Презентація до бінарного відкритого заняття на тему "Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в сільськогосподарському виробництві."

Про матеріал

Презентація до заняття на тему:

"Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в сільськогосподарському виробництві. Проведення розрахунків використовуючи електронні таблиці Ms. Excel." Супровід до бінарного відкритого заняття з дисциплін «ЕКОНОМІКа ПІДПРИЄМСТВА» і «ІНФОРМАТИКА ТА КОМП'ЮТЕРНА ТЕХНІКА»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 Бінарне практичне заняття з дисциплін «Економіка підприємства» та «Інформатика та комп'ютерна техніка» на тему: Спеціалізація, концентрація та інтеграційні процеси в с/г виробництві. Проведення розрахунків, використовуючи електронні таблиці Ms. Excel.

Номер слайду 2

План заняття: Організаційний момент 2. Фронтальне опитування студентів 3. Графічне представлення команд 4. Актуалізація опорних знань у конкурсі «Відповідність» 5. Виконання практичних завдань (командні конкурси) 6. Підведення підсумків (кросворд)

Номер слайду 3

Навчальна мета: Закріплення теоретичного матеріалу та набуття практичних навичок з методики визначення коефіцієнта спеціалізації в аграрних підприємствах.

Номер слайду 4

Розвиваюча мета: ᴥ сприяти логічному мисленню, уваги, пам’яті; ᴥ вміння порівнювати набуті знання; ᴥ розвивати вміння аналізувати; ᴥ розвивати пізнавальну активність та самостійність, логічне мислення при вирішенні конкретних виробничих ситуацій; ᴥ вміння проводити розрахунки, використовуючи комп’ютерні програми.

Номер слайду 5

Виховна мета: формування професійних рис: ♦ колективізму; ♦ відповідальності за спільну справу; ♦ зосередженості; ♦ охайності.

Номер слайду 6

3. Графічне представлення команд Зобразити емблему своєї команди : ☺ на аркуші паперу; ☻ за допомогою програми Paint

Номер слайду 7

3. Актуалізація опорних знань у конкурсі «Відповідність»

Номер слайду 8

№ з/п Термін № з/п Визначення 1 Спеціалізація сільського господарства 1 переважаюче виробництво в них відповідного виду (видів) продукції, для якого тут існують найсприятливіші природно-економічні умови 2 Спеціалізація аграрних підприємств 2 відокремленість виробництва в межах однієї і тієї самої галузі 3 Галузева спеціалізація 3 зосередження землі, засобів виробництва, робочої сили й обсягу виробництва продукції на одних і тих же підприємствах, що зумовлює збільшення їх розмірів 4 Внутрішньогалузева спеціалізація 4 посилення економічних і виробничих зв'язків між різними країнами (прикладом таких зв'язків є створення ЄС і СНД), окремими сферами і суміжними галузями, а також між різними підприємствами, організаціями та іншими суб’єктами ринку 5 Постадійна спеціалізація 5 складний процес, що розвивається в різноманітних формах 6 Концентрація сільськогосподарського виробництва 6 спеціалізація, за якої певна галузь функціонує в підприємстві за принципом замкнутого (закінченого) циклу виробництва 7 Галузь 7 виділення у самостійні виробництва окремих стадій технологічного циклу галузі 8 Інтеграція 8 частина сільськогосподарського виробництва, яка відрізняється від його інших частин кінцевою продукцією, набором засобів виробництва, технологією

Номер слайду 9

Практичне завдання №1 Визначити коефіцієнт спеціалізації даного аграрного підприємства, якщо відомо: Продукція 2014 р. 2015 р. 2016 р. В середньому за три роки Структура, % Зернові 131 350 207 Цукрові буряки 141 40 105 Ріпак - 31 - Овочі 5 - 15 Інші продукти галузі 5 9 62 Разом по рослинництву ВРХ: на м'ясо 10 4 7 на племінні цілі 57 132 110 М'ясо свиней 6 7 24 Молоко 19 24 229 Мед - 1 - Інші продукти галузі 3 1 4 Разом по тваринництву ВСЬОГО 100

Номер слайду 10

Практичне завдання №2 Визначити структуру товарної продукції, встановити спеціалізацію підприємства та дати оцінку відповідності галузевої структури природно - економічним умовам зони Види продукції та галузі Базисний рік Звітній рік Номер галузі у ранжирному ряді Сума, тис. грн. Структура, % Сума, тис. грн. Структура, % Зерно 20,3 20,3 Цукрові буряки 100,4 100,0 Соняшник 7,0 7,0 Льон 10,0 8,0 Картопля 258,6 260,0 Овочі 205,0 210,0 Разом по рослинництву Молоко і молочні продукти 697,4 700,0 М'ясо ВРХ, яловичина 934,5 935,0 М'ясо свиней 237,1 240,0 Разом по тваринництву Всього 100 100 Х Рівень спеціалізації Х Х Х Х Коефіцієнт спеціалізації Х Х Х Х

Номер слайду 11

5. Кросворд

Номер слайду 12

Рекомендована література: Іванілов О. С. Економіка підприємства : підручник для студентів вищих навчальних закладів Березін О.В., Бутенко Н.В. Економіка підприємства: практикум Гринчуцький В.І. Економіка підприємства : навчальний посібник Гетьман О.О. Економіка підприємства : навчальний посібник Верлань А.Ф. Основи інформатики і обчислювальної техніки Інформатика (підручник) Гуржій А.Н., Зарецька І.Т., Колодяжний Б.Г., Соколов А.Ю. Руденко В.Д., Макарчук А. М., Патланжоглу М. А. Курс інформатики Інформатика: Дворівневий навчальний посібник для загальноосвітніх навчальних закладів Гаєвський О.Ю. Інформатика

ppt
Додано
11 січня 2018
Переглядів
2022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку