Епіграф Я була малою горда, - Щоб не плакать, я сміялась. Л. Українка

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку на тему: " Л. Українка. «Як дитиною, бувало…». Образ мужньої, сильної духом дівчинки, її життєрадісний погляд на світ, вільнолюбство, упевненість, розвинена уява".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф Я була малою горда, - Щоб не плакать, я сміялась. Л. Українка

Номер слайду 2

Тема: Л. Українка. «Як дитиною, бувало…». Образ мужньої, сильної духом дівчинки, її життєрадісний погляд на світ, вільнолюбство, упевненість, розвинена уява.

Номер слайду 3

- продовжити знайомство із життям і творчістю Лесі Українки; - розкрити образ сильної духом дівчинки; - проаналізувати поезію Л.Українки «Як дитиною, бувало…»; - розвивати вміння виразного читання поетичних творів, культуру мовлення, логічне мислення, пам'ять, увагу; - узагальнювати, робити висновки, збагатити словниковий запас; - виховати в собі мужність, цілеспрямованість, наполегливість.

Номер слайду 4

Словникова робота Драма – напружений момент. Епіграма – короткий сатиричний вірш, здебільшого на адресу якої-небудь особи.

Номер слайду 5

Тема: це те, про що автор розповідає читачу. Ідея: це прихований зміст, те, що автор намагався своїм твором донести до людей.   Основна думка: те, про що розповідається в тексті, від чого він застерігає, до чого закликає. Загалом, це те, заради чого його було складено.   Епітети: художнє означення.  Метафори: слова в переносному значенні.  Риторичне запитання: це такі запитання, які не вимагають відповіді. Антонімічні вирази: протиставлення понять.    

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словникова робота Автобіографічний твір - художній опис автором власного життєвого шляху на основі спогадів.

Номер слайду 8

Рефлексія Поповнила(в) багаж знань… Навчилася(вся)… Вдосконалила(в)… Зрозуміла(в)…

Номер слайду 9

Домашнє завдання Вивчити напам’ять поезію Лесі Українки «Як дитиною, бувало…»; за бажанням намалювати ілюстрацію до поезії.  

ppt
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
1518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку