Ессе "Прогнозування, моделювання та програмування"

Про матеріал
прогнозування, моделювання та планування є головними для початку ведення бізнесу, детальне ознайомлення з даними поняттями, а також перспективи їх ігнорування та використання
Перегляд файлу

Прогнозування, моделювання та програмування

       Прогнозування - це метод обгрунтованого передбачення можливих напрямків майбутнього розвитку організації, що розглядається в тісній взаємодії з навколишнім її середовищем.

       Важливим також є - моделювання різних перехідних ситуацій та стану системи протягом запланованого періоду. Це дає можливість бути гнучкими до змін.

       Завдання програмування - третьої підфункції планування, виходячи з реальних умов функціонування системи задати її перехід в новий стан.

       Планування як функція управління являє собою процес визначення цілей і шляхів їх досягнення. При відсутності планування велика ймовірність руйнування всієї системи.

       В ході довгострокового планування (15-20 років) визначають загальні цілі фірми і стратегію.

Основне завдання середньострокового планування (зазвичай на 5 років) - вибір засобів для виконання намічених цілей.

       Короткострокове, або поточний, планування (зазвичай на рік) з деталізацією по кварталах і місяцях має кілька форм. Однією з його форм є процес розбивки середньострокових планів на короткострокові, з більш деталізованими відрізками.

       Іншою формою поточного планування є розробка політики і механізмів регулювання в разі виникнення можливих ситуацій в майбутньому.

       Третьою формою поточного планування є бюджетне планування Бюджет являє собою фінансовий план, який служить керівництвом і засобом контролю над майбутніми операціями.

Таким чином можна зробити висновки що починаючи будь-яку фінансову діяльність потрібно в першу чергу: скласти план, змоделювати кілька варіантів розвитку (чим більше тим краще), і зробивши прогнози коригувати план, і відкоригувавши створити нові моделі розвитку подій, і так до тих пір поки не буде знайдений найпродуктивніший, прибутковий а отже ефективний план.

docx
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
2 червня 2020
Переглядів
576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку