фарбування волосся сучасними методами

Про матеріал
презентація до уроку виробничого навчання за темою:"Фарбування волосся сичасними методами"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фарбування волосся сучасними методами

Номер слайду 2

Методи фарбування волосся сучасними методами: мелірування колорування Блондування Брондірованіе тонування шовкове фарбування елюмінірування кольорове біоламінірованіе Омбре 3D фарбування Трафаретне фарбування

Номер слайду 3

Колорування поділяеться на такі техніки: «мрамор» «блики»  «далматин» «триада»  «шари» «контур» «американ колорс» «спейс»  «зигзаг»

Номер слайду 4

Матеріали,інструменти та препарати: Для виконання фарбування необхідні: — готові препарати (барвники); — крем; — бальзам-ополіскувач; — пензлик, щітка для нанесення барвника; — мисочки, дозатори, аплікатори для приготування та нанесен­ня барвника; — комбінований гребінець, гребінець із «хвостиком», гребінець для фарбування (страйпер); — фольга; — гачки для витягування пасом при меліруванні; — шапочка для мелірування; — захисні рукавички; — пластмасові затискачі; — поліетиленова накидка-пелерина для захисту одягу клієнта; — утеплювальний ковпак для фарбування рослинними барвниками; — рушники, серветки. Усі інструменти та приладдя не повинні мати металевих частин. Для приготування фарбувальної суміші застосовують спеціальні пластмасові мисочки, шейкери. Тонуючі препарати зручно готувати й наносити аплікатором. 

Номер слайду 5

Підготовчі роботи: Операція фарбування включає низку обов'язкових підготовчих робіт: — з'ясування стану здоров'я та самопочуття клієнта; — діагностику волосся та шкіри; — з'ясування природного та бажаного кольору волосся клієнта; — вибір барвника; — тестування волосся та шкіри на дію барвника, окисника; — визначення методу фарбування; — підготовку інструменту та пристосувань; — підготовку волосся.

Номер слайду 6

Мелірування Мелірування - одне з найбільш популярних методів, що має на увазі собою знебарвлення окремих прядок. Для мелірування використовується Барвники I - ої групи. Техніка виконання мелірування різноманітна:  Мелірування через шапочку дуже популярний і найбільш простий метод. Для такого способу підходять короткі волосся і волосся середньої довжини "головне, щоб на них не було будь - яких укладань.  Мелірування з використанням страйпера Застосовується на будь-якій довжині волосся, при цьому прядки можна освітлити від коренів, чого неможливо добитися при мелірування через шапочку.  Мелірування на фольгу виконується на довге волосся і волосся середньої довжини. Цей метод дозволяє регулювати ширину і насиченість освітлюємо прядок, і місце їх розташування. Традиційне мелірування на фольгу - однакове розташування тонких освітлених прядок по всій голові - виконується за технологією мелірування страйпером, тільки під відокремлені тонкі прядки підкладається фольга, яка повинна бути трохи ширше і довше в два рази офарблюються прядок.  Мелірування по вже пофарбованим волоссям виглядає дуже оригінально і сучасно. Виконується таке мелірування на фольгу. Для того щоб прядки були досить помітними, їх слід відокремлювати на пристойному, але рівній відстані один від одного. Ширина пасом регулюється за бажанням. 

Номер слайду 7

Різновиди мелірування: «Мяжімеш». Для освітлення прядок використовується м'який барвник, виготовлений на кремовій основі та містить віск. Волосся забарвлюються в слабкі золотисті тони. «Балаяж». Ідеальний варіант для випадків, коли потрібно плавно освітлити лише кінчики волосся. Такий метод мелірування вибирають дівчата з короткими стрижками. Пастельне освітлення. Під час мелірування майстер застосовує фарби холодних відтінком. У підсумку натуральний колір шевелюри виходить трохи приглушеним. Американське мелірування. Майстер вибирає кілька дуже тонких пасом. На них наноситься спеціальна фарба. Це трудомістка робота, але результат вартий того. Така техніка мелірування підходить темноволосим дівчатам. «Натюрель». Цей метод призначений для блондинок. З його допомогою можна підкреслити натуральний колір шевелюри. Процедура передбачає нанесення на кінці волосся фарби більш світлого відтінку, а біля коріння - більш темного.

Номер слайду 8

Колорування Колорування — це фарбування волосся пасмами різних квітів. Зазвичай для колорування підбираються 3-4 кольори. Як і мелірування, колорування можна проводити «на фольгу», пасма вибираються в залежності від бажаного результату. Колорування дозволяє домогтися природного плавного переходу відтінків або ж, навпаки, «зіграти» на контрасті яскравих кольорів. "Американ Колорс" - сучасна технологія фарбування волосся, яка перетворює звичне тонування, колорування, мелірування і навіть однотонне фарбування, завдяки тому, що при фарбуванні волосся кілька відтінків одночасно колір волосся виглядає природним.  "Грандж" виконується мелірування, тонування або колорування. Кінцевий результат - жива гра кольору. При роботі з цією технікою використовуються два чи кілька кольорів або відтінків барвника, а саму техніку можна застосувати для фарбування тім'яної зони або для фарбування всього волосся.  Фарбування починається з тім'яної зони у напрямку від обличчя до маківки. На тім'яній зоні відокремлюється тонка пасмо товщиною 1-2 см. Під пасмо підкладається смужка фольги, яка повинна бути трохи ширше і довше офарблює пасма. Барвник наноситися на пасмо густим шаром, після чого пофарбована пасмо прикривається наступної смужкою фольги, на яку в свою чергу опускається наступна пасмо і забарвлюється вже іншим тоном або кольором.  Для досягнення природного відтінку слід відокремлювати зовсім тонкі пасма, а для більш помітного результату товщина пасма варіюється за бажанням. Після фарбування тім'яної зони, починається забарвлення скроневих зон, а в кінці - потиличної зони. Кольори барвників при фарбуванні чергуються.  "Ретро" Якщо необхідно отримати рівномірне мелірування з вишуканими нюансами, то таку ідею можна реалізувати за допомогою техніки "Ретро". Фарбування починається з тім'яної зони, потім переходить на скроневі і закінчується на потиличній зоні. Для цієї техніки вибираються три або два барвника, близькими за кольором і тону. Фарбування виконується зверху вниз. За допомогою хвостика гребінця за технологією мелірування страйпером у проділу відокремлюються тонкі прядки шириною близько 0,5 см. Під відокремлені прядки підкладається фольга, яка повинна бути трохи ширше і в два рази довше офарблюються прядок. На прядки по фользі наноситься густий шар барвника, після чого фольга загортається вгору. Таким чином, фарбуються інші прядки, при цьому колір барвника чергується. Прядки для фарбування можуть бути широкими і вузькими. Але чим Тоньше пасма, тим природніше виглядає результат.

Номер слайду 9

"Треш" призначена для вільного і недбалого стилю і підходить як до чоловічої стрижки, так і до короткої жіночої. Кінцевий результат - грають і іскристі кінчики волосся.  Волосся начесиваете біля коріння, начісування злегка фіксується лаком. Барвник за допомогою пензлика наноситься на рукавичку і розподіляється по внутрішній стороні долоні. Після цього барвник круговими рухами руки наноситься на кінці волосся.  "Шарм" - пустотливі ефектні кінці для стильної короткої стрижки, які можуть бути спокійними і природними або помітними і різнобарвними. У цій техніці можливо все: один або декілька відтінків, будь-який відтінок або колір барвника. За бажанням акцент можна виконати тільки на одній ділянці голови, наприклад на тім'яній зоні.  Для цієї техніки слід підготувати смужки фольги довжиною не менше 25 см і шириною, злегка перевищує довжину пасма. Фольга складається навпіл (по малюнку) і прикладається під нижню пасмо тім'яної зони. Технологія фарбування виконується за технологією "грандж", але тільки одних кінчиків волосся.  "Діагональ" Техніка "Діагональ" надає ідеальну виразність природному кольору волів. Кольори барвника для цієї техніки не повинні бути яскравими. Для такого фарбування краще всього використовувати 3 різних барвника. Потилична зона забарвлюється одним кольором або не забарвлюється зовсім. Потім за технологією "грандж" виконується фарбування тім'яної та скроневих зон, але проділи в цій техніці відокремлюються не горизонтально, а вертикально. 

Номер слайду 10

Види колорирования: каліфорнійське. Фарба наноситься горизонтальними шарами. За допомогою такої техніки вдається домогтися плавного переходу від більш темних відтінків (біля коріння) до більш світлим (у кінчиків); перламутрове. Майстер використовує спеціальну фарбу. Вона наноситься на прядки на деякий час, після чого вони набувають перламутрово-перловий відтінок. Залежно від освітлення колір волосся може мінятися від пастельно-рожевого до бузкового; авангардне (неонове). Відмінний варіант для тих, хто воліє креативні стрижки. Таке колорування передбачає використання дуже яскравих і екстравагантних кольорів (синього, фіолетового, червоного та інших); трафаретне (візерункове). Під час цієї процедуру майстер на волоссі, немов на полотні, створює різні малюнки або візерунки. Він може використовувати фарбу одного або декількох кольорів. Тут все залежить від побажань клієнтки, а також фантазії і творчих можливостей майстра. Найчастіше дівчата, охочі підкорити оточуючих людей яскравою і цікавою зачіскою, вибирають багатобарвне колорування. Така техніка фарбування пасом грунтується на застосуванні від 2 до 20 відтінків. Її можна порекомендувати власницям тонкого волосся. Прядки, пофарбовані в різні кольори, візуально збільшать обсяг зачіски, додадуть їй якийсь шарм.

Номер слайду 11

Блондування Цей спосіб нанесення фарби давно став популярним серед представниць прекрасної статі - власниць довгого волосся. Сучасна технологія дозволяє фарбувати методом брондування волосся середньої довжини. Колір шевелюри при цьому не має значення – це може бути світле волосся, руде або темне, кожен з них передбачає одну технологію нанесення фарби, але різну кольорову гаму барвника. Технологія фарбування за методом брондування ( на прикладі темного волосся): начесати пасма від коренів до середини по всій поверхні голови; розвести будь який барвник, що освітлює, у мисочці; на кінці, які не начісувались, нанести цей барвник за допомогою пензля і почекати 50 хвилин; барвник змити, підсушити і прочесати пасма; розвести темну фарбу в одній мисочці, і для тонування - в іншій; на корені нанести темну, на середню частину - барвник для тонування, час очікування 30 хвилин. У цей період слід, надівши рукавички, протягнути барвники від кореня до кінчиків, як би розгладжуючи фарбу і роблячи перехід від темних тонів до світлих більш плавним. Після цього фарба змивається з голови, наноситься маска для волосся на 15 хвилин для відновлення структури. Залишилося тільки вимити голову і брондування готово!

Номер слайду 12

Брондування Брондування — техніка фарбування, яка з'явилася зовсім недавно. Брондірованіе не варто плутати з блондування! Брондірованіе — це спосіб фарбування, при якому досягається плавний перехід від більш темного відтінку волосся до світлого. Сам термін «брондіування» народився з поєднання слів «brown», тобто коричневий, і «blond», тобто світлий, блондинистий. Найлегше піддаються брондуванню відтінки волосся типу «темно-русявий блонд» і «класичний середній шатен». Їх натуральний тон використовується як вихідний. Досягається ефект брондованого волосся завдяки дуже складного поєднання різних схожих відтінків. Виконати таке фарбування може тільки професійний перукар-колорист.

Номер слайду 13

Тонування Дану процедуру можна назвати фарбуванням лише частково. Під час тонування на локони наноситься нестійкий барвник (тонує або Засоби відтінків). Молекула пігменту не проникає вглиб волосяних фолікул, як при звичайному фарбуванні, а залишається на їхній поверхні. Тонуючі засоби не містять аміак, що бере участь в хімічній реакції всередині волосся. Вони швидко вимиваються. Тонуючий барвник здатний змінити колір волосся на один-два тони. Але відбувається це в тому випадку, якщо він наноситься на світлі пасма. Головна мета тонування - додання насиченості і глибини натурального кольору волосся. Речовини, що входять до складу оттеночного кошти, зроблять шевелюру більш еластичною і слухняною. Вона буде легше піддаватися укладанні і стрижці. Тонуюча фарба повністю зникає після 24 мийок. Особливості процедури: Барвник змішуємо з окислювачем в тій пропорції, яку вказав виробник. Отриманий склад наносимо на чисті і висушені пасма. Якщо волосся пошкоджені, а їх кінчики січуться, то перед тонуванням слід обробити їх живильним бальзамом. Не потрібно перетримувати склад на голові. Тонуюча фарба повинна змиватися тільки теплою водою (не холодною і не гарячою).

Номер слайду 14

Шовкове фарбування Майстер використовує фарбу, що складається з натуральних компонентів. Одним з них є шовк. Спочатку на шевелюру наноситься засіб, який вирівнює структуру волосся. Потім застосовується склад для освітлення пасм. Клієнтці миють голову шампунем, нейтралізуючим луг. Завершальним штрихом буде нанесення рідкого шовку. У результаті такої процедури волосся набуває неймовірну гладкість і блиск.

Номер слайду 15

Елюмінірування Головна особливість цього методу полягає в наступному. Наші волосся мають позитивний заряд. Якщо ж нанести на них барвник коштів, що містить негативно заряджені частинки, то виникне вельми цікава реакція. Елюмінірування — цей термін зовсім недавно почали вживати перукарів. Елюмінірування називають фарбування волосся спеціальним барвником Elumen, який, власне, і дав назву цій техніці. В барвнику Elumen немає аміаку і перекису водню, його дія заснована на законах фізики. Негативно заряджені пігменти барвника при нанесенні барвника на волосся притягуються до позитивного заряду кожного волоска (утворюється завдяки кислому середовищі барвника). Такий зв'язок міцно утримує фарбувальні пігменти всередині волосся, а сам волосся як би обволікається тонкою плівкою, що забезпечує неповторний блиск і стійкість кольору. Оскільки барвник Elumen не містить окисляючих речовин, для фарбування темного волосся в світлі відтінки, волосся попередньо необхідно освітлити за допомогою традиційного блондування.

Номер слайду 16

Кольорове біоламінірованіе На шевелюру наноситься спеціальний біосостав з барвним пігментом. Присутні у складі засобу речовини утворюють плівку, яка покриває кожен волосок і робить колір більш насиченим. Для отримання потрібного ефекту слід звернутися в професійний салон. Хоча в домашніх умовах така забарвлення волосся теж можлива.

Номер слайду 17

Ombre hair Другий сучасний спосіб  - це модне і вельми популярне Ombre hair або меланж. По суті - це брондування на світле волосся, де корені мають тон не темніше русявого, поступово переходячи до блонду на кінчиках. Такий спосіб фарбування ідеально підходить власницям світлого волосся, бажаючим лише поліпшити натуральний відтінок і надати шевелюрі обсяг. Для молоденьких дівчат технологія омбре пропонує більш чіткі лінії переходу фарб від темного до ідеально білого. Такі методи підійдуть і для короткого волосся дівчатам, які мають ідеальну форму обличчя, так як яскраве, колоритне і контрастне забарвлення робить акцент саме на зовнішності.

Номер слайду 18

3D фарбування Фарбування в стилі 3D вимагає навичок, вміння та майстерності, тому експерименти в домашніх умовах недоречні. Володіти досконало цією технікою можуть тільки досвідчені майстри. 3D-ефект вигідно підкреслює структуру, тому найбільш актуально для волосся, що має довжину нижче плечей. Але це не означає, що для коротких стрижок накладено табу, 3D фарбування може застосовуватися на будь-який тип і стрижку, візуально додаючи обсягу або примушуючи локони світитися зсередини. Технологія фарбування 3D має деякі особливості, які виключають контрасти між палітрою барвників; навпаки, всі тони повинні бути в одній кольоровій гамі, плавно переходячи з одного колірного рішення в інше. Як виконувати 3D фарбування на короткому або довгому волоссі: розділити пасма потиличної зони голови від вуха до вуха і пофарбувати цю частину самим темним барвником; цей же темний барвник наноситься і на інші корені, не зачіпаючи середину або кінчики; горизонтальними проділами, товщиною не більше 1 см, прямуючи від потилиці до чола, наноситься другий колір барвника, на півтону світліше попереднього; на іншу частину наноситься найсвітліший з барвників, розтушовується по довжині і на кінчики, можна застосувати для цього два більш світлих відтінку за бажанням. Мелірування таким способом створює візуальний обсяг локонам, а стрижка набуває голографічний ефект.

Номер слайду 19

Трафаретне фарбування Більш молодіжний спосіб виділитися з сірого натовпу, оскільки передбачає яскраві малюнки, що нагадують аерографію на машинах. Виконання таких складних робіт ведеться тільки майстром, адже мало підібрати барвник, треба зробити трафарет, який підкреслить красу шевелюри, плюс виконати нанесення малюнка на волосся досить грамотно. Трафаретне фарбування підходить жінкам, у яких густе, рівне і абсолютно гладке волосся. Малюнок, нанесений під трафарет, тримає форму не більше місяця, після чого потрібна корекція: стрижка, додаткове підфарбовування. Малюнки під трафарет можуть бути вертикальними, горизонтальними, у вигляді зигзагоподібних або хвилястих ліній, контрастні або в тон, але завжди передбачають яскраві і соковиті відтінки. Блокове фарбування - цей один із способів складного колорування, коли кожна з волосяних зон забарвлюється в різні тони барвника. Робиться це за допомогою гребінця і пензля для нанесення фарб, причому волосся ділиться на пасма таким чином, щоб після фарбування створювався ефект, що підкреслює напрямок по стрижці. Наприклад, боб-каре можна підкреслити блоковим фарбуванням, розділивши голову на скроневу, тім'яну і потиличну зони і пофарбувавши їх у шаховому порядку. Не варто експериментувати із зовнішністю, якщо не маєте навичок. Будь-яке відхилення від технології фарбування принесе абсолютно протилежний результат, який зіпсує настрій і змусить перефарбовуватися ще раз.

Номер слайду 20

Колорування технікою “мрамор” Колорування - забарвлення пасм волосся в різні кольори. Цей спосіб фарбування виконується за допомогою різних технік. Техніка «мрамор» включає в себе мелірування окремих пасом за допомогою осветляющего препарату, а потім тонування всіх волосся обраним відтінком. Червонувато-коричневий відтінок пожвавить русяве волосся, зробить їх колір більш глибоким і насиченим, а мелированние прядки додадуть зачісці об'єм.

Номер слайду 21

Колорування технікою “блики” За допомогою техніки «блики» можна домогтися дивовижною гри кольору, робить волосся дуже живими і об'ємними. Для початку волосся на тімені відокремлюють радіальними проділами, розташованими на відстані 1,5 см один від одного, і поперемінно тонують їх різними відтінками. Волосся потиличної зони тонують обраним відтінком і закривають фольгою. Волосся тім'яної зони розділяють радіальними проділами шириною 1,5 см. Вибрані відтінки наносять на розділення проділи.

Номер слайду 22

Колорування технікою “далматин” Техніка «далматин» підходить для кучерявого волосся. Чим довше триває процес освітлення, тим яскравіше виходять відблиски. Волосся по всій голові поділяють проділами шириною 3 см. За допомогою препарату «Blondor Special» створюють відблиски по всій довжині, починаючи з нижньої потиличної зони. На кожну окрему пасмо в шаховому порядку, починаючи з середини, наносять «Blondor Special». Таким чином опрацьовуються все волосся. Час витримки залежить від бажаної яскравості відблисків. Відокремлюють таку пасмо з іншого боку проділу, підкладають фольгу і наносять фарбу. Таким чином забарвлюється вся тім'яна зона голови до верхівки.

Номер слайду 23

Колорування технікою “триада”, “шари” Техніка «тріада» дозволяє отримати дуже плавні переходи тону. Волосся розділяють з допомогою зигзагоподібних проборов на три зони - нижню потиличну, центральну і макушечную. Кожну з них тонують певним відтінком. Якщо у клієнта темно-русяве волосся, можна надати їм яскравість, зупинившись на золотисто-рудої гамі. При цьому для нижньої зони краще використовувати колір на два тони темніше натурального, для центральної - на один тон темніше, а верхня зона повинна бути найбільш яскравою. Забарвлення пасом за допомогою техніки «шари» надає контрастність зачісці і створює ефект об'єму. Готують довгий лист фольги і складають його в V-подібну форму. Фольгу підкладають під чубок і закріплюють клемами. Фарбу наносять на волосся, що знаходяться на фользі. Після нанесення фарби новий лист фольги складають і накладають на вже фарбоване волосся. Фарбу наносять на пасма і накривають фольгою. Після завершення часу витримки фольгу знімають, добре промивають волосся з шампунем і обробляють бальзамом. Ця техніка також підходить для підкреслення решт по всій голові

Номер слайду 24

Колорування технікою “контур”, ”американ колорс” Для виконання техніки «контур» по лінії росту волосся зигзагоподібними проділами відділяють смугу шириною 3 см. Потім, вибравши два яскраві тони, наприклад з червоної і фіолетової гами, наносять один з них на крайову зону (виділену), а інший - на інші волосся. Сама назва техніки «американ колорс» говорить про те, що нова концепція забарвлення прийшла до нас з Америки. Абсолютно новим, оригінальним є в ній те, що, як і природа, вона дозволяє фарбувати волосся не одним кольором, а з чергуванням декількох відтінків. Дуже популярна комбінація холодних і теплих тонів.

Номер слайду 25

Колорування технікою “спейс”,”зигзаг” Техніка «спейс» характеризується ефектною широкої пасмом, виконаної в іншому кольорі. Волосся на тім'яній зоні відділяють трикутником, орієнтуючись на бічний проділ. Пасмо загортають у фольгу і роблять загальний тон на залишилися волоссі. По закінченні часу витримки волосся добре промивають і знімають фольгу. За допомогою гребінця кладуть під пасмо довгий лист фольги. Фарбу завдає товстим шаром, особливо на коренях, і розподіляють по всій довжині. Після нанесення зверху фарби кладуть другий лист фольги і щільно притискають. При використанні техніки "зигзаг" проділ роблять зигзагом на тім'яній зоні голови. Зигзагоподібний проділ розділяють на секції (чим ширше пасмо, тим більше колірний контраст). Фольгу підкладають якомога ближче до коріння, загнув краю. Фарбу наносять товстим шаром. На забарвлену пасмо накладають лист фольги.

Номер слайду 26

Мікстони та їхнє призначення. Відразу досягти бажаного кольору при фарбуванні волосся вдається не завжди. Іноді колір виходить занадто яскравий, іноді дуже матовий. Часто після змивання фарби з'являється небажана жовтизна, зелений відтінок. Для посилення того чи іншого кольорового напрямку, а також корекції кольору служать мікстони. Як самостійні фарби вони не застосовуються, але, змішуючи їх з барвниками, можна поліпшити або виправити результат фарбування. Мікстони матирують (перекривають) небажаний відтінок і посилюють бажаний. Якщо небажаний відтінок отримується в процесі фарбування, мікстон додається безпосередньо до барвника. За допомогою мікстону відтінкові можна надати яскравості й насиченості. Мікстони можна також застосовувати при фарбуванні попередньо освітленого волосся у незвичайні, нетрадиційні або пастельні кольори. Використовуючи у своїй роботі мікстони, потрібно враховувати таке: -чим світліший попередній колір, тим менше мікстону необхідно додавати (не більше 1/3 основного складу); -при змішуванні фарби з окисником кількість мікстону не враховується, якщо вона не перевищує 10 грамів; - максимальна кількість мікстону не повинна перевищувати кількість фарбувального складу.

Номер слайду 27

Перукарська операція фарбування вважається важливим штрихом, що надає зачісці стильності, і, водночас, прекрасною можливістю формування іміджу людини. Фарбування, поряд з моделюванням стрижок і зачісок, становить триєдину основу перукарської майстерності, є джерелом натхнення і засобом втілення нових професійних технологічних і художніх рішень. Світом заволоділа концепція необмеженої фантазії вибору кольо рів, їхньої кількості та поєднання. А колориметрія, яка вивчає принципи взаємодії кольорів та їх відтінків, вважається «соль феджіо» перукарської справи. Фірми-виробники препаратів для роботи з волоссям надають барвникам особливе місце та акцентують увагу професіоналів і широкого загалу споживачів на безпеч ності процесів фарбування. Колориметрія систематизує знання про кольори, визначає зако ни їх взаємодії, протиставлення теплих і холодних відтінків, їхню здатність нейтралізувати один одного. Із семи кольорів сонячного спектра три є домінуючими, чисти ми, їх неможливо отримати шляхом змішування будь-яких інших кольорів. Це головні, або так звані первинні кольори:   синій;  червоний;  жовтий. Шляхом змішування у рівних кількостях двох первинних ко льорів отримують вторинні кольори: -  синій + жовтий = зелений; - жовтий + червоний = жовтогарячий: - червоний + синій = фіолетовий.

Номер слайду 28

Додаючи вторинний колір до одного з двох первинних кольорів, отримують нові кольори - третинні. Змішуючи первинні кольори із вторинними, утворюють відтінки, які розширюють діапазон тонів, забезпечують можливість отримання будь-якого кольору. Виділяють також четверті кольори, до яких відносять різні комбінації, включаючи усю видиму кольорову гаму. Кілька слів про природний колір волосся. Колір утворюється в корковому шарі волосся меланоцитами, які продукують два типи пігменту меланіну: гранульований (зернис тий) -евмеланін; розсіяний (дифузійний) - феомеланін. Пігмент утворюється у корені волосини та просувається волоси ною далі. Поширюється він нерівномірно. Ближче до зовнішнього шару у волосині стає менше кольорових речовин. У кутикулі їх майже немає. Пігменту в темному волоссі набагато більше, ніж у світлому. Природний колір волосся визначається комбінацією різних типів пігменту, їх формою, розміром і кількістю. Гранульовані пігменти евмеланіну надають волоссю кольору від чорного до бурого. Гранули меланіну подовженої форми надають волоссю темного кольору. Чим їх менше, тим, світліший колір. Гранули меланіну круглої або овальної форми надають волоссю рудо го кольору. Поєднання подовжених гранул з овальними та круглими дає приємний рудувато-коричневий відтінок. При поєднанні подов жених гранул і невеликої кількості круглих волосся буде чорним з рудим відтінком. Розсіяні пігменти феомеланіну дають кольори від жовтого до червоного. Кожна людина має настільки неповторну комбінацію натуральних пігментів, що зустріти людей з однаковим кольором волосся практично неможливо. Якщо волосся втрачає натуральний пігмент, воно знебарвлю ється та втрачає еластичність, якої волоссю надавав меланін. З віком волосся сивіє; це пояснюється старінням організму, припиненням утворення пігментів. Жінки починають сивіти раніше за чоловіків. Передчасне сивіння часто буває спадковим і починається, як прави ло, зі скронь. Іноді сивина з'являється через стреси. Існує ще таке явище, як альбінізм — уроджена відсутність пігментації волосся, шкіри, райдужної оболонки очей. Альбінізм може з'явитися також унаслідок сильного отруєння.

Номер слайду 29

Для визначення й опису натурального кольору волосся викори стовують шкалу глибин і тонів кольору. Відтінки за Міжнародною системою кольорів (ICS) класифікуються таким чином:  Глибина                                Тон 1/0 синьо-чорний                 /0 натуральний 2/0 чорний                            /1 попелястий 3/0 темно-коричневий          /2 холодний попелястий 4/0 коричневий                     /3 мідно-золотистий 5/0 світло-коричневий          /4 червоний 6/0 темний блондин              /5 пурпуровий 7/0 блондин                           /6 фіолетовий 8/0 світлий блондин              /7 брюнет 9/0 дуже світлий блондин     /8 перлинно-попелястий 10/0 яскравий блондин          /9 м'який попелястий Мікстони та їхнє призначення.  Відразу досягти бажаного кольору при фарбуванні волосся вдається не завжди. Іноді колір виходить занадто яскравий, іноді дуже матовий. Часто після змивання фарби з'являється небажана жовтизна, зелений відтінок. Для посилення того чи іншого кольорового напрямку, а також корекції кольору служать мікстони. Як самостійні фарби вони не застосовуються, але, змішуючи їх з барвниками, можна поліпшити або виправити результат фарбування. Мікстони матирують (перекри вають) небажаний відтінок і посилюють бажаний. Якщо небажаний відтінок отримується в процесі фарбування, мікстон додається без посередньо до барвника. За допомогою мікстону відтінкові можна надати яскравості й насиченості. Мікстони можна також застосову вати при фарбуванні попередньо освітленого волосся у незвичайні, нетрадиційні або пастельні кольори. Можливості дії мікстонів: Мікстон                      Перекриває                    Посилює попелястий                    —                                   попелястий золотистий                    фіолетовий                    перлинний мідний                           синій                             золотистий червоний                       зелений                         мідний фіолетовий                    жовтий                          червоний синій                             оранжевий                     фіолетовий Використовуючи у своїй роботі мікстони, потрібно враховувати таке:  чим світліший попередній колір, тим менше мікстону необ хідно додавати (не більше 1/3 основного складу);  при змішуванні фарби з окисником кількість мікстону не вра ховується, якщо вона не перевищує 10 грамів; максимальна кількість мікстону не повинна перевищувати кількість фарбувального складу.

Номер слайду 30

Мікстони та їхнє призначення.  Відразу досягти бажаного кольору при фарбуванні волосся вдається не завжди. Іноді колір виходить занадто яскравий, іноді дуже матовий. Часто після змивання фарби з'являється небажана жовтизна, зелений відтінок. Для посилення того чи іншого кольорового напрямку, а також корекції кольору служать мікстони. Як самостійні фарби вони не застосовуються, але, змішуючи їх з барвниками, можна поліпшити або виправити результат фарбування. Мікстони матирують (перекри вають) небажаний відтінок і посилюють бажаний. Якщо небажаний відтінок отримується в процесі фарбування, мікстон додається без посередньо до барвника. За допомогою мікстону відтінкові можна надати яскравості й насиченості. Мікстони можна також застосову вати при фарбуванні попередньо освітленого волосся у незвичайні, нетрадиційні або пастельні кольори. Можливості дії мікстонів: Мікстон                      Перекриває                    Посилює попелястий                    —                                   попелястий золотистий                    фіолетовий                    перлинний мідний                            синій                              золотистий червоний                       зелений                         мідний фіолетовий                    жовтий                          червоний синій                              оранжевий                     фіолетовий Використовуючи у своїй роботі мікстони, потрібно враховувати таке:  чим світліший попередній колір, тим менше мікстону необ хідно додавати (не більше 1/3 основного складу);  при змішуванні фарби з окисником кількість мікстону не вра ховується, якщо вона не перевищує 10 грамів; - максимальна кількість мікстону не повинна перевищувати кількість фарбувального складу.

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Шишова Ірина
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
3490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку