Енергозбереження-нагальна потреба сьогодення

Про матеріал
Презентація за темою "Енергозбереження - нагальна потреба сьогодення" вихователя КЗДО 257 м.Кривий Ріг
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ-НАГАЛЬНА ПОТРЕБА СЬОГОДЕННЯ!

Номер слайду 2

Енергія…Усе у нашому житті пов'язане з нею. Вона безперервно супроводжує усі процеси живої і неживої природи, усі наймасштабніші й наймізерніші явища, що відбуваються у Всесвіті.

Номер слайду 3

У перекладі з грецької мовислово «енергія» означає «дія»,«діяльність». Енергія-цездатність будь-якого тілавиконувати роботу. Так, водарічок,падаючи з висоти піддією сили тяжіння, обертаєтурбіни гідроелектростанцій;повітряні маси, рухаючись,обертають лопаті вітряка.

Номер слайду 4

Енергозбереження-це,насамперед, питання культури та свідомості

Номер слайду 5

Основні напрями енергозбереження. Економія електричної енергіїЕкономія тепла. Економія води. Економія газу. Економія моторного палива

Номер слайду 6

Найбільшим джерелом енергії для живих істот нашої планети є Сонце. Його промені доносять частину енергії до Землі, зігрівають її поверхню, забезпечують перебіг такого важливого явища, як фотосинтез. Унаслідок фотосинтезу сонячна енергія не зникає, а перетворюється на хімічну. Завдяки живленню цю енергію отримують тварини та людина.

Номер слайду 7

Найпоширенішим джерелом енергії в Україні є горючі корисні копалини - нафта, газ, кам'яне вугілля, торф. Спалюючи їх на теплових електростанціях, у двигунах внутрішнього згорання автомобілів, тракторів, суден, тепловозів, літаків, отримують енергію. Енергетична скарбниця України

Номер слайду 8

З роками людина споживає все більше й більше електричної енергії. Чому? Насамперед тому, що вона зручна у використанні. Справді, варто злегка доторкнутися вимикача, і в оселі стає світло та затишно. Так само світло легко можна вимкнути, тобто припинити доступ електричної енергії до лампочки.

Номер слайду 9

Економне витрачення енергії, удосконалення машин і механізмів сприяють енергозбереженню

Номер слайду 10

Посильний внесок в енергозбереження можете зробити і ви. Не забувайте вчасно вимикати електричні та газові прилади, утеплюйте вікна в холодну пору року, стежте, щоб вхідні двері були щільно зачинені.

Номер слайду 11

Заходи енергозбереження

Номер слайду 12

Заходи енергозбереження

Номер слайду 13

Заміна старих вікон на металопластикові

Номер слайду 14

Довідка : Пластикові вікна – це сучані та надійні вікна. Що відповідають високим європейським стандартам енергозберігаючого будинку. Пластикові вікна, завдяки своїй конструкції і матеріалам, істотно заощаджують енергоресурси, які витрачаються на опалення, та володіють прекрасними функціональними й естетичними якостями. На 1м2 опалювального приміщення у нас витрачається енергоресурсів у декілька разів більше, ніж у державах Європи. Головна причина – втрата тепла через зовнішні огороджувальні конструкції: стіни, дах, двері та вікна. Безумовний лідер у цьому списку – вікна. Через них на вулицю йде в середньому 41% тепла, у той час як через двері – 9%, через стіни – до 26%, через дах – до 24%.крім того, пластикові вікна знижують зовнішній шум на 25- 35 дб, захищають приміщення від вуличної пилу і протягів.

Номер слайду 15

Ущільнення , утеплення вікон та дверей

Номер слайду 16

Фольгування (тепловідображувальні екрани)Пенофол (фольгований матеріал)

Номер слайду 17

Відновлення теплової ізоляції, герметизації вводів Проведення ревізії запірних механізмів системи опалення

Номер слайду 18

Модернізація системи освітлення. Встановлення енергозберічаючих ламп

Номер слайду 19

Вирізка дерев,сухостою. Миття вікон

Номер слайду 20

Дитячий садок – наш дім,Бережемо енергію в нім

pptx
Додано
30 серпня 2022
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку