Презентація до бінарного відкритого заняття на тему "Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в сільськогосподарському виробництві."

Про матеріал

Презентація до заняття на тему:

"Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в сільськогосподарському виробництві. Проведення розрахунків використовуючи електронні таблиці Ms. Excel." Супровід до бінарного відкритого заняття з дисциплін «ЕКОНОМІКа ПІДПРИЄМСТВА» і «ІНФОРМАТИКА ТА КОМП'ЮТЕРНА ТЕХНІКА»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 Бінарне практичне заняття з дисциплін «Економіка підприємства» та «Інформатика та комп'ютерна техніка» на тему: Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в с/г виробництві. Проведення розрахунків, використовуючи електронні таблиці Ms. Excel.

Номер слайду 2

План заняття: Організаційний момент 2. Фронтальне опитування студентів 3. Графічне представлення команд 4. Актуалізація опорних знань у конкурсі «Відповідність» 5. Виконання практичних завдань (командні конкурси) 6. Підведення підсумків (кросворд)

Номер слайду 3

Навчальна мета: Закріплення теоретичного матеріалу та набуття практичних навичок з методики визначення коефіцієнта спеціалізації в аграрних підприємствах.

Номер слайду 4

Розвиваюча мета: ᴥ сприяти логічному мисленню, уваги, пам’яті; ᴥ вміння порівнювати набуті знання; ᴥ розвивати вміння аналізувати; ᴥ розвивати пізнавальну активність та самостійність, логічне мислення при вирішенні конкретних виробничих ситуацій; ᴥ вміння проводити розрахунки, використовуючи комп’ютерні програми.

Номер слайду 5

Виховна мета: формування професійних рис: ♦ колективізму; ♦ відповідальності за спільну справу; ♦ зосередженості; ♦ охайності.

Номер слайду 6

3. Графічне представлення команд Зобразити емблему своєї команди : ☺ на аркуші паперу; ☻ за допомогою програми Paint

Номер слайду 7

3. Актуалізація опорних знань у конкурсі «Відповідність»

Номер слайду 8

№ з/п Термін № з/п Визначення 1 Спеціалізація сільського господарства 1 переважаюче виробництво в них відповідного виду (видів) продукції, для якого тут існують найсприятливіші природно-економічні умови 2 Спеціалізація аграрних підприємств 2 відокремленість виробництва в межах однієї і тієї самої галузі 3 Галузева спеціалізація 3 зосередження землі, засобів виробництва, робочої сили й обсягу виробництва продукції на одних і тих же підприємствах, що зумовлює збільшення їх розмірів 4 Внутрішньогалузева спеціалізація 4 посилення економічних і виробничих зв'язків між різними країнами (прикладом таких зв'язків є створення ЄС і СНД), окремими сферами і суміжними галузями, а також між різними підприємствами, організаціями та іншими суб’єктами ринку 5 Постадійна спеціалізація 5 складний процес, що розвивається в різноманітних формах 6 Концентрація сільськогосподарського виробництва 6 спеціалізація, за якої певна галузь функціонує в підприємстві за принципом замкнутого (закінченого) циклу виробництва 7 Галузь 7 виділення у самостійні виробництва окремих стадій технологічного циклу галузі 8 Інтеграція 8 частина сільськогосподарського виробництва, яка відрізняється від його інших частин кінцевою продукцією, набором засобів виробництва, технологією

Номер слайду 9

Практичне завдання №1 Визначити коефіцієнт спеціалізації даного аграрного підприємства, якщо відомо: Продукція 2014 р. 2015 р. 2016 р. В середньому за три роки Структура, % Зернові 131 350 207 Цукрові буряки 141 40 105 Ріпак - 31 - Овочі 5 - 15 Інші продукти галузі 5 9 62 Разом по рослинництву ВРХ: на м'ясо 10 4 7 на племінні цілі 57 132 110 М'ясо свиней 6 7 24 Молоко 19 24 229 Мед - 1 - Інші продукти галузі 3 1 4 Разом по тваринництву ВСЬОГО 100

Номер слайду 10

Практичне завдання №2 Визначити структуру товарної продукції, встановити спеціалізацію підприємства та дати оцінку відповідності галузевої структури природно - економічним умовам зони Види продукції та галузі Базисний рік Звітній рік Номер галузі у ранжирному ряді Сума, тис. грн. Структура, % Сума, тис. грн. Структура, % Зерно 20,3 20,3 Цукрові буряки 100,4 100,0 Соняшник 7,0 7,0 Льон 10,0 8,0 Картопля 258,6 260,0 Овочі 205,0 210,0 Разом по рослинництву Молоко і молочні продукти 697,4 700,0 М'ясо ВРХ, яловичина 934,5 935,0 М'ясо свиней 237,1 240,0 Разом по тваринництву Всього 100 100 Х Рівень спеціалізації Х Х Х Х Коефіцієнт спеціалізації Х Х Х Х

Номер слайду 11

5. Кросворд

Номер слайду 12

Рекомендована література: Іванілов О. С. Економіка підприємства : підручник для студентів вищих навчальних закладів Березін О.В., Бутенко Н.В. Економіка підприємства: практикум Гринчуцький В.І. Економіка підприємства : навчальний посібник Гетьман О.О. Економіка підприємства : навчальний посібник Верлань А.Ф. Основи інформатики і обчислювальної техніки Інформатика (підручник) Гуржій А.Н., Зарецька І.Т., Колодяжний Б.Г., Соколов А.Ю. Руденко В.Д., Макарчук А. М., Патланжоглу М. А. Курс інформатики Інформатика: Дворівневий навчальний посібник для загальноосвітніх навчальних закладів Гаєвський О.Ю. Інформатика

Станьте першим, хто оцінить розробку

Щоб залишити свій відгук, необхідно зареєструватись.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
ppt
Додано
11 січня
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку