами і поняттями Почуття — це стійке емоційне ставлення людини до того, що відбувається в її житті, що вона пізнає, як діє. Наприклад, любов, ненависть, гордість.

Номер слайду 4

СьогодніРобота з термінами і поняттями Емоції — це стани і переживання людини, які визначаються обставинами, настроями або стосунками з іншими людьми. Наприклад, радість, гнів, сум.

Номер слайду 5

Розглянь фотографії. Які емоції та почуття викликає в тебе кожна з них?

Номер слайду 6

Прочитай хмарку слів. Як ти думаєш, чому хмарка слів має таку форму?Які з цих емоцій та почуттів ти переживав/переживала? Які з них пов'язані з приємними, а які — з неприємними ситуаціями твого життя?Чи може людина існувати без емоцій?

Номер слайду 7

Знайди і прочитай прислів'я. Поясни, як ти розумієш кожне з них. Пригадай і назви народні казки або літературні твори, які можна проілюструвати цими прислів'ями.

Номер слайду 8

 Розглянь інформаційний плакат Поясни, як ти розумієш його назву. Поділися думками, які викликають у тебе слова Елізабет Ґілберт. Які емоції та почуття викликає в тебе колаж у центрі плаката? Які, на твій погляд, емоції та почуття відчувають діти, зображені на плакаті?Назви та схарактеризуй способи вираження емоцій. Розглянь на плакаті смайлики із зображенням емоцій. Назви емоції, які вони виражають. Чи використовуєш ти смайлики в листуванні. Як саме?Прочитай і поясни слова Григорія Сковороди. Чи погоджуєшся ти з цими словами? Поясни чому.

Номер слайду 9

04.04.2023 Кубик, діти не простий,Незвичайний – чарівний. Він знання перевіряє,Працювать допомагає. Рефлексія. Вправа «Чарівний кубик» Все було просто!Мені довелося докласти зусилля. Мені нічого не вдалося!

pptx
Пов’язані теми
Етика, Презентації
Додано
14 липня 2023
Переглядів
1830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку